PLATSBANK

I

Advokatfirman Fylgia söker nu ytterligare uppsatspraktikant för hösten 2018!

Som uppsatspraktikant kommer du att få följa byråns dagliga arbete och arbeta inom alla byråns verksamhetsområden tillsammans med såväl delägare som biträdande jurister. Exempel på arbetsuppgifter är att biträda advokatbyråns jurister avseende framtagande av rättsutredningar, utkast till brev och avtal, upprättande av promemorior inom det affärsjuridiska området samt bistå vid kontakten med olika myndigheter. Möjlighet finns även att vara med vid förhandlingar samt möten där advokatfirmans jurister deltar.

Rollen som uppsatspraktikant ställer krav på att du är fokuserad och strukturerad då du kommer att ställas inför varierande frågor inom de olika rättsområdena samt att du kan disponera din tid väl. Du får inte vara rädd att lyfta luren för att kontakta myndigheter och efterfråga specifika uppgifter du behöver för ditt arbete. Det är viktigt att du som person är social och duktig på att samarbeta men även att du kan arbeta målfokuserat på egen hand.

Period: Hösten 2018

Omfattning: 10 veckor

Plats: Centrala Stockholm

Ansvarig: Jenny Wigrup

Välkommen att ansöka via vår hemsida: https://www.fylgia.se/karriar/

 Vi önskar följande ansökningshandlingar:

– CV

– Personligt brev, ange gärna uppsatsämne eller rättsområde för tänkt uppsatsämne

– Betyg från juristlinjen

– Ev. övriga intyg eller betyg

 

Fores bjuder in till seminarium

Hur bemöter vi okunskap med statistik och fakta?

TID: 18.00-19.30

DATUM: 21 maj 2018

PLATS: Öppna Foajén, Väven, Umeå

 

Det är valår. Vi är i slutet på en dramatisk mandatperiod som många menar inneburit en hårdnad samhällsdebatt och en kraftig omdaning för svensk migrationspolitik. Vi kommer att överösas med hårdvinklade budskap och hamna i diskussioner med våra kollegor och runt middagsbordet. Men hur vet man vad som är rätt och fel. Och hur bemöter man okunskap med statistik och fakta?

Fores, tillsammans med Studieförbundet Vuxenskolan, bjuder in till en diskussionskväll om faktaresistens, alternativa fakta och hur man med kunskap kan möta okunskap. Seminariet är även en lansering för den tredje utgåvan av faktaboken Migrationsinfo för alla som Fores ger ut tillsammans med Studieförbundet Vuxenskolan.

 

Christer Nordlund, Professor i Idéhistoria, Umeå Universitet

Malin Rönnblom, professor i statsvetenskap, Karlstads universitet och lektor i genusvetenskap, Umeå universitet

Oskar Adenfelt, assisterande programchef för Migrations och integrationsprogrammet

Moderator är Anders Öhberg, Studieförbundet Vuxenskolan

 

ANMÄL DIG HÄR :

Har du inte fått sommarjobb än men vill ha ett inom din framtida arbetsbransch? Sök då jobb på skatteverket! De söker skattehandläggare i Umeå.
Skatteverket söker skattehandläggare och sommarjobbare!

Ansökan är förlängd till 14/5 (det står 10/5 i annonsen) Följ länken för att komma till ansökan:

https://www.skatteverket.se/4.3a2a542410ab40a421c80005924.html?rmpage=job&rmjob=14835&rmlang=SE

 

Attunda tingsrätt söker juriststuderande för uppsatspraktik

Studerar du till jurist och ska skriva uppsats till hösten? Är du nyfiken på notarietjänstgöring och arbete på domstol? Som uppsatspraktikant hos oss får du en inblick i tingsrättens olika arbetsuppgifter och en allmän träning i praktisk juridik. Vi söker studerande från juristprogrammet för praktik hösten 2018. Fem av platserna är allmänna och en är inriktad på obeståndsrätt. Praktikperioden är 10 veckor.

Praktikuppgifter

Arbetsuppgifterna som praktikant motsvarar till stor del de uppgifter som nyanställda notarier utför vid tingsrätten. Du deltar framför allt i beredningen av brottmål och är protokollförare vid huvudförhandlingar och häktningsförhandlingar samt skriver förslag till domslut och beslut. Om möjlighet finns kan du också protokollföra eller närvara vid tvistemålsförhandlingar.

Praktiken med obeståndsrättslig inriktning utför uppgifter enligt ovan, men fokuserar särskilt på handläggningen av konkurser, företagsrekonstruktioner, likvidationer och skuldsaneringar.

Praktikanterna på tingsrätten är alltid mycket uppskattade bland både domare och notarier. Oavsett framtida yrkesplaner är praktiken en bra erfarenhet för att få en inblick i domstolsprocessen och rättsväsendet i stort.

Om Attunda tingsrätt

Attunda tingsrätt är en av landets största och modernaste tingsrätter med cirka 140 medarbetare som arbetar centralt i Sollentuna. På tingsrätten handläggs drygt 10 000 brottmål, tvistemål och ärenden per år. Tingsrätten är organiserad i tre dömande avdelningar, en notarieenhet, en beredningsavdelning och en administrativ avdelning. Vi kännetecknas av en inarbetad förbättringskultur med ett väl utvecklat ledarskap och medarbetarskap.

Ansökan

Praktiken ska vara kombinerad med uppsatsskrivande och ingå i juristexamen. Skicka din ansökan bestående av CV, personligt brev och kopia av senaste studiebetyget från juristprogrammet till: attunda.tingsratt@dom.se. Ange vilken praktik du är intresserad av, den allmänna eller den obeståndsrättsliga. Vi vill ha din ansökan senast den 31 maj 2018. Platserna tillsätts löpande.

 

Ansök till Centrum för rättvisas sommarinternat!

Centrum för rättvisas fri- och rättighetsinternat är en unik mötesplats för rättighetsengagerade studenter, advokater, domare och debattörer. Varje år erbjuds trettio av universitetens skarpaste juriststudenter plats på internatet som har arrangerats varje sommar sedan 2004. Som internatdeltagare får du lyssna till några av landets främsta jurister på området samt delta i djuplodande diskussioner om fri- och rättighetsfrågor med anknytning till Centrum för rättvisas fall om bland annat likabehandling, negativ föreningsfrihet, äganderätt och personlig integritet.

Internatet är kostnadsfritt för dig som deltagare och äger rum den 14-17 augusti 2018 på konferensanläggningen Lovik i Stockholm.

Sista ansökningsdag för 2018 års internat är den 7 maj 2018. Ansökan ska innehålla personligt brev, meritförteckning samt betyg.

Internatet riktar sig till juriststudenter som har läst minst sex terminer.

Ansökan skickar du till matilda.englund@centrumforrattvisa.se.

Vi ser fram emot din ansökan!

 

Föreläsning med Manheimer Swartling på Scandic plaza!

Sverigeförhandlingen – Infrastruktur, bostäder och tillväxt i hela landet

tid: tisdagen den 8 maj 2018, kl. 10.00-11.30

plats: scandic plaza, storgatan 40, umeå

Sverigeförhandlingens uppdrag har varit att skapa förutsättningar för ny infrastruktur och nya bostäder i landet, och på så sätt även öka förutsättningarna för en förbättrad svensk arbetsmarknad. Bland Sverigeförhandlingens infrastrukturprojekt innefattas exempelvis en ny stambana för höghastighetståg mellan Stockholm, Göteborg och Malmö, med en investeringskostnad uppgående till 230 miljarder kronor, samt omfattande satsningar på kollektivtrafik i landets tre storstadsregioner. Mannheimer Swartling har biträtt Sverigeförhandlingen i en rad olika frågor och problemställningar och ser fram emot att träffa er och berätta mer om detta.

Det bjuds på förmiddagsfikabuffé i konferenslobbyn innan föreläsningen börjar.

anmälan

Studenter på samtliga terminer är välkomna. Välkommen att anmäla dig via vår karriärsida senast den 1 maj genom att klicka på länken. Uppge namn, termin, mailadress och telefonnummer.

Antalet platser är begränsat och först till kvarn-principen gäller. Har du frågor eller skulle få förhinder efter du anmält dig, hör gärna av dig till Josefine Karlsson på josefine.karlsson@msa.se.

Vi ser fram emot att träffa er!

 

Event med PwC på Rex!

Succén Why PwC landar i Umeå!

Välkommen till en fartfylld och spännande kväll där vi vrider och vänder på frågan om varför just PwC. Vi bjuder in dig som publik till ett talk show-inspirerat event med vår PwC-panel bestående av intressanta medarbetare med unika roller och erfarenheter inom byrån. Ni kommer att få lyssna, underhållas och delta i en öppen diskussion om varför PwC kan vara ditt självklara val när du ska bege dig ut i arbetslivet. Efter eventet kommer det att bjudas upp till mat & dryck i Juliette med möjlighet att mingla med PwC-medarbetare.

När: 15 maj kl 17.00

Plats: Rex (Juliette), Rådhustorget 1

 

Vi önskar din anmälan senast mån 7 maj via länken: https://bit.ly/2qqqv55

Frågor eller funderingar?

Kontakta Sophie Birgersson på sophie.birgersson@pwc.com

 

 

Advokatfirman Törngren Magnell erbjuder uppsatspraktik HT2018

Törngren Magnell är en affärsjuridisk advokatbyrå med kontor i Stockholm. Vår verksamhet omfattar främst M&A, bank och finans och kapitalmarknad. Vi erbjuder också kompletterande tjänster inom ett antal specialistområden, bl a fastighetsrätt, arbetsrätt och tvistelösning.

Vi erbjuder sammanlagt fyra praktikplatser under höstterminen 2018 (två för den första delen och två för den senare delen av terminen). Praktiken kan antingen göras i samband med uppsatsskrivning eller inom ramen för en fördjupningskurs. Varje praktikperiod uppgår till tio veckor under vilken du får en inblick i advokatyrket och kommer att bistå våra delägare och biträdande jurister med affärsjuridiska spörsmål.

Tillsättning av praktikplatserna sker löpande. Vänligen ange tydligt vilken period du är intresserad av. Du är välkommen med din ansökan i form av personligt brev, CV, betyg och övriga relevanta handlingar till rekrytering@torngrenmagnell.com.

Eventuella frågor besvaras av Anna Bjurell på telefon 08-400 283 10 eller anna.bjurell@torngrenmagnell.com.

 

Ida Östenssons jämlikhetsprojekt –

”Allt vi inte pratar om”

Vad handlar projektet om?

Efter höstens massiva #metooupprop och det ökade antalet anmälda våldtäkter på festivaler den senaste tiden fick Umeåprofilen Ida Östensson nog. Grundat ur uppskattade killmiddagar, som hållits på Orangeriet här i Umeå flertalet gånger, släpper nu Östensson projektet “Allt vi inte pratar om” för att få killar och män att öppna upp sig och våga prata om närhet, normer, grupptryck, sex och kärlek – ämnen som killar och män aldrig riktigt har pratat om.

Hela satsningen ”Allt vi inte pratar om” består av en fysisk bok, podcast, ljudbok och en e-bok. Grunden är intervjuer med bland andra Kodjo Akolor, Sanny Dahlbeck, Philip Botström, Ali Boulala, Daniel Hallberg och Farzad Farzaneh som delar med sig av sådant de inte annars pratar om. Det handlar om ämnen som sex, skörhet, kärlek, ego, flyktvägar och vänskap. Boken innehåller också samtalsguider och tips från män till män.

Hela satsningen ”Allt vi inte pratar om” släpps egentligen den 19 mars men självklart vill vi ha ett försläpp i Umeå!

”Allt vi inte pratar om” görs av jämlikhetsstiftelsen Make Equal och Thor Rutgersson i samarbete med Studiefrämjandet och med IOGT-NTO, Bonnier Bookery, Acast och Månpocket.

 

Smygreleasen på Plectrum – Vad händer under kvällen?

PROGRAM FÖR KVÄLLEN:

18.00-18.15: Ida Östensson hälsar välkomna och presenterar satsningen.

18.15-18.45: Panelsamtal med Marc Strömberg, Fernando Flores, Samuel Björklund och Christofer Sjödin.

18.45-19.00: DJ TBA.

19.00-19.15: Spoken Word av Christofer Sjödin.

19.15-19.30: Boksignering och DJ.

Länkar

Länk till Facebookevenemanget: https://www.facebook.com/events/1343138202528306/

Mer info om satsningen från Make Equals sida: https://makeequal.se/alltviintepratarom/

 

Hannes Snellman summer school 2018

Hannes Snellman Summer School är en tvådagars intensivkurs för juriststudenter. Årets tema är Tech Is All Around, och fokuserar på hur den nya tekniken påverkar avtal och förhandlingar. Eventet är på Hannes Snellmans kontor i Stockholm den 23-24 augusti 2018, och innehåller föreläsningar och diskussioner tillsammans med personer från juristbranschen och näringslivet. Du har även möjlighet att nätverka med andra juriststudenter och erfarna experter från exempelvis Hannes Snellman.

Om du vill lära dig mer om teknikens påverkan på avtal och förhandlingar och vad det innebär i praktiken för dig som framtida jurist, se till att ansöka till Hannes Snellman Summer School när ansökningsperioden startar!

För vem: Hannes Snellman Summer School riktar sig till dig studerar juridik i Sverige eller Finland och som har avslutat minst två års studier.

När: 23-24 augusti 2018

Var: Hannes Snellman, Kungsträdgårdsgatan 20, Stockholm
(Rese- och boendekostnader ingår för de som inte bor i Stockholmsområdet)

Ansökan: Sök senast innan 15 april och ansökan görs via denna länk: http://careers.hannessnellman.com/sweden/summer-school-2018/

För mer information, vänligen besök vår Summer School-sida eller kontakta Ellen Björkstedt på ellen.bjorkstedt@hannessnellman.com.

 

PWC söker uppsatspraktikanter

Vad står överst på din önskelista när det gäller din framtid? Hur vill du utvecklas och vilka branscher eller affärsområden lockar? Är du redo att ständigt lära dig något nytt, tänka annorlunda och ta fram bättre, mer anpassade lösningar? Då kanske det är dig vi letar efter!

Under hösten 2018 erbjuder vi dig som juridikstudent en möjlighet att under tio veckor få en inblick i våra skatterådgivares vardag och ta del av de frågor och utmaningar de ställs inför. Som praktikant på PwC kommer du att aktivt delta i vårt dagliga arbete med både kundrelaterade frågor och andra utmaningar.

Inom Tax på PwC arbetar ca 300 medarbetare runt om i Sverige med nationell och internationell beskattning samt juridisk rådgivning. Vi har en bred specialistkompetens inom ett antal skatteområden som personbeskattning, internprissättning, indirekta skatter, transaktionsrelaterad skatterådgivning, fastighetsbeskattning och beskattning av fåmansföretag och deras ägare samt juridisk rådgivning inom områden som avtalsrätt, bolagsrätt och arbetsrätt. Bland våra uppdragsgivare återfinns kunder som består av såväl multinationella bolag som små och medelstora företag samt kommuner, ideella föreningar, bostadsrättsföreningar och stiftelser. Vi verkar i ett globalt nätverk som består av bland annat 23 000 skatterådgivare och vi finns representerade i fler än 150 länder.

Vi söker nu praktikanter till orterna:

  • Stockholm
  • Malmö
  • Umeå
  • Sundsvall
  • Linköping
  • Karlstad

Vi genomför ett löpande urval så skicka in din ansökan omgående men senast den 8 april 2018. Klicka på länken för att komma till ansökan: https://emp.jobylon.com/jobs/17713-pwc-sverige-juriststudenter-till-pwc-tax-hosten-2018/

Vill du veta mer om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta Johanna Kjessler på HR (johanna.kjessler@pwc.com ).

Advokatbyrån Glimstedt söker praktikanter

STOCKHOLM • GÖTEBORG • FALUN • JÖNKÖPING

ÖREBRO • HELSINGBORG • NORRKÖPING • VÄXJÖ

Advokatfirman Glimstedt är en av Sveriges största advokatbyråer med 13 kontor i Sverige och tre i Baltikum, tillsammans är vi fler än 250 medarbetare. Samtidigt som vi har en unik geografisk bredd kan vi erbjuda en personlig arbetsplats med stor möjlighet att påverka och många juridiska arbetsområden att välja emellan. Vi är en fullservicebyrå med fokus på affärsjuridik. Flera av våra kontor erbjuder praktik för dig som vill kombinera studier med praktik. Det finns möjlighet att bli uppsatspraktikant, trainee eller sommarnotarie.

Som praktikant hos Glimstedt kommer du att bistå byråns advokater och biträdande jurister med diverse juridiska ärenden och administrativa uppgifter. Huvudsakliga praktikuppgifter är att upprätta rättsutredningar men också uppgifter som att upprätta förslag till skrivelser, brev och avtal. Samtidigt får du tid att skriva på din uppsats.

Som person bör du vara ansvarsfull, kreativ, noggrann, social och – inte minst – se en framtid som framgångsrik affärsjurist. Vi värdesätter initiativtagande och engagemang, både för klienter såväl som för byrån. Vi förutsätter att du har goda betyg och formulerar dig väl i tal och skrift, på både svenska och engelska.

Vi ser gärna att du har någon form av anknytning till den stad eller närliggande region du söker dig till samt ett intresse för de områden som respektive kontor arbetar med. Din ansökan bör innefatta personligt brev, CV med referenser, betyg och promemoria eller motsvarande inlämningsuppgift som du författat under din juristutbildning.

INRIKTNING OCH KONTAKTINFORMATION

STOCKHOLM

Stockholmskontoret arbetar med företagsöverlåtelser, aktiemarknadsjuridik, fastighetsjuridik och finansieringsfrågor.

Skicka dina ansökningshandlingar till Jonas Gombrii, jonas.gombrii@glimstedt.se, eller Andreas Höhling, andreas.hohling@glimstedt.se. Vid frågor ring Jonas på 08-566 119 34 eller Andreas på 08-566 119 13.

GÖTEBORG

Göteborgskontoret arbetar med affärer och ägande, kommersiella tvister, rekonstruktioner och obestånd, fastigheter och transaktioner.

Skicka dina ansökningshandlingar till Carina Svanlund, carina.svanlund@glimstedt.se. Vid frågor ring Jakob Nortoft på 031-710 40 29 eller Anna Gustafsson på 031- 710 40 46.

VÄXJÖ

Växjökontoret arbetar bl.a. med affärs- och humanjuridik.

Skicka dina ansökningshandlingar till Johan Bäckström, johan.backstrom@glimstedt.se, eller Fredrik Sund, fredrik.sund@glimstedt.se. Vid frågor ring Johan på 0470-70 02 77 eller Fredrik på 0470-70 02 78.

HELSINGBORG

Helsingborgskontoret arbetar med svensk och internationell affärsjuridik och har specialistkompetens inom bl.a. konkurrensrätt (inklusive upphandlingsrätt), tvistelösning, hyres- och fastighetsrätt, entreprenadrätt och associationsrätt, samt skiljeförfaranden.

Skicka dina ansökningshandlingar till Carin Lettius, carin.lettius@glimstedt.se. Vid frågor ring Carin på 042-26 99 50.

JÖNKÖPING

Jönköpingskontoret arbetar brett med affärsjuridik.

Skicka dina ansökningshandlingar till Ambjörn  Essén, ambjorn.essen@glimstedt.se. Vid frågor ring Ambjörn på 036-30 67 34. 

ÖREBRO

Örebrokontoret arbetar med såväl affärsjuridik som humanjuridik, men är främst intresserade av att ta emot praktikanter med ett särskilt intresse för insolvensrätt, arbetsrätt eller fastighets- och entreprenadrätt.

Skicka dina ansökningshandlingar till Ester Andersson Zandvoort, ester.andersson@glimstedt.se.

Vid frågor ring Ester på 019-16 65 91. 

NORRKÖPING

Norrköpingskontoret arbetar brett med affärsjuridik.

*Uppsatspraktikanter mottas enbart från Affärsjuridiska programmet i Linköping.

Skicka dina ansökningshandlingar till Pernilla Tilly Nors, pernilla.nors@glimstedt.se. Vid frågor ring Pernilla på 011-12 92 00.

FALUN & LUDVIKA

Falukontoret arbetar brett med affärsjuridik.

Skicka dina ansökningshandlingar till Cecilia Malm, cecilia.malm@glimstedt.se. Vid frågor ring Cecilia på 023-481 00.

Sista ansökningsdagen är 15 april. 

 

Ansök till sommarskola – Om funktionshinder och mänskliga rättigheter

Den 21-24 augusti 2018 arrangeras för andra året en sommarskola med fokus på FN:s konvention om rättigheter för personer med funktionsnedsättning. Arrangör är projektet Från snack till verkstad i samarbete med Raoul Wallenberg Institutet. På sommarskolan kommer du att få lyssna till de några av de främsta svenska och internationella experterna och forskarna inom området. Sommarskolan innehåller både föreläsningar och interaktiva workshops.

Ur kursinnehållet:

  • Hur ska rättigheterna i konventionen bli verklighet?
  • Hur delaktiga är personer med funktionsnedsättning i Sverige och i andra länder?
  • Universell utformning som en mänsklig rättighet

Plats: Furuboda folkhögskola, Åhus, Skåne.

Vem kan delta? Kursen vänder sig främst till studenter som läst minst fyra terminer på juristlinjen, mänskliga rättigheter eller samhällsvetenskapliga ämnen samt doktorander som forskar om funktionshinder eller mänskliga rättigheter. Även jurister som gör notarietjänstgöring är välkomna att söka. Vi ser särskilt positivt på sökanden med egen funktionsnedsättning.

Vad kostar det? Sommarskolan är kostnadsfri för dig som blir antagen men resekostnader till utbildningen ingår inte. Antalet platser är begränsat. Det kommer att finnas viss möjlighet för de som inte ingår målgruppen att delta i sommarskolan till självkostnadspris.

Mejla lars.lindberg@funktionsratt.se om du inte är med i målgruppen men ändå vill delta i sommarskolan.

Ansökan

Fyll i formuläret på funktionsrattskonventionen.se/sommarskolan. Sista ansökningsdag är den 15 april 2018

Kontakt: Lars Lindberg, projektledare; E-post: lars.lindberg@funktionsratt.se

 

Hannes Snellman söker juriststudenter till Law student trainee programme

Hannes Snellman är en ledande nordisk advokatbyrå med fokus på stora affärstransaktioner och komplexa tvister. Vi vägleder våra klienter med stort engagemang, hög kvalitet och nyskapande idéer.

Vad erbjuder vi?

Vi på Hannes Snellman kan som enda byrå i Sverige stolt presentera vårt unika Law Student Trainee-program (LSTP) där du som student erbjuds värdefull arbetslivserfarenhet redan under studietiden. LSTP vänder sig till dig som befinner dig i den senare delen av utbildningen och som har en längtan efter att få prova på livet på en av de mest framstående affärsjuridiska byråerna i Sverige och Norden. Hos oss arbetar du heltid under fyra månader och får en ovärderlig inblick i hur det är att arbeta med oss och ett försprång i din kommande karriär. Engagemang, gemenskap och samarbete är viktigt för oss och vi arrangerar därför många sociala aktiviteter såsom afterworks, jul- och sommarfester. Därtill har vi bland annat en bokklubb, löparklubb och innebandyträningar.

Under din traineeperiod arbetar du tillsammans med professionella, kompetenta och trevliga kollegor och lär dig hur vi arbetar med våra svenska och internationella klienter. Du arbetar såväl självständigt som i team och får handledare som ger dig praktisk vägledning under tiden tillsammans med oss. Som trainee hos oss kommer du att delta i vårt interna utbildningsprogram, HS Academy, där regelbundna kurser inom relevanta affärsjuridiska områden och Legal English erbjuds. Sammantaget kommer du att få kunskaper, färdigheter och kontakter som kan vara oerhört värdefulla på vägen till att bli en framgångsrik jurist. Traineetjänsten är avlönad med 20 000 kr i månaden.

Vem söker vi?

Vi söker ambitiösa juridikstudenter som vill satsa på sin framtida karriär! Är du engagerad, serviceinriktad, positiv och vill få en ovärderlig inblick i arbetet på en nordisk advokatbyrå? Då tror vi att du passar utmärkt hos oss. Vi välkomnar ansökningar från juridikstudenter som minst har avslutat termin 5 vid programmets start, men ännu inte är klara med sina studier.

Höstens LSTP pågår mellan september och december 2018 och vi söker trainees till våra verksamhetsområden transaktioner eller tvister. Transaktionssidan består av privata och publika företagsöverlåtelser, aktiemarknadsrätt, bank och finans, riskkapital, fastighetsförvärv, arbetsrätt och allmän bolagsrätt. Inom tvister arbetar vi med processrätt, skiljeförfaranden, offentlig upphandling och konkurrensrätt. Vi arbetar dessutom med IP & TMT samt Corporate Responsibility & Compliance.

När och hur ansöker du?

Om du är rätt kandidat för oss så skickar du in din ansökan med CV, personligt brev, betyg och relevanta intyg via vår hemsida på www.hannessnellman.com/careers/vacant-positions.

Sista ansökningsdag är 12 april 2018 men urval kommer att ske löpande så vänligen skicka in din ansökan så snart som möjligt. I din ansökan får du gärna specificera vilket affärsjuridiskt område du är mest intresserad av att arbeta inom.

För mer information om tjänsten och rekryteringsprocessen vänligen kontakta Annie Tillmo, HR Coordinator, på annie.tillmo@hannessnellman.com eller 0760 000 010.

Välkommen med din ansökan!

Lindahl söker biträdande jurister till hösten 2018

Nu börjar rekryteringen av nya medarbetare till Lindahl Stockholm med start i september. Lindahl är en av Sveriges ledande advokatbyråer med närmare 400 medarbetare på sex kontor i Sverige.

 

Vi är en affärsjuridisk fullservicebyrå och har en absolut spetskompetens inom bl.a. IT, telekom och media, immaterialrätt, process och life science.  För att säkra kompetensen för framtiden och fortsätta bygga vår verksamhet kommer vi att anställa juniora biträdande jurister med start efter sommaren.

Vi kan erbjuda dig en trevlig och modern arbetsplats med högt i tak och bra gemenskap. Du får från start arbeta i högt tempo med stimulerande arbetsuppgifter tillsammans med några av Sveriges främsta jurister. Genom Lindahls nationella utbildningsprogram Lindahlskolan samt vårt nya utvecklingsprogram Acceleratorn ger vi dig verktygen och förutsättningarna för att växa som affärsjuridisk konsult och nå din fulla potential.

Rekryteringsbehovet kan komma att utökas under våren, men just nu så söker vi jurister till följande verksamhetsgrupper (läs gärna mer om dem genom att klicka på länkarna):

 

Din profil

Vi söker dig som är i slutskedet av din tingstjänstgöring eller som till sommaren tar din examen från juristprogrammet, med dokumenterat goda resultat. Utlandserfarenhet och examen inom annat område än juridik är meriterande. Arbetet är av internationell karaktär så dina kunskaper i engelska är mycket goda.

Vi söker efter nya drivna kollegor som vågar ta eget ansvar, som är trygga i sig själva och vana att leverera bra resultat även under tidspress. Du har ett stort intresse för affärer och näringsliv, vill lära dig om klienternas verksamhet och utvecklas till en riktigt duktig affärsjurist. För att trivas hos oss är du social och har lätt för att skapa och behålla personliga relationer.

Ansökan

Din ansökan ska bestå av ett personligt brev, CV och betygskopior från juristutbildning som du laddar upp via vår hemsida: https://www.lindahl.se/se/karriar/lediga-tjanster/. Är du tingsmeriterad ber vi dig även skicka in omdömen och betyg gällande notarietiden. I ditt personliga brev ber vi dig skriva vilket juridiskt område du är intresserad av. Vi arbetar med löpande urval och ser fram emot att få läsa din ansökan så snart som möjligt!

För mer information eller frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Josefina Rönnblom, HR Specialist, josefina.ronnblom@lindahl.se.

För att få en inblick i vad som händer på Lindahl – följ oss på FacebookInstagram och LinkedIn där vi heter Advokatfirman Lindahl.

 

Sök till Transparency School 2018

Transparency School är en sommarkurs om antikorruption i världen. Sedan 2010 har de redan välkomnat fler än 900 framtida ledare i omkring 110 länder världen över.

Kursen äger rum mellan 2-8 juli 2018 i Vilnius, Litauen, och sista anmälningsdag är 20 maj 2018. 

Vad är transparency school?

Transparency School är en årlig state-of-the-art antikorruptions- och ansvarsutbildning för framtida ledare. Skolan introducerar deltagarna till de senaste utvecklingsåtgärderna på området om korruption och ansvarsskyldighet och hjälper unga människor att genomföra sina idéer i praktiken.

 

Om ni är intresserade och vill läsa mer om denna sommarkurs kan ni besöka www.transparencyschool.org.

 

 

Uppsatspraktik hos Advokatfirman Törngren Magnell

Törngren Magnell är en affärsjuridisk advokatbyrå med kontor i Stockholm. Vår verksamhet omfattar främst M&A, bank och finans och kapitalmarknad. Vi erbjuder också kompletterande tjänster inom ett antal specialistområden, bl a fastighetsrätt, arbetsrätt och tvistelösning.

Törngren Magnell erbjuder sammanlagt fyra praktikplatser under vårterminen 2018 där varje praktikperiod uppgår till tio veckor. Praktiken kan göras antingen i samband med uppsatsskrivning eller inom ramen för en fördjupningskurs. Tillsättning av praktikplatser sker löpande. Klicka här om du är intresserad av att läsa mer.

 

Setterwalls Advokatbyrå söker biträdande jurist

Setterwalls Advokatbyrå är en av Sveriges ledande affärsjuridiska fullservicebyråer med ett väl upparbetat internationellt nätverk. De söker nu dig som vill arbeta som biträdande jurist på en spännande byrå. Som biträdande jurist på Setterwalls arbetar du med kvalificerade och intressanta ärenden tillsammans med mycket kompetenta och drivna kollegor, ett flertal av Sveriges främsta juridiska experter jobbar hos just Setterwalls Advokatbyrå. På din karriärresa har du alltid stöd av en handledare och fadder som tillsammans med dig ansvarar för din utveckling. Klicka på länken här för att läsa mer.

 

Cederquist söker biträdande jurister

Vill du syssla med arbetsrätt? Cederquist söker nu en junior biträdande jurist till sin arbetsrättsgrupp. Cederquist söker dig som snart tar examen från juristprogrammet eller är i slutfasen av tingstjänstgöring. Du har ett stort intresse för arbetsrätt och de ser gärna att du har läst/läser specialkurser på området. Intervjuer till tjänsten kommer ske löpande under hösten 2017 och våren 2018. Läs mer genom att klicka på länken här.