Välkommen till juristprogrammet!

Grattis till din antagning!

Vad roligt att du ska börja plugga hos oss! För att välkommna alla nya studenter och för att den nya klassen ska lära känna varandra bättre, håller den Juridiska föreningen en årlig inspark. Insparken börjar den 26e augusti och alla nya studenter är välkommna. Vi är så taggade på att lära känna er alla!


Vad är Juridiska föreningen vid Umeå universitet?

Juridiska föreningen vid Umeå universitet (JF) är juriststudenternas sektion i Umeå Studentkår. JF bevakar bland annat planeringen av utbildningen som ges vid lärosätet och studiesociala frågor, för att garantera bäst trivsel för våra medlemmar. Detta gör vi bland annat genom att sköta kontakten med den Juridiska institutionen (lärarkåren) å medlemmarnas vägnar.

JF ägnar även stor energi åt att anordna events för sina medlemmar, ofta i form av pub- och festverksamhet men även idrottsaktiviteter, studentmedia och insparken för nya studenter.

Styrelsen väljs årligen av medlemmarna och består av juriststudenter. JFs styrelse kan du läsa mer om HÄR.


Insparkens uppbyggnad

Föreningens insparksutskott, eller generaler, som är ansvariga för insparken kan du läsa mer om HÄR.

Du kan läsa igenom föreningens styrdokument, som alkohol- och narkotikapolicyn samt insparkskontrakten som alla faddrar skriver under HÄR.

Du kommer att bli kontaktad av generalerna samt av din huvudfadder. Tveka inte att höra av dig till någon av dem om du har en fråga. Hör även av dig till styrelsen om det känns bättre.


Annan viktig information

JF har en anonym klagofunktion som heter JF-klaga. Alla medlemmar är välkommna och uppmuntras till att använda den för att uttrycka samtliga åsikter som styrelsen bör känna till, oavsett om problemet är utbildningen, klasskompisar eller det studiesociala. Formuläret hittar du HÄR.

Glöm inte att du kan köpa kårmedlemskap av styrelsen! Kårmedlemskap innebär, förutom medlemskap i föreningen, rätt att delta i föreningens evenemang, studentrabatter samt möjlighet att gå in i studentpubarna på campus. Det kan du göra varje vardag när JF-rummet har lunchöppet mellan 12-13! Välkommen in på en kaffe och hugg tag i en styrelsemedlem, så ska vi se till att lösa det.

Glöm inte att uppdatera din adress hos kåren, så du inte missar de Facto, föreningens tidning! Terminens första upplaga skickas ut tätt inpå slutet av insparken, så se till att det är rätt adress! Äldre upplagor av de Facto hittar du HÄR.

Vill du hålla koll på vad föreningen annordnar och kommande events? Prenumerera på nyhetsbrevet som kommer varje vecka HÄR!


Kontakt

Har du några fler frågor om insparken kan du mejla generalerna: general@jf-umea.se

Har du frågor om föreningen eller styrdokumenten kan du mejla ordförande: ordf@jf-umea.se. Du är självklart varmt välkommen att mejla samtliga styrelsemedlemmar, oavsett om det är för att stilla nerverna innan skolstart eller för att fråga om vädret i Umeå. Styrelsens mejladresser hittar du HÄR.

Har du en allmän fråga kan du använda kontaktformuläret HÄR.