PLATSBANK

I

Svenska kyrkan i Umeå söker volontärer för juridisk rådgivning

Svenska kyrkan samverkar om juridisk rådgivning i asylärenden och utbildning i asylrätt, med Rådgivningsbyrån för asylsökande och flyktingar. Vi vill nu utöka den verksamheten genom att erbjuda två volontärsplatser i Umeå.

Vad gör man

Uppgifterna är att en kväll varannan vecka träffa personer som behöver juridisk hjälp med något migrationsrättsligt. Dessa möten kommer att bokas in i förväg via Svenska kyrkan och hållas i Svenska kyrkans lokaler på Församlingsgården i centrum. Vid mötet kommer volontärerna att samla in information från den hjälpsökande genom att ställa relevanta frågor och begära in de handlingar som behövs från den enskilde.

Vissa ärenden kan kräva uppföljning från volontären. Det kan handla om att leta landinformation och göra mindre rättsutredningar eller kalla till ytterligare möte för fler frågor. Volontärerna förmedlar frågorna vidare till Rådgivningsbyrån som är ansvariga för att ge den faktiska rådgivningen till den hjälpsökande. Varje termin erbjuds två volontärsplatser. Som volontär ansvarar man för en mottagning en kväll varannan vecka. Man jobbar alltid två personer samtidigt. Tidsbokning sker genom Svenska kyrkan i Umeå och den som kommer till mottagningen har med sig en kontaktperson, diakon eller liknande.

Uppskattad tidsåtgång för volontärerna: 3 timmar varannan vecka plus kringarbete upp till 3 timmar/vecka. Så 4-5 timmar/vecka.

Vad gör man inte

Volontärerna kommer inte att ge rådgivning på egen hand. Som volontär agerar man heller inte som ombud för någon hjälpsökande.

Vad får man som volontär

Som volontär för juridisk rådgivning får man en introduktion när man går in i uppgiften. Man blir en del i nätverk inom Luleå stift och får delta i utbildningar som Rådgivningsbyrån har. I uppdraget är man försäkrad genom Svenska kyrkan och man får en ansvarig kontaktperson i Umeå pastorat och på Rådgivningsbyrån.

Vem kan vara volontär

Som volontär kan antas den som har gått minst termin 4 i sina juriststudier eller som har förvärvat liknande kompetens. Erfarenhet från föreningsliv samt arbete med migrationsfrågor och människor i utsatta situationer är meriterande. Att ha studerat migrationsrätt och språkkunskaper är andra meriter som värderas högt. Volontärer antas efter ett ansökningsförfarande, där en från Umeå pastorat och en kontaktperson från Rådgivningsbyrån är de som utser.

Ansök

Ansök senast den 7 oktober genom att skriva ett personligt brev och bifoga ditt cv till katarina.glas@svenskakyrkan.se

Kontaktperson

Katarina Glas, diakonistrateg i Svenska kyrkan i Umeå

Telefon: 090-200 25 23

E-post: katarina.glas@svenskakyrkan.se

Parter: Parter i detta samarbete är Rådgivningsbyrån, Luleå stift och Svenska kyrkan i Umeå

adress: Östra Esplanaden 9, 901 10 Umeå,

e-post: umea.pastorat@svenskakyrkan.se

www.svenskakyrkan.se/umea

 

Advokatbyrån Nywa i Umeå söker en praktikant

Som praktikant får du inblick i Advokatbyråns verksamhet genom praktiskt arbete samt möjlighet att få följa advokaterna. Praktikperioden är åtta (8) veckor under vår- eller höstterminen 2019. Vårterminen 2019 börjar 21 januari. Praktiken är med fördel en del av kursen Arbetsplatsanknutna studier (15 hp).

Allmän information om Advokatbyrån finner du på vår hemsida www.nywa.nu. Vid frågor, kontakta Frida Sandberg som är anträffbar på telefonnummer 090-13 69 99.

Vänligen sänd din ansökan till Frida Sandberg på frida@nywa.nu.

Märk din ansökan med ”Praktikant 2019”. Urval sker löpande.

 

Intresserad av idrottsjuridik?

Spännande föreläsningar inom kursen för idrottsjuridik under hösten som kan intressera oss juriststudenter. Om du har tiden över, gå på någon av dessa gästföreläsningar!

20 sept, 13-15, hörsal C: Konkreta utmaningar för idrotten ur ett juridiskt perspektiv, Alexander Krüger Förbundsjurist, Riksidrottsförbundet

 

19 okt, kl. 13-15, hörsal B: Doping, matchfixing och andra disciplinärenden, Anders Hübinette Chefsjurist, Svenska fotbollförbundet

 

17 okt, kl. 13-15, s305: Criminal Law and Sports in the United Kingdom, Mark James Professor of Sports Law, Manchester Metropolitian

 

Hannes Snellman söker nyexaminerade jurister

Hannes Snellman är en ledande nordisk advokatbyrå med fokus på stora affärstransaktioner och komplexa tvister. Vi vägleder våra klienter med stort engagemang, hög kvalitet och nyskapande idéer.

Tar du snart examen från juristprogrammet och är redo att ge dig ut i affärsjuridikens värld? Vill du arbeta på en modern och trevlig arbetsplats med bra gemenskap? Som biträdande jurist på Hannes Snellman får du en unik möjlighet att starta och utveckla din karriär på en av de mest framstående affärsjuridiska byråerna i Sverige och Norden.

 

Vad erbjuder vi?

Hannes Snellman är en ledande nordisk advokatbyrå med kontor i Stockholm och Helsingfors. Byrån rankas kontinuerligt som en av Nordens tre främsta advokatbyråer med flest transaktioner per jurist – något som till stor del är möjligt tack vare vår laganda, höga ambitionsnivå och goda sammanhållning.

Som biträdande jurist hos oss får du arbeta med både spännande och utmanande uppdrag från våra svenska, nordiska och internationella klienter. Du får tidigt ansvar och möjlighet att vara delaktig i till exempel avtalsförhandlingar, skiljeförfaranden och klientevent och redan under ditt första år kommer du att ha en betydelsefull roll inom antingen stora transaktioner eller tvister. Du kommer att arbeta i nära samarbete med flera av branschens vassaste jurister och får lära dig från de bästa.

Gemenskap och samarbete är viktigt för oss och vi arrangerar därför många sociala aktiviteter såsom after works och jul- och sommarfester i vilka du såklart är en självklar del. Därtill har vi även en bokklubb, en löparklubb och veckovisa innebandyträningar.

Du kommer att bli tilldelad en fadder som hjälper dig att komma in i byrågemenskapen. Som ny biträdande jurist kommer du också att delta i HS Academy, vårt interna utbildningsprogram, som erbjuder regelbundna grundläggande och fördjupande kurser i våra verksamhetsområden samt Legal English.

 

Vem söker vi?

Till vårt Stockholmskontor söker vi nu nyutexaminerade jurister med start våren 2019. Vi söker dig med talang och höga ambitioner, framstående akademiska meriter samt en passion för juridik och affärer. För att trivas hos oss tror vi att du är en prestigelös lagspelare med en positiv och professionell attityd. Du har mycket goda kunskaper i svenska och engelska samt gärna erfarenhet från utlandsstudier, examen i ekonomi eller tingsmeritering.

Hos oss kan du arbeta inom områden som aktiemarknadsrätt, företagsöverlåtelser, finansiering, konkurrensrätt, offentlig upphandling, IT- och immaterialrätt, kommersiella avtal, tvister, CSR och arbetsrätt. Beskriv gärna i din ansökan om du är särskilt intresserad av ett specifikt affärsområde.

 

När och hur ansöker du? Är du rätt för oss och vi för dig?

Skicka in din ansökan med ditt personliga brev, CV, betyg och relevanta intyg redan idag. Intervjuer och urval sker löpande.

Vid eventuella frågor vänligen kontakta: Annie Tillmo, HR Coordinator, tel. 076 000 00 10.

Välkommen med din ansökan!

 

Advokatfirman Fylgia söker nu ytterligare uppsatspraktikant för hösten 2018!

Som uppsatspraktikant kommer du att få följa byråns dagliga arbete och arbeta inom alla byråns verksamhetsområden tillsammans med såväl delägare som biträdande jurister. Exempel på arbetsuppgifter är att biträda advokatbyråns jurister avseende framtagande av rättsutredningar, utkast till brev och avtal, upprättande av promemorior inom det affärsjuridiska området samt bistå vid kontakten med olika myndigheter. Möjlighet finns även att vara med vid förhandlingar samt möten där advokatfirmans jurister deltar.

Rollen som uppsatspraktikant ställer krav på att du är fokuserad och strukturerad då du kommer att ställas inför varierande frågor inom de olika rättsområdena samt att du kan disponera din tid väl. Du får inte vara rädd att lyfta luren för att kontakta myndigheter och efterfråga specifika uppgifter du behöver för ditt arbete. Det är viktigt att du som person är social och duktig på att samarbeta men även att du kan arbeta målfokuserat på egen hand.

Period: Hösten 2018

Omfattning: 10 veckor

Plats: Centrala Stockholm

Ansvarig: Jenny Wigrup

Välkommen att ansöka via vår hemsida: https://www.fylgia.se/karriar/

 Vi önskar följande ansökningshandlingar:

– CV

– Personligt brev, ange gärna uppsatsämne eller rättsområde för tänkt uppsatsämne

– Betyg från juristlinjen

– Ev. övriga intyg eller betyg

 

Advokatfirman Törngren Magnell erbjuder uppsatspraktik HT2018

Törngren Magnell är en affärsjuridisk advokatbyrå med kontor i Stockholm. Vår verksamhet omfattar främst M&A, bank och finans och kapitalmarknad. Vi erbjuder också kompletterande tjänster inom ett antal specialistområden, bl a fastighetsrätt, arbetsrätt och tvistelösning.

Vi erbjuder sammanlagt fyra praktikplatser under höstterminen 2018 (två för den första delen och två för den senare delen av terminen). Praktiken kan antingen göras i samband med uppsatsskrivning eller inom ramen för en fördjupningskurs. Varje praktikperiod uppgår till tio veckor under vilken du får en inblick i advokatyrket och kommer att bistå våra delägare och biträdande jurister med affärsjuridiska spörsmål.

Tillsättning av praktikplatserna sker löpande. Vänligen ange tydligt vilken period du är intresserad av. Du är välkommen med din ansökan i form av personligt brev, CV, betyg och övriga relevanta handlingar till rekrytering@torngrenmagnell.com.

Eventuella frågor besvaras av Anna Bjurell på telefon 08-400 283 10 eller anna.bjurell@torngrenmagnell.com.

 

Lindahl söker biträdande jurister till hösten 2018

Nu börjar rekryteringen av nya medarbetare till Lindahl Stockholm med start i september. Lindahl är en av Sveriges ledande advokatbyråer med närmare 400 medarbetare på sex kontor i Sverige.

 

Vi är en affärsjuridisk fullservicebyrå och har en absolut spetskompetens inom bl.a. IT, telekom och media, immaterialrätt, process och life science.  För att säkra kompetensen för framtiden och fortsätta bygga vår verksamhet kommer vi att anställa juniora biträdande jurister med start efter sommaren.

Vi kan erbjuda dig en trevlig och modern arbetsplats med högt i tak och bra gemenskap. Du får från start arbeta i högt tempo med stimulerande arbetsuppgifter tillsammans med några av Sveriges främsta jurister. Genom Lindahls nationella utbildningsprogram Lindahlskolan samt vårt nya utvecklingsprogram Acceleratorn ger vi dig verktygen och förutsättningarna för att växa som affärsjuridisk konsult och nå din fulla potential.

Rekryteringsbehovet kan komma att utökas under våren, men just nu så söker vi jurister till följande verksamhetsgrupper (läs gärna mer om dem genom att klicka på länkarna):

 

Din profil

Vi söker dig som är i slutskedet av din tingstjänstgöring eller som till sommaren tar din examen från juristprogrammet, med dokumenterat goda resultat. Utlandserfarenhet och examen inom annat område än juridik är meriterande. Arbetet är av internationell karaktär så dina kunskaper i engelska är mycket goda.

Vi söker efter nya drivna kollegor som vågar ta eget ansvar, som är trygga i sig själva och vana att leverera bra resultat även under tidspress. Du har ett stort intresse för affärer och näringsliv, vill lära dig om klienternas verksamhet och utvecklas till en riktigt duktig affärsjurist. För att trivas hos oss är du social och har lätt för att skapa och behålla personliga relationer.

Ansökan

Din ansökan ska bestå av ett personligt brev, CV och betygskopior från juristutbildning som du laddar upp via vår hemsida: https://www.lindahl.se/se/karriar/lediga-tjanster/. Är du tingsmeriterad ber vi dig även skicka in omdömen och betyg gällande notarietiden. I ditt personliga brev ber vi dig skriva vilket juridiskt område du är intresserad av. Vi arbetar med löpande urval och ser fram emot att få läsa din ansökan så snart som möjligt!

För mer information eller frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Josefina Rönnblom, HR Specialist, josefina.ronnblom@lindahl.se.

För att få en inblick i vad som händer på Lindahl – följ oss på FacebookInstagram och LinkedIn där vi heter Advokatfirman Lindahl.

 

 

Setterwalls Advokatbyrå söker biträdande jurist

Setterwalls Advokatbyrå är en av Sveriges ledande affärsjuridiska fullservicebyråer med ett väl upparbetat internationellt nätverk. De söker nu dig som vill arbeta som biträdande jurist på en spännande byrå. Som biträdande jurist på Setterwalls arbetar du med kvalificerade och intressanta ärenden tillsammans med mycket kompetenta och drivna kollegor, ett flertal av Sveriges främsta juridiska experter jobbar hos just Setterwalls Advokatbyrå. På din karriärresa har du alltid stöd av en handledare och fadder som tillsammans med dig ansvarar för din utveckling. Klicka på länken här för att läsa mer.