PLATSBANK

I

Advokatfirman Törngren Magnell erbjuder uppsatspraktik VT2019 

Törngren Magnell är en affärsjuridisk advokatbyrå med kontor i Stockholm. Vår verksamhet omfattar främst M&A, bank och finans och kapitalmarknad. Vi erbjuder också kompletterande tjänster inom ett antal specialistområden, bl a fastighetsrätt, arbetsrätt och tvistelösning.

Vi erbjuder sammanlagt fyra praktikplatser under vårterminen 2019 (två för del I och två för del II). Praktiken kan antingen göras i samband med uppsatsskrivning eller inom ramen för en fördjupningskurs. Varje praktikperiod uppgår till tio veckor under vilken du får en inblick i advokatyrket och kommer att bistå våra delägare och biträdande jurister med affärsjuridiska spörsmål.

Tillsättning av praktikplatserna sker löpande. Vänligen ange tydligt vilken period du är intresserad av. Du är välkommen med din ansökan i form av personligt brev, CV, betyg och övriga relevanta handlingar till rekrytering@torngrenmagnell.com.

Eventuella frågor besvaras av Catharina Danielsson på telefon 08-400 283 47 eller catharina.danielsson@torngrenmagnell.com.

www.torngrenmagnell.com

 

Hannes Snellman söker Summer trainees

Hannes Snellman är en ledande nordisk advokatbyrå med fokus på stora affärstransaktioner och komplexa tvister. Vi vägleder våra klienter med stort engagemang, hög kvalitet och nyskapande idéer.

Vad erbjuder vi?

Är du juridikstudent med en längtan efter att få prova på livet på en av de mest framstående affärsjuridiska byråerna i Sverige och Norden? Hannes Snellmans Summer Trainee Programme erbjuder dig värdefull arbetslivserfarenhet redan under studietiden.

Som Summer Trainee hos oss får du en ovärderlig inblick i det dagliga arbetet på byrån samt ett försprång i din kommande karriär. Under din traineeperiod arbetar du heltid hos oss under 8-10 veckor med varierande uppgifter i ett nära samarbete med flera av branschens vassaste jurister och experter. Du får delta i spännande och unika projekt och lära dig hur vi arbetar med både svenska, nordiska och internationella klienter. Du arbetar såväl självständigt som i team och tilldelas en handledare som ger dig praktisk vägledning och stöd i ditt arbete.

Hos oss kan du arbeta inom områden som aktiemarknadsrätt, företagsöverlåtelser, finansiering, konkurrensrätt, offentlig upphandling, IT- och immaterialrätt, kommersiella avtal, tvister, CSR och arbetsrätt.

Engagemang, gemenskap och samarbete är viktigt för oss och vi arrangerar därför även många sociala aktiviteter. Sammantaget kommer du att få kunskaper, färdigheter och kontakter som är värdefulla på vägen till att bli en framgångsrik jurist.

Vem söker vi?

Till sommaren 2019 söker vi ambitiösa och engagerade juridikstudenter med ett genuint intresse för affärsjuridik och näringslivsfrågor. Vi välkomnar ansökningar från juridikstudenter som har avslutat termin 6 vid sommarens start.

Är du resultatinriktad, kvalitetsmedveten och drivs av att arbeta mot uppsatta mål? Har du en förmåga att organisera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt? Då tror vi att du kommer att trivas utmärkt hos oss! Vidare tror vi att du har en god samarbetsförmåga och goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift.

När och hur ansöker du?

Är du rätt för oss och vi för dig? Skicka in din ansökan med CV, personligt brev och betyg vår hemsida på www.hannessnellman.com/ careers/vacant-positions redan idag. Sista ansökningsdag är den 6 januari 2019 men intervjuer och urval sker löpande. I ansökan får du gärna specificera vilket affärsjuridiskt område du är mest intresserad av att arbeta inom.

Vid eventuella frågor vänligen kontakta: Annie Tillmo, HR Coordinator, tel. 076 000 00 10.

Välkommen med din ansökan!

 

Why PwC kommer tillbaka till Umeå!

Why PwC som gjorde succé i vår gör höstturné och kommer till Umeå den 24 oktober!

Funderar du på vad som är ditt nästa steg efter examen? På vilket företag du skulle trivas bäst? Vad som är viktigast för dig hos en framtida arbetsgivare? Kanske kan vi göra bilden lite klarare för dig genom att svara på en enda fråga; varför PwC?

Välkommen till en spännande kväll där vi vrider & vänder på frågan ”Why PwC?”. Det blir ett talkshow-inspirerat program där ni som publik får lära känna några PwC-medarbetare med olika bakgrund och roller – men som alla fyller en viktig funktion på företaget. Dessutom berör vi vad PwC har för funktion i samhället i stort, som just nu befinner sig i en transformation däribland digitisering, robotisering & artificiell intelligens innebär både stora utmaningar och möjligheter för oss själva såväl för våra kunder.

Efter eventet bjuder vi på lättare mat och dryck och möjlighet att mingla & ställa dina frågor till PwC-medarbetare.

Studerar till civilekonom, industriell ekonom, jurist eller systemvetare? Oavsett hur länge du har pluggat, vill vi gärna träffa dig.

Vi ses på P5 i Väven den 24 oktober!

Anmäl dig senast den 20 oktober via länken:
https://tinyurl.com/ycxthoeb

För att komma till FB-eventet: https://www.facebook.com/events/320016748552691/

 

Hannes Snellman söker Trainee

Hannes Snellman är en ledande nordisk advokatbyrå med fokus på stora affärstransaktioner och komplexa tvister. Vi vägleder våra klienter med stort engagemang, hög kvalitet och nyskapande idéer.

Vad erbjuder vi?

Är du juridikstudent med en längtan efter att få prova på livet på en av de mest framstående affärsjuridiska byråerna i Sverige och Norden? Vi på Hannes Snellman kan som enda byrå i Sverige stolt presentera vårt unika Law Student Trainee Programme (LSTP) där du som student erbjuds värdefull arbetslivserfarenhet redan under studietiden.

Som Law Student Trainee hos oss får du en ovärderlig inblick i det dagliga arbetet på byrån samt ett försprång i din kommande karriär. Under din traineeperiod arbetar du heltid under fyra månader tillsammans med professionella och kompetenta kollegor och får lära dig hur vi arbetar med våra svenska, nordiska och internationella klienter. Du arbetar såväl självständigt som i team och har en handledare som ger dig praktisk vägledning och stöd.

Som trainee kommer du även att delta i vårt interna utbildningsprogram, Hannes Academy, där vi erbjuder regelbundna kurser inom relevanta affärsjuridiska områden och Legal English. Engagemang, gemenskap och samarbete är viktigt för oss och vi arrangerar därför många sociala aktiviteter såsom after work och jul- och sommarfester. Därtill har vi en bokklubb, en löparklubb och veckovisa innebandyträningar som du mer än gärna får ta del av.

Traineetjänsten är avlönad med 20 000 kr i månaden. Sammantaget kommer du att få kunskaper, färdigheter och kontakter som kan vara oerhört värdefulla på vägen till att bli en framgångsrik jurist.

Vem söker vi?

Befinner du dig i den senare delen av din juridikutbildning och vill satsa på din framtida karriär? Är du engagerad, serviceinriktad och positiv? Då tror vi att du kommer trivas utmärkt hos oss! Vi välkomnar ansökningar från juridikstudenter som minst har avslutat termin 5 vid programmets start, men ännu inte är klara med sina studier.

Vårens Law Student Trainee Programme pågår mellan 1 februari och 31 maj. Vi söker trainees som vill testa på ett av våra verksamhetsområden. Transaktionssidan består av privata och publika företagsöverlåtelser, aktiemarknadsrätt, bank och finans, riskkapital, fastighetsförvärv, arbetsrätt och allmän bolagsrätt. Inom tvister arbetar vi med processrätt, skiljeförfaranden, offentlig upphandling och konkurrensrätt. Utöver detta arbetar vi även med IT- och immaterialrätt.

När och hur ansöker du?

Är du rätt för oss och vi för dig? Skicka in din ansökan med CV, personligt brev, betyg och relevanta intyg via vår hemsida på www.hannessnellman.com/careers/vacant-positions redan idag.

Sista ansökningsdag är den 25 november men intervjuer och urval sker löpande. I din ansökan får du gärna specificera vilket affärsjuridiskt område du är mest intresserad av att arbeta inom.

Vid eventuella frågor vänligen kontakta: Annie Tillmo, HR Coordinator, tel. 076 000 00 10.

Välkommen med din ansökan!

 

Advokatbyrån Nywa i Umeå söker en praktikant

Som praktikant får du inblick i Advokatbyråns verksamhet genom praktiskt arbete samt möjlighet att få följa advokaterna. Praktikperioden är åtta (8) veckor under vår- eller höstterminen 2019. Vårterminen 2019 börjar 21 januari. Praktiken är med fördel en del av kursen Arbetsplatsanknutna studier (15 hp).

Allmän information om Advokatbyrån finner du på vår hemsida www.nywa.nu. Vid frågor, kontakta Frida Sandberg som är anträffbar på telefonnummer 090-13 69 99.

Vänligen sänd din ansökan till Frida Sandberg på frida@nywa.nu.

Märk din ansökan med ”Praktikant 2019”. Urval sker löpande.

 

Intresserad av idrottsjuridik?

Spännande föreläsningar inom kursen för idrottsjuridik under hösten som kan intressera oss juriststudenter. Om du har tiden över, gå på någon av dessa gästföreläsningar!

20 sept, 13-15, hörsal C: Konkreta utmaningar för idrotten ur ett juridiskt perspektiv, Alexander Krüger Förbundsjurist, Riksidrottsförbundet

 

19 okt, kl. 13-15, hörsal B: Doping, matchfixing och andra disciplinärenden, Anders Hübinette Chefsjurist, Svenska fotbollförbundet

 

17 okt, kl. 13-15, s305: Criminal Law and Sports in the United Kingdom, Mark James Professor of Sports Law, Manchester Metropolitian

 

Hannes Snellman söker nyexaminerade jurister

Hannes Snellman är en ledande nordisk advokatbyrå med fokus på stora affärstransaktioner och komplexa tvister. Vi vägleder våra klienter med stort engagemang, hög kvalitet och nyskapande idéer.

Tar du snart examen från juristprogrammet och är redo att ge dig ut i affärsjuridikens värld? Vill du arbeta på en modern och trevlig arbetsplats med bra gemenskap? Som biträdande jurist på Hannes Snellman får du en unik möjlighet att starta och utveckla din karriär på en av de mest framstående affärsjuridiska byråerna i Sverige och Norden.

 

Vad erbjuder vi?

Hannes Snellman är en ledande nordisk advokatbyrå med kontor i Stockholm och Helsingfors. Byrån rankas kontinuerligt som en av Nordens tre främsta advokatbyråer med flest transaktioner per jurist – något som till stor del är möjligt tack vare vår laganda, höga ambitionsnivå och goda sammanhållning.

Som biträdande jurist hos oss får du arbeta med både spännande och utmanande uppdrag från våra svenska, nordiska och internationella klienter. Du får tidigt ansvar och möjlighet att vara delaktig i till exempel avtalsförhandlingar, skiljeförfaranden och klientevent och redan under ditt första år kommer du att ha en betydelsefull roll inom antingen stora transaktioner eller tvister. Du kommer att arbeta i nära samarbete med flera av branschens vassaste jurister och får lära dig från de bästa.

Gemenskap och samarbete är viktigt för oss och vi arrangerar därför många sociala aktiviteter såsom after works och jul- och sommarfester i vilka du såklart är en självklar del. Därtill har vi även en bokklubb, en löparklubb och veckovisa innebandyträningar.

Du kommer att bli tilldelad en fadder som hjälper dig att komma in i byrågemenskapen. Som ny biträdande jurist kommer du också att delta i HS Academy, vårt interna utbildningsprogram, som erbjuder regelbundna grundläggande och fördjupande kurser i våra verksamhetsområden samt Legal English.

 

Vem söker vi?

Till vårt Stockholmskontor söker vi nu nyutexaminerade jurister med start våren 2019. Vi söker dig med talang och höga ambitioner, framstående akademiska meriter samt en passion för juridik och affärer. För att trivas hos oss tror vi att du är en prestigelös lagspelare med en positiv och professionell attityd. Du har mycket goda kunskaper i svenska och engelska samt gärna erfarenhet från utlandsstudier, examen i ekonomi eller tingsmeritering.

Hos oss kan du arbeta inom områden som aktiemarknadsrätt, företagsöverlåtelser, finansiering, konkurrensrätt, offentlig upphandling, IT- och immaterialrätt, kommersiella avtal, tvister, CSR och arbetsrätt. Beskriv gärna i din ansökan om du är särskilt intresserad av ett specifikt affärsområde.

 

När och hur ansöker du? Är du rätt för oss och vi för dig?

Skicka in din ansökan med ditt personliga brev, CV, betyg och relevanta intyg redan idag. Intervjuer och urval sker löpande.

Vid eventuella frågor vänligen kontakta: Annie Tillmo, HR Coordinator, tel. 076 000 00 10.

Välkommen med din ansökan!

 

Advokatfirman Törngren Magnell erbjuder uppsatspraktik HT2018

Törngren Magnell är en affärsjuridisk advokatbyrå med kontor i Stockholm. Vår verksamhet omfattar främst M&A, bank och finans och kapitalmarknad. Vi erbjuder också kompletterande tjänster inom ett antal specialistområden, bl a fastighetsrätt, arbetsrätt och tvistelösning.

Vi erbjuder sammanlagt fyra praktikplatser under höstterminen 2018 (två för den första delen och två för den senare delen av terminen). Praktiken kan antingen göras i samband med uppsatsskrivning eller inom ramen för en fördjupningskurs. Varje praktikperiod uppgår till tio veckor under vilken du får en inblick i advokatyrket och kommer att bistå våra delägare och biträdande jurister med affärsjuridiska spörsmål.

Tillsättning av praktikplatserna sker löpande. Vänligen ange tydligt vilken period du är intresserad av. Du är välkommen med din ansökan i form av personligt brev, CV, betyg och övriga relevanta handlingar till rekrytering@torngrenmagnell.com.

Eventuella frågor besvaras av Anna Bjurell på telefon 08-400 283 10 eller anna.bjurell@torngrenmagnell.com.