PLATSBANK

Ny jobbportal för juriststudenter

Juridicas är en ny plattform som samlar alla deltidsjobb och praktiktjänster för juriststudenter på ett och samma ställe. 
 
Den lanserades av två juriststudenter som tyckte att det var alldeles för krångligt och tidsödande att hitta ett jobb vid sidan av studierna. 
 
Med Juridicas vill vi göra det lättare och snabbare för våra medstudenter att hitta ett jobb under studietiden. Att hitta ett jobb borde inte vara ett arbete i sig. Det skall inte ta mycket tid och energi av er, speciellt när ni har extra mycket i skolan!
 
Gå in på Juridicas.se och sök jobbet som kommer att starta din drömkarriär idag!

Setterwalls advokatbyrå söker biträdande jurister!

Är du Setterwalls nästa kollega? Setterwalls fortsätter att expandera vår verksamhet inom bolagsrätt, aktiemarknadsrätt och M&A och söker därför skickliga jurister som vill vara med på en spännande resa. Vi söker dig som är jurist eller snart är utexaminerad, läs mer och sök tjänsten via denna länk!


Signat delar ut stipendium på 5000 SEK

Dagens studenter är framtidens jurister. D​ärför ger vi på Signat varje år ut ett stipendium på 5000 SEK till en driven och engagerad juriststudent.​ Ä​ven om vi tycker att det är bra att du sköter skolan, så är toppbetyg inte ett kriterium i denna ansökan. Det vi efterfrågar är hjärta istället för hjärna, det vill säga – din alldeles egna berättelse om varför du valde att studera just juridik. Vi tror att det är viktigt att då och då påminna oss själva om varför vi har gjort vissa val i livet.

Sista ansökningsdag är 2​021-06-01​ och stipendiet betalas ut lagom till sommarlovet. Den utvalda studenten kommer att bli informerad i början på juni.

Signat Avtal och Juridik Sverige AB är en digital juristbyrå som är verksamma i hela landet. Vår ambition är att göra juridiken enkel och tillgänglig för alla, oavsett vem du är och var du bor.

Läs mer och ansök på https://www.signat.se/stipendium


I Sustainergies Academy får du lösa aktuella hållbarhetscase tillsammans med andra studenter.

Är du nyfiken på hur företag jobbar med hållbarhet och ansvarstagande?

Sustainergies Academy är en serie interaktiva företagsbesök under våren 2021 som riktar sig till dig som är student. Det är öppet för alla studieinriktningar oavsett vilken termin du befinner dig på i dina studier, och är helt kostnadsfritt. 

 Varje företagsbesök innebär chansen att utöka sin kännedom om hållbarhetsfrågor, diskutera aktuella utmaningar, få praktiska karriärstips av hållbarhetsproffs och lära känna studenter med annan studieinriktning. I år är detta helt på distans, om läget inte ändras senare i vår. Inför företagsbesöken får ni också en praktisk introutbildning av hållbarhetskonsulter från Grant Thornton.

Anmäl dig senast den 17 februari på sustainergies.se/academy

 Sustainergies är en karriärsplattform för studenter med intresse för hållbarhet.


2021 års uppsatsstipendium:
Bostadspolitik och hyresmarknaden

Hyresgästföreningen utlyser under 2021 ett stipendium på högst 25 000 kronor för en kandidat- eller masteruppsats på temat bostadspolitik och hyresmarknaden. Arbetet ska vara skrivet eller publicerat under perioden 1 januari 2021 till 31 juli 2021.

Bostadsmarknaden är stadd i ständig förändring. Det råder omfattande bostadsbrist på samtliga tillväxtorter och särskilt stort är behovet av rimligt prissatta hyresrätter. Internationella investerare etablerar sig på den svenska marknaden, korttidsuthyrning och hotellifiering genom tjänster som Airbnb växer internationellt. Hyresgäster upplever problem vid ombyggnationer och hotas av renovräkning. Hyreslägenheter blir handelsvaror som ombildas eller säljs vidare från hyresvärd till hyresvärd.

Samtidigt är en fungerande bostadsmarknad helt central för att också arbetsmarknaden och hela samhället ska fungera. Om alla dessa frågor, och bostadspolitiken generellt vill vi se en större och bredare diskussion både inom politiken och i akademin.

Mot denna bakgrund belönar Hyresgästföreningen framstående upp- satser inom samhällsvetenskap, ekonomi och juridik på temat bostadspolitik och hyresmarknaden. Temat ska tolkas brett och bedömningen av vilka som kan bli aktuella för stipendiet handlar framförallt om att inom bostadspolitiskt relevanta ämnen uppvisa en kompetent metodbehandling och bidra till en fördjupad förståelse av frågan. Forskningsfrågorna som adresseras kan inkludera, men är inte begränsade till:

 • Hur används investeringskalkyler för att avgöra byggbeslut, och ger olika modeller olika resultat?
 • På vilket sätt kan hållbarhetsfrågor inkluderas i investeringsbeslut på hyresmarknaden?
 • Hur ser kopplingen ut mellan bostadspriser/hyror och byggtakten?
 • Vad finns det för utmaningar i tillämpningen av hyreslagen?
 • Hur tillämpas lagstiftningen kring hyresgästinflytande vid ombyggnationer?
 • Hur fungerar hyresnämndernas prövningar? Går det att se trender i olika frågor, eller utslag?
 • Väljarsympatier och synen på bostadsbyggande
 • Upplåtelseformer och väljarsympatier
 • Hur ser relationen mellan kommuner och region ut i frågor om samhällsplanering och byggande? Vilka utmaningar finns, eller hur har relationen ändrats över tid?
 • Varför har vissa kommuner många fler överklaganden än andra när man planerar nya bostadsområden?
 • Hur arbetar kommuner och företag med medborgardialog vid förtätningar?

Förutsättningar
En förutsättning för stipendium är att arbetet förhåller sig till det övergripande temat. Stipendiet delas ut under hösten 2021. Arbetet ska vara skrivet eller publicerat under perioden 1 januari 2021 till 31 juli 2021. Hyresgästföreningens ambition är att resultaten även ska pub- liceras i en rapport i Hyresgästföreningens regi, men med stipendiaten som huvudförfattare. Andra typer av redovisningar av resultaten kan bli aktuella, till exempel i seminarieform.

För en kandidat- eller masteruppsats utdelas ett stipendium på högst 25 000 kronor.

Uppsatsen kommer att bedömas utifrån relevans och kvalitet av Hyres- gästföreningens experter. Relevansen bedöms utifrån hur väl uppsatsen täcker in temat och adresserar frågor med betydelse för boende och bostadsmarknaden. Kvaliteten bedöms efter originalitet, klarhet i begreppsanvändning samt efter lättillgänglighet och metodologisk stringens. Särskilt meriterande är framtagandet av välfungerande variab- ler och/eller metoder som kan användas i framtida boendepolitisk forsk- ning och verksamhet. Både kvalitativt och kvantitativt orienterade upp- satser välkomnas.

Stipendiesummorna kan eventuellt komma att delas av flera. Hyres- gästföreningen har möjlighet att avsätta medel för flera stipendiater om flera relevanta bidrag inkommer. Uppsatsen skickas i Word- eller PDF- format till:

Martin Hofverberg, chefsekonom
Hyresgästföreningen Riksförbundet
martin.hofverberg@hyresgastforeningen.se

Stefan Runfeldt, utredare
Hyresgästföreningen Riksförbundet
stefan.runfeldt@hyresgastforeningen.se

För mer information, kontakta Hyresgästföreningen på samma adress. Uppsatser ska ha kommit in till Hyresgästföreningen senast den 31 juli 2021.


Riksdagens uppsatstävling för studenter

Från och med 2020 kan högskolestudenter delta i en årlig uppsatstävling om riksdagen. De vinnande bidragen kan skrivas inom valfritt ämne men ska ha en tydlig koppling till riksdagen. Två vinnare kommer att utses varje år.

– Vi vill uppmärksamma akademisk utbildning och forskning som en viktig grund för en både bred och djup förståelse av vårt samhälle och dess styrelseskick. Genom att lyfta fram uppsatser om riksdagen vill vi dessutom uppmuntra mer av forskning om och analys av riksdagens roll och funktion, säger talman Andreas Norlén.

Varje institution nominerar en uppsats

Varje institution får nominera maximalt en uppsats. Uppsatsen som deltar från respektive institution ska ha nominerats av handledaren eller handledarna. Uppsatserna kan vara på kandidat-, magister- eller masternivå. De uppsatser som kan delta i 2021 års tävling är de som examineras under höstterminen 2020 och vårterminen 2021.

Viktiga datum

 • 31 augusti 2021: sista dag att skicka in tävlingsbidrag.
 • Preliminärt i mitten av december 2021: vinnarna meddelas officiellt.

Kontakt

Thomas Larue, sekretariatschef, e-post: thomas.larue@riksdagen.se, telefon: 08-786 66 67.

Läs mer här!


Cederquist söker biträdande jurister

Cederquist är en av de ledande advokatbyråerna på den svenska marknaden och vi erbjuder våra kunder specialistkompetens inom de flesta affärsjuridiska områden. Vi är tillräckligt stora för att ta oss an de största uppdragen, men samtidigt tillräckligt små för att vara flexibla, snabbfotade och lyhörda inför våra kunders behov. Cederquist rankas ständigt som en av Sveriges absolut främsta advokatbyråer och med hjälp av olika digitala lösningar och nya arbetssätt befinner vi oss närmare kunden och ser oss idag som en modern affärspartner snarare än en traditionell rådgivare.

Idag är vi 160 medarbetare, som med utveckling, resultat och glädje i fokus arbetar tillsammans under ett tak på Blasieholmen i Stockholm.

Hos oss blir du snabbt en i laget istället för en i mängden. Du får möjlighet att utvecklas i en högkvalitativ och modern organisation tillsammans med våra topprankade jurister. Vår Cederquistanda uppmuntrar och stimulerar erfarenhetsutbyten, samarbete, personlig utveckling och trivsel. Du kommer att märka att våra kärnvärden, kvalitet, lyhördhet, hållbarhet och passion präglar vår kultur och allt vi gör. 

Våra kunder är både svenska och internationella företag och organisationer och vi arbetar såväl med svenska som internationella ärenden. På en internationell arena blir du en del av vårt inofficiella nätverk, upparbetat med några av världens främsta byråer.

Låter det här som en arbetsplats för dig? Vill du dessutom arbeta med några av Sveriges mest intressanta uppdrag inom affärsjuridik? Våra verksamhetsgrupper rankas ständigt bland de absolut främsta i Sverige och vi letar nu efter fler talanger till våra team.

Nu söker vi biträdande jurister med driv och engagemang till flera av våra verksamhetsgrupper; Bank och Finans, Fastighet, Finansmarknadsreglering samt Tvistlösning. 

Vem söker vi?

För att trivas som biträdande jurist hos oss behöver du ha ett genuint intresse för juridiken såväl som ett affärsmässigt perspektiv. Våra jurister är nyfikna, har analytisk skärpa, en stark drivkraft att åstadkomma resultat och en vilja att ständigt utvecklas. Tycker du dessutom att det är viktigt med trivsel och gemenskap, så kommer du att trivas hos oss!

Vi tror att du snart tar examen eller har något års arbetslivserfarenhet från branschen. Har du suttit ting, läst ekonomi och/eller har kunskap i ytterligare språk ser vi det som en merit, men det är inget krav. Utöver goda formella meriter, analytisk ådra och affärsmässighet värdesätter vi en personlighet som går i linje med våra värderingar.  

Vad erbjuder vi dig? 

Hos oss har alla medarbetare en individuellt utformad utvecklingsplan. Du har också en plats i vårt interna utbildningsprogram CQ Academy med fokus på affärsmannaskap och ledarskap. Det finns även möjlighet att prova på att arbeta hos någon av våra klienter eller hos en internationell vänskapsbyrå. Hos oss får du snabbt eget ansvar och därigenom bidrar du till helheten och hjälper oss att stärka vårt redan starka lag.

Är du vår framtida kollega?  

Klicka på ”skicka ansökan” och följ instruktionerna. Vi ber dig bifoga CV, personligt brev, betyg från universitet och gymnasium samt eventuella andra intyg. Intervjuer sker löpande.

Vid frågor kontakta Talent and People Partner Sofie Bachmannsofie.bachmann@cederquist.se

Vi strävar efter att ha ett arbetsklimat som präglas av en positiv människosyn och ömsesidig respekt vid sidan av arbetsglädje, trivsel och gemenskap. Hos Cederquist finns en tydlig strävan efter att uppnå ett inkluderande arbetsklimat där alla kan bidra fullt ut med sina olika erfarenheter och bakgrunder för att kunna bedriva vår verksamhet effektivt och med god kvalité som resultat.

Välkommen med din ansökan!


Centrum för rättvisa söker sommarnotarie

Vill du prova på strategisk processföring för individens fri- och rättigheter? Centrum för rättvisa söker två drivna juriststudenter för fem veckors sommarnotarietjänst. Ansök senast den 29 januari 2021.

Centrum för rättvisa står upp för individens fri- och rättigheter och rättsstatens principer. Sedan starten år 2002 har vi drivit fler än 250 rättsfall, vunnit i de flesta fallen samt fått 20 prejudicerande vinster i de högsta juridiska instanserna.

Som sommarnotarie hjälper du till i det dagliga arbetet på Centrum för rättvisa. Du får göra rättsutredningar och research, hantera anmälningar om nya fall med mera. En del av tiden ägnas åt ett projektarbete under ledning av Centrum för rättvisas jurister.

Genom sommarnotarietjänsten ges du en unik inblick i några av Sveriges mest intressanta rättsprocesser.

Vi söker dig som:

 • Har läst minst sex terminer på juristprogrammet.
 • Har en god initiativförmåga och är noggrann.
 • Är samhällsintresserad och nyfiken på hur juridiken samspelar med samhällsutvecklingen.

Tjänsten är på heltid under fem veckor och är avlönad. Anställningstiden är den 7 juni 2021 till och med den 16 juli 2021. Centrum för rättvisas kontor ligger i Stockholm men på grund av Coronapandemin kommer arbetet att ske digitalt, vilket innebär att du inte behöver vara på plats i Stockholm under tiden. Våra anställda arbetar på distans sedan mars 2020 och vi har väl utarbetade rutiner för distansarbete.

Sista ansökningsdag för 2021 års sommarnotarietjänster är den 29 januari 2021. Ansökan ska innehålla personligt brev, meritförteckning samt betyg. Frågor om tjänsten samt ansökan skickas till rekrytering@centrumforrattvisa.se.

Vi ser fram emot din ansökan!


Delphi Talent Day 2021

Äntligen är det dags – ansökan till rekryteringsdagen Delphi Talent Day 2021 är öppen! Den 17 februari går årets evenemang av stapeln, denna gång som ett virtuellt event. Nytt för i år är att Advokatfirman Delphi lanserar flera nya traineetjänster och även bjuder in studenter från termin ett till fyra för att delta under delar av dagen. Ytterligare finns det chans att fånga en tjänst som associate i vår transaktionsgrupp! Läs mer via delphi.se/talentday och ansök redan idag.


Studentinformatörer

ST söker utåtriktade studenter med intresse för fackliga frågor på följande lärosäten: Linköping , Örebro , Umeå, Lund, Karlstad.

Din roll
Som studentinformatör jobbar du med att arrangera aktiviteter med fokus på att värva studentmedlemmar till Fackförbundet ST. Du synliggör STs verksamhet och fackliga värderingar genom att göra klassrumspresentationer, arrangera föreläsningar och studiebesök, hålla infobord samt delta vid mässor och arbetsmarknadsdagar. På grund av rådande omständigheter sker ovanstående aktiviteter digitalt.Den fysiska värvningen har tillfälligt ersatts med telefonvärvning gentemot studenter. Detta innebär att en betydande del av arbetsuppgifterna innefattar kontaktsökande verksamhet via telefon.

För att arbeta som studentinformatör måste du vara utåtriktad och trivas i mötet med nya människor. Du är ansvarstagande och har samarbetsförmåga.

Tillsammans med din arbetsgrupp ansvarar ni för att planera arbetstiden och genomföra aktiviteter. I gruppen har ni stor möjlighet att påverka arbetet samt hur och var ni möter studenter. Arbetstiden som studentinformatör är 20 timmar per månad.

Vad kan vi erbjuda dig?

 • Ett meriterande och flexibelt extrajobb där du tillsammans med dina kollegor planerar arbetet.
 • Utbildning i kommunikation, medlemsvärvning och fackliga frågor.
  130 kr i timlön + 12 % semesterersättning, samt en terminsvis löneutveckling.
 • 5 kr per timme i friskvårdsbidrag (skattepliktigt bidrag)

Vilka är vi?
Fackförbundet STs studentverksamhet arbetar med att informera studenter om arbetsmarknaden inom statlig sektor och facklig organisering, samt att värva studentmedlemmar. Vi vill vägleda och inspirera våra studentmedlemmar att hitta deras drömjobb i staten och få en bra start på sitt arbetsliv.

Om oss
Fackförbundet ST är det största fackförbundet inom statlig verksamhet med över 95 000 medlemmar som arbetar inom statliga myndigheter och verk, bolag, universitet, högskolor och statligt finansierade stiftelser. ST har även medlemmar i privata företag med anknytning till statligt uppdrag.

Fackförbundet ST arbetar för ett hållbart arbetsliv och vi vill förbättra medlemmars anställningsvillkor när det gäller lön, utvecklingsmöjligheter, inflytande och delaktighet. Förbundet växer och befinner sig i en spännande period av förändring där många arbetssätt och metoder är under utveckling och där du kan se fram emot ett omväxlande och utvecklande jobb.

Fackförbundet ST är medlem i TCO och partipolitiskt obundet. När vi tar ställning i politiska frågor gör vi det utifrån medlemmars intressen och i syfte att förbättra medlemmars villkor – aldrig utifrån partipolitisk grund. Läs mer om oss på www.st.org. 

Vi söker dig som:

 • Är student vid universitet eller högskola
 • Har arbetat i grupp, antingen som student eller på en arbetsplats.
 • Har kommunikativ förmåga
 • Är självgående
 • Har samarbetsförmåga

Önskvärt:

 • Erfarenhet av ett arbete där du haft i uppgift att jobba med bemötande av  andra människor. Exempelvis inom sälj, service, restaurang etc.
 • Erfarenhet av arbete där du tilldelas arbetsuppgifter du haft eget ansvar över.
 • Du som person är strukturerad

Vi utgår ifrån att du delar fackföreningsrörelsens värderingar, men du behöver inte ha några förkunskaper om Fackförbundet ST eller facket – det får du av oss.

Tjänsten påbörjas inför vårterminen. Urval sker löpande.

Så här söker du tjänsten
Sök tjänsten genom att mejla CV och personligt brev till jobb@st.org. Märk din ansökan med lärosätet du vill söka till i rubrikraden.

Vill du veta mer om tjänsten? Fråga oss!

Oscar Eriksson, Organisationsutvecklare student
072-210 97 14 Oscar.Eriksson@st.org

Marcia Munoz, Organisationsutvecklare student
076-135 56 82 Marcia.Munoz@st.org


Sundsvalls tingsrätt söker praktiserande juriststudent

Sundsvalls tingsrätt söker juriststudent som vill göra praktik hos dem. Kontakta hanna.lundkvist@dom.se med frågor och anmälan.


CENTRUM FÖR RÄTTVISA LEGAL INTENSIVE

Är du juriststudent och nyfiken på hur du kan stärka mänskliga rättigheter i Sverige genom banbrytande rättsprocesser? Ansök till Centrum för rättvisa Legal Intensive – en ny endagskurs i strategisk processföring för fri- och rättigheter!

CENTRUM FÖR RÄTTVISA hjälper enskilda att tillvarata sina grundläggande rättigheter genom att driva principiellt viktiga rättsfall i domstol. I de allra flesta fallen har våra klienter fått rätt och vi har vunnit 20 gånger i de högsta juridiska instanserna, varav tio gånger i Högsta domstolen. Vår första vinst i Högsta domstolen gällde ett fall av diskriminering på juristprogrammet.

GENOM CENTRUM FÖR RÄTTVISA LEGAL INTENSIVE får 15 juriststudenter från hela landet chansen att fördjupa sina kunskaper om den grundläggande rätten till likabehandling och skyddet mot diskriminering. Kursen är uppbyggd kring ett fiktivt diskrimineringsfall, där du som kursdeltagare först får ta del av våra expertföreläsningar i diskrimineringsrätt och därefter möjlighet att omedelbart sätta dina kunskaper på prov genom ett interaktivt rättegångsspel i smågrupper med individuell feedback.

KURSPROGRAMMET INNEHÅLLER:

• Interaktiva föreläsningar om strategisk processföring i mål om fri- och rättigheter samt den grundläggande rätten till likabehandling och skyddet mot diskriminering.

• Frågestund med några av Centrum för rättvisas klienter som drivit fall om likabehandling och diskriminering mot staten.

• Rättegångsspel där du får praktisera dina nya kunskaper under ledning av våra jurister.

KURSEN ÄGER RUM lördagen den 6 februari 2021 kl. 09.30-17.30 via Zoom och riktar sig till juriststudenter som under vårterminen 2021 läser termin 4 eller högre. Din ansökan ska innehålla betygskopia samt ett personligt brev där du berättar varför du är nyfiken på strategisk processföring för mänskliga rättigheter. Ansökan märks med ”Legal Intensive” och mailas till rekrytering@centrumforrattvisa.se senast den 18 december 2020.


Brinner du för folkrätt och mänskliga rättigheter? 

Om oss
ICJ Studentsektion är en nybildad studentorganisation under Svenska Avdelningen av Internationella Juristkommissionen (ICJ-S). Vi är en studentorganisation med ett fokus på folkrätt och främjar folkrättsliga frågor och mänskliga rättigheter.  Vi engagerar studenter och lyfter aktuella folkrättsliga frågor genom att skriva artiklar, arrangera föreläsningar och har en podcast. 

Kommande evenemang
Vi har föreläsning den 26 november med FN:s fd vice Rättschef den 26 november kl 17:00.
Här hittar du föreläsningen: https://www.facebook.com/events/507424466881464 
Vi kommer ha fler föreläsningar som kommer att släppa kommande veckorna!
Vill du börja engagera dig och tycker om att skriva?
Vi välkomnar alla att engagera sig, oavsett om man är Stockholmsbaserad eller inte. Vi söker just nu skribenter till att skriva artiklar om folkrätt och mänskliga rättigheter.
Deadline är 30 november!
Har du frågor eller vill veta mer om oss?
Hör av direkt via vår Facebook-sida eller till vår mail icjstudentsektion@gmail.com 


Gör skillnad som privatlärare inom läxhjälp

Det finns många elever som varje år söker sig till läxhjälp då de behöver hjälp av en studiecoach som kan se till att han eller hon förbättrar sina studieresultat. Nu kan du bli en del av denna grupp och själv se till att motivera och stötta en elev i hans eller hennes skolarbete. Läxhjälpsorganisationen SmartStudies ser till att du matchas med en elev där du kan hjälpa till på bästa sätt. Läs mer här om hur du kan hjälpa till med SmartStudies läxhjälp

Läxhjälp finns i alla ämnen — hjälp till inom ditt ämnesområde
SmartStudies specialiserar sig på matematik och att ge mattehjälp inom SmartStudies. Så är du sugen på att hjälpa till som mattelärare finns det alla möjligheter till det. Men har du mycket goda kunskaper inom ett annat ämnesområde så kan du ge läxhjälp inom det istället. Du hjälper nämligen till som privatlärare inom det ämnet som du själv studerar. Så du kan läsa psykologi, juridik, kemi, teknik, språk etc och ge läxhjälp inom det området. Du kan säga till om du är duktig inom mer än ett område för då kan du hjälpa fler elever om du skulle vilja det.

Flexibla upplägg: ge läxhjälp online eller på plats
Som läxhjälpare har du flera möjligheter. Antingen så ger du läxhjälp i närheten där du bor. Då kommer du att kunna träffa din elev på exempelvis stadsbiblioteket, eller så ses ni hemma hos eleven. Det viktigaste är att ni har en miljö där det finns studiero och där eleven känner sig mest bekväm. Som ett andra alternativ finns det läxhjälp online vilket är ett mycket passande alternativ under den rådande pandemin.

Då kan du ge hjälp inom ett ämne för en elev som kan bo i en helt annan stad. T.ex så finns det läxhjälp Umeå. Du kanske har precis de kunskaperna som en elev i huvudstaden behöver hjälp inom, då kan du ge det digitalt!

Hjälp en eller flera elever med läxhjälp — du väljer
Hur mycket du kan hjälpa till kan bero på hur mycket du själv studerar, men du sätter din egna gräns för hur ofta du kan vara tillgänglig. Som privatlärare så kan du ge studiehjälp till så många elever du vill och får uppdrag för. Du har oftast en elev i taget men du kan ge exempelvis mattehjälp för en eller fler elever samtidigt. Det finns därmed upplägg där du som studiecoach kan t.ex hjälpa upp till tre elever på en lektion.

Är du själv ute efter bra studietips så kan du kolla in denna sidan för läxhjälp. Här kan du själv läsa på om studietekniker som du själv kan använda dig av eller se till att lära ut till andra när du har blivit en studiecoach.
Alltid bra meriter och goda referenser
När du har arbetat som studiecoach och ska gå vidare till andra äventyr så kommer du att få med dig goda referenser och meriter som du med fördel kan lägga till på ditt CV. När du har hjälpt till som läxhjälp så kan du också nämna att du har fått med dig bl.a ledaregenskaper och goda kommunikationsförmågor vilket är attraktiva egenskaper på arbetsmarknaden.


Uppsatspraktik 2021

Vill du prova på strategisk processföring för individens fri- och rättigheter? Centrum för rättvisa tar emot fyra juriststudenter för uppsatspraktik under våren 2021! Ansök senast den 15 november 2020.

Som uppsatspraktikant hjälper du till i det dagliga arbetet på Centrum för rättvisa. Du får göra rättsutredningar och research, hantera anmälningar om nya fall med mera. Genom praktiken ges du en unik inblick i några av Sveriges mest intressanta rättsprocesser.

Eftersom vi vet att examensuppsatsen tar mycket tid i anspråk kan du få ägna dig åt skrivandet i den mån du önskar. Praktikens längd kommer vi överens om gemensamt men vi rekommenderar runt tio veckor.

Ansökan ska innehålla personligt brev, meritförteckning och betyg. Berätta också kort om din uppsats om du redan har bestämt vad du ska skriva om.

Sista ansökningsdag för praktik under våren 2021 är den 15 november 2020. Du skickar din ansökan per e-post till rekrytering@centrumforrattvisa.se.

Centrum för rättvisa är personuppgiftsansvarig för de personuppgifter som du skickar till oss i samband med din ansökan. Mer information om hur vi behandlar dina personuppgifter finns i vår personuppgiftspolicy.

Varmt välkommen med din ansökan!


Praktik på Jämställdhetsmyndigheten med myndighetens jurister

Ref PRSNL 2020/11

Jämställdhetsmyndighetens avdelning för verksamhetsstöd erbjuder en praktikplats för en person med intresse för, och kompetens inom, juridik. Praktiken kommer att inbegripa normalt förekommande arbete på avdelningen, i huvudsak utredningsarbete bestående av kvalificerat juridiskt analysarbete. Därutöver kommer praktiken involvera bl.a. arbete inom områdena upphandling och avtal samt inom myndighetens regeringsuppdrag på jämställdhetsområdet. Visst administrativt arbete som ligger inom avdelningens ansvarsområden kommer också förekomma. Arbetet sker både självständigt och i grupp och ställer krav på god kommunikativ förmåga och mycket god förmåga att uttrycka sig väl i tal och skrift.

Vi söker en engagerad person med starkt driv som är strukturerad, initiativtagande och samhällsintresserad med analytisk blick och förmåga att arbeta både självständigt och tillsammans med andra. Det är meriterande med erfarenhet från annat myndighetsarbete, myndighetsutövning, arbete på affärsjuridisk byrå eller annan likvärdig erfarenhet. Vi ser det som en självklarhet att du är intresserad av och finner myndighetens sakfrågor som viktiga. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet från engagemang i jämställdhetsfrågor, det är dock inte ett krav för att söka.

Som praktikant hjälper du främst myndighetens två jurister, men även andra medarbetare med deras arbetsuppgifter. Dina uppgifter kan bl.a. bestå av att genomföra rättsutredningar, utföra juridiska analyser, skriva avtal, upprätta utkast på remissvar samt att sammanställa information och dokumentation. Då praktikens fokusområde är förvaltningsrätt är det en förutsättning för praktiken att du som söker är intresserad av att prova på arbete inom statlig förvaltning.

Du som söker ska ha genomgått åtminstone fem terminer av juristprogrammet eller förvärvat motsvarande kunskap på annat sätt. Vi ser gärna att du är i slutet av din utbildning.

Välkommen med din ansökan som ska innehålla personligt brev och CV.

Frågor besvaras av Anna Tingbäck, verksjurist, avdelningen för verksamhetsstöd på anna.tingback@jamy.se, 031–3929049.

Sista ansökningsdag är den 1 november 2020. Vi kommer att återkoppla till de som ansökt senast den 11 november 2020 och praktiken är tänkt att påbörjas i slutet av januari 2021 enligt närmare överenskommelse med hänsyn tagen till myndighetens och den framtida praktikantens scheman.

LÄNK till annonsen.


Umeå Universitet söker studentambassadörer!

Mer information och anmälan hittar ni via följande länk: https://www.umu.se/student/mina-studier/studentambassador/

Sista anmälningsdag är torsdag 15 oktober.


PRAKTIK

Advokatfirman Glimstedt är en fullservicebyrå med stort fokus på affärsjuridik. Våra klienter är i allt väsentligt stora och medelstora svenska och internationella bolag, ägarledda bolag samt privatpersoner. Glimstedt är en av Sveriges största advokatbyråer med 14 kontor i Sverige och tre i Baltikum. Samtidigt som vi har en unik geografisk bredd kan vi erbjuda en personlig arbetsplats med stor möjlighet att påverka och många juridiska arbetsområden att välja emellan.

Våra kontor i Stockholm, Göteborg, Växjö, Jönköping, Örebro och Falun erbjuder praktik för dig som vill kombinera dina studier med praktik hos oss. Vi anpassar individuellt för varje student så att vi uppnår en bra balans mellan skrivandet och möjligheten att delta i ärenden på byrån.

UPPSATSPRAKTIK – Ska du skriva examensarbete om 30 hp. kan du kombinera ditt uppsatsskrivande med tio veckors praktik på något av våra kontor i Stockholm, Göteborg, Växjö, Jönköping, Örebro och Falun. Praktikplatserna tillsätts löpande, men vi ser gärna att din ansökan inkommit senast den 15 november (för VT) och den 15 april (för HT). Uppsatspraktiken är oavlönad och ska ingå i din utbildning.

Juridik och praktik, APS, APU & PJU – Läser du Juridik och praktik 15/30 hp., Arbetsplatsanknutna Studier 15 hp., Arbetsplatsanknutet Utredningsarbete 15 hp. eller Praktik med juridiskt utredningsarbete 15/30 hp. så erbjuder vi praktik under 8 – 20 veckor. Sista ansökningsdag och vilka kontor som erbjuder platser är samma som för uppsatspraktik, se ovan.

SOMMARNOTARIE – Vi erbjuder sommarnotarietjänster på våra kontor i Jönköping, Falun och Göteborg. För att vara aktuell som sommarnotarie ska du vara på termin sex eller senare. Sommarnotarietjänster tillsätts löpande, men vi ser gärna att ansökan inkommit senast 28 februari.

TRAINEE – Vårt kontor i Falun erbjuder traineeplats under längre perioder. Traineeplatser tillsätts löpande, men vi ser gärna att din ansökan inkommit senast den 15 november (för VT) och den 15 april (för HT).

UPPGIFTER & ANSÖKAN

Som praktikant hos Glimstedt kommer du att bistå byråns advokater och biträdande jurister med diverse juridiska och administrativa ärenden. Huvudsakliga praktikuppgifter är att upprätta rättsutredningar men också uppgifter som att upprätta förslag till skrivelser, brev och avtal ingår. Samtidigt får du tid att skriva på din uppsats.

Som person bör du vara ansvarsfull, kreativ, noggrann, social och – inte minst – se en framtid som framgångsrik affärsjurist. Vi värdesätter initiativtagande och engagemang, såväl för klienter som för byrån. Vi förutsätter att du har goda betyg och formulerar dig väl i tal och skrift, på både svenska och engelska.

Vi ser gärna att du har någon form av anknytning till den stad eller närliggande region du söker dig till samt ett intresse för de områden som respektive kontor arbetar med. Din ansökan bör innefatta personligt brev, CV med referenser, betyg och promemoria eller motsvarande inlämningsuppgift som du författat under din juristutbildning.

ANSÖK DIGITALT: www.glimstedt.se/karriar

STOCKHOLM
Stockholmskontoret arbetar med företagsöverlåtelser, aktiemarknadsjuridik, fastighetsjuridik och finansieringsfrågor.
Vid frågor ring Jonas Gombrii på 08-566 119 34.

GÖTEBORG
Göteborgskontoret arbetar med affärsjuridik inom fem affärsområden: Fastighet, Corporate Commercial, Kommersiella tvister, Offentliga affärer och Finansiell kris & risk.
Vid frågor ring Sabine Söndergaard på 031-710 40 04.

VÄXJÖ
Växjökontoret arbetar bland annat med affärs- och humanjuridik samt obestånd.
Vid frågor ring Johan Bäckström på 0470-70 02 77 eller Fredrik Sund på 0470-70 02 78.

JÖNKÖPING
Jönköpingskontoret arbetar brett med affärsjuridik.
Vid frågor ring Ambjörn Essén på 036-30 67 34.

ÖREBRO
Örebrokontoret arbetar med såväl affärsjuridik som humanjuridik, men är främst intresserade av att ta emot praktikanter med ett särskilt intresse för affärsjuridik, insolvensrätt eller fastighets- och entreprenadrätt.
Vid frågor ring Janette Stjernström på 019-16 65 87.

FALUN
Falukontoret arbetar brett med affärsjuridik.
Vid frågor ring Marcus Lundell på 023-481 00.

Praktiken har varit till stor hjälp för att förstå hur verksamheten fungerar. Man får en möjlighet till praktisk erfarenhet genom delaktighet i ärenden och ansvar för sitt arbete
Jonathan Andersson, biträdande jurist, tidigare praktikant


Become a student ambassador!

About Tech Academy Nordic:
About 93% of Swedish lawyers believe that law schools are not preparing the next generation of lawyers for the job market they will be entering into. More than 60% believe that the current concept of legal education lacks tech literacy in form of concrete, specifically tailored programs and courses for future lawyers. Tech Academy Nordics main purpose is to improve tech literacy for law students.

Digitalisation is transforming almost every industry and many law students lack the necessary IT skills to stay ahead of the curve. Currently, almost all Nordic law schools does not offer tech-related courses or programs for law students. It is time to take action and bridge the gap between law and technology. To build a solid base of tech-knowledge for lawyers is a fundamental cornerstone in order to create the awareness that is necessary to actively work with technology from a legal perspective; the need for regulations and policy controlling measures is emerging with regard to future technologies.

At this year’s event companies such as iZettle, Microsoft, Nasdaq, Peltarion, ELTA, Telia, PocketLaw, Somebuddy etc will be joining us!

We have launched and opened our applications in our website (https://www.techacademynordic.com/applications). We welcome applications from all students which have interest for legal tech.

About the applications:
The event will be held online and the application for Tech Academy Nordic programme is now open. While the programme is primarily offered to law students around Nordic region, we also welcome other students who are interested to join this year’s online event!

How to apply: by visiting our website – https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScIYXohZrmxyz14a2BvE0mY9iKddsZm85bmlVDXmoo7GIkUlw/viewform, and filling our form there!

Information for student regarding the application:
Tech Academy Nordic was created with the goal to enhance tech literacy for future lawyers. Digitalization makes it inevitable for the companies not to pay attention to emerging technologies and the impact they have in our society. Tech Academy is a unique program designed for law students to get more experience within tech-related subjects in law school in order to bridge the gap between law and technology.

You don’t need any previous experience or skills within tech, we will provide you with a full-day program of exciting tech topics and fika!

Bring your curiosity and passion for technology – and let the journey begin together with Tech Academy Nordic! 🙂

Application deadline: September 15 2020

Please do not hesitate in contacting us for any further questions at info@techacademynordic.com


Midander-Lönnstipendiet 2020

Har du skrivit examensuppsats i juridik om fri- och rättigheter? Ansök om 2020 års Midander-Lönnstipendium senast den 16 oktober 2020!

För att uppmuntra och uppmärksamma studier av fri- och rättigheter delar Centrum för rättvisa varje år ut Midander-Lönnstipendiet till den sökande som har skrivit den bästa examensuppsatsen i juridik om individuella fri- och rättigheter.

Stipendiet uppgår till 25 000 kronor och uppsatsens ämne kan vara processrätt, skadeståndsrätt, EU-rätt, förvaltningsrätt, konstitutionell rätt och så vidare men kärnfrågan måste vara tydligt relaterad till individuella fri- och rättigheter.

Ansökan ska innehålla uppsats och betygskopia. Uppsatsen ska omfatta 30 hp.
Du skickar ansökan per e-post till lisa.andersson@centrumforrattvisa.se senast den 16 oktober 2020. Vill du tipsa om en uppsatsförfattare som borde få stipendiet? Maila författarens namn och lärosäte till lisa.andersson@centrumforrattvisa.se.

Läs mer om stipendiet på http://centrumforrattvisa.se/student

Vi ser fram emot att läsa din uppsats!

Centrum för rättvisa är personuppgiftsansvarig för de personuppgifter som du skickar till oss i samband med din ansökan. Mer information om hur vi behandlar dina personuppgifter finns i vår personuppgiftspolicy: http://centrumforrattvisa.se/personuppgiftspolicy/


Lavendlas stipendier för 2020

Lavendla engagerar sig för framtiden och belönar studenter och forskare som aktivt bidrar med insikter och ideér om branschens och samhällets utveckling till det bättre. Just nu är ansökningarna öppna för två stipendium á 20 000kr.

Läs mer och ansök nedan:

Lavendlas stipendium för hållbarhet

Lavendlas stipendium inom juridik


Sveriges elever behöver dig — gör skillnad som studiecoach online

Just nu har många elever på både grundskolan och gymnasiet det särskilt svårt. Det är inte det enklaste att studera på distans och många tappar motivationen. Vill du göra skillnad? Hjälp elever som studiecoach online hos Allakando! Uppdraget är flexibelt och meriterande, arbeta hemifrån när det passar dig. Läs mer om Allakando & vår läxhjälp här.

Viktigare än någonsin för elever med läxhjälp
Som studiecoach & mentor har du en viktigare roll än någonsin. För eleverna är det nu avgörande att få hjälp med att följa upp skolarbetet, planera, stötta och peppa! Årets kunskapskrav kommer att vara desamma och vi är fast beslutna att hjälpa alla våra elever att nå sina mål.

Det betyder att vi söker dig som vill vara en coach i allmänhet till behövande elever, samtidigt som du ger läxhjälp i ett ämne, i allt från språk & samhällsvetenskap till läxhjälp i matematik & naturvetenskap. Du träffar din elev i vårt digitala studierum, oftast 90-120 minuter en gång i veckan. Läs mer om hur vår läxhjälp online fungerar här.

Mer information om uppdraget som studiecoach — vem söker vi?
Inga förkunskaper krävs för att ge läxhjälp till våra elever. Det viktigaste är att du vill göra skillnad för en ung människa och att du har goda ämneskunskaper. Vi utbildar och coachar dig så att du har rätt verktyg för att undervisa din elev.

Varför ska jag hjälpa till med läxhjälp?
Utöver att det just nu finns många elever som behöver din hjälp, så är det ett väldigt flexibelt och givande uppdrag. Det är perfekt för studenter, som ger en viktig jobbmerit och lär dig pedagogik, retorik & ledarskap. Du väljer själv dina ämnen och om du vill ge läxhjälpen hemma hos eleven, på ett bibliotek eller online. Läs mer och ansök enkelt på https://www.allakando.se/laxhjalp-jobb/.


Praktik eller timanställning juridikstuderande

Om oss
Forma Jurister och Ekonomer är ett konsultföretag som har tre arbetsområden, ekonomi, juridik och bolag. Inom arbetsområdet juridik arbetar vi med främst affärsjuridik, skatterätt och bolagsrättsliga frågor. Våra kunder är allt från små konsultföretag till noterade företag, vi har kontor i Sundsvall och Stockholm. Vi har en ambition att utöka antalet medarbetare inom affärsjuridik och skatt vilket gör att vi söker studenter som planerar en yrkeskarriär inom dessa arbetsområden.

Såväl praktikplats som timanställning innebär att du får biträda en erfaren medarbetare i dennes uppdrag. Beroende på vilket inriktning du har på dina studier så innebär det affärsjuridik eller skatterätt.

Praktik
För dig som har praktik inom utbildningen erbjuder vi praktikplats vid vårt kontor i Sundsvall.

Timanställning
För dig som har möjlighet att arbeta vid vårt kontor i Sundsvall under studietiden erbjuder vi möjlighet att arbeta 8-16 tim per månad.

Ansökan
För mer information sänd en ansökan med personligt brev och CV till info@formagruppen.se

Läs mer på hemsidan.


Stärk Sveriges näringsliv tillsammans med oss som junior Skattekonsult!

Vårt kontor i Umeå söker nu förstärkning till sin skatteavdelning.
Rollen innebär olika typer av arbetsuppgifter, projekt och frågeställningar inom skatteområdet. Du kommer att både självständigt och i team arbeta med rättsutredningar för att lösa skattemässiga problem, författa promemorior och svara på olika skattefrågor.

Vem är du?
Vi söker dig som har en akademisk examen inom juridik alternativt en ekonomiutbildning med skatteinriktning och självklart ett stort intresse för skattefrågor!

Om oss och vår skatteavdelning.
Vi är den ledande skatterådgivaren för ägarledda bolag med helhetslösningar som tillgodoser såväl företagets som ägarens skattesituation.

Vill du arbeta på vårt kontor i Umeå?
Klart du vill!
Ansök via vår hemsida www.grantthornton.se
Skicka in din ansökan med CV och dina universitetsbetyg.

I din ansökan vill vi gärna veta varför du vill arbeta hos oss på Grant Thornton och med just skatt.


HÄSTJURIST

VI VÄXER INOM HÄSTJURISTAVDELNINGEN OCH SÖKER EN DRIVEN OCH ENGAGERAD JURIST

Kom och jobba hos oss! Juridik handlar om människor. Därför söker vi dig som är en hungrig talang som vill förändra och utmana de gamla strukturerna och som vill vara med och bidra till förändring.

Treschow & Partner arbetar med att skapa modern juridik där vi möter kunders unika behov. Genom vår passion, professionalism och personliga prägel erbjuder vi våra kunder resultatrika lösningar på juridiska problem. Vi söker dig som tagit juristexamen och jobbat några år i branschen.

Vi är en modern och nystartad advokatbyrå med sin huvudsakliga inriktning inom affärsjuridik, fastighetsrätt, processrätt och hästjuridik. Vi är verksamma över hela Sverige och har vårt kontor i Göteborg.

Vi erbjuder ett omväxlande och ansvarsfullt arbete med nära kontakter med klienter. Tempot är ofta högt med många möjligheter till sociala kontakter och kunskapsutveckling. Du kommer att arbeta med sedvanliga juristuppgifter. Utöver goda akademiska meriter är din personlighet minst lika viktig för oss.

SKICKA DIN ANSÖKAN TILL
frida@treschowpartner.se

Läs mer om oss och vår tjänst på:
www.treschowpartner.se

Länk till annonsen:
www.treschowpartner.se/lediga-tjanster-hastjurist/


page1image4252951456

Brottsoffermyndigheten söker beredningsjurist till brottsskadeenheten

Brottsoffermyndighetens övergripande mål är att främja brottsoffers rättigheter samt uppmärksamma deras behov och intressen. Uppdraget utförs inom fyra verksamhetsområden; brottsskadeenheten, kunskapscentrum, Brottsofferfonden samt regressenheten. Myndigheten finns i centrala Umeå.

En viktig del i ett brottsoffers upprättelse är rätten till ersättning. Vid myndighetens brottsskadeenhet handläggs varje år cirka 10 000 ärenden om brottsskadeersättning och vi beslutar årligen om ersättning till brottsoffer med cirka 100 miljoner kronor. Handläggningen utförs av beslutsfattare i samarbete med beredningsjurister samt beredningsassistenter.

Din uppgift blir att i nära samarbete med övrig personal ansvara för utredningen av ärenden på myndighetens enhet för brottsskadeersättning. I arbetet ingår även att ge telefonrådgivning i frågor om brottsskadeersättning. Efter en tid kan det även bli aktuellt att fatta egna beslut i enlighet med delegation.

Du har juristexamen och bör ha erfarenhet av administrativt arbete. Erfarenhet av arbete vid myndighet, advokatbyrå eller liknande arbetsplats är meriterande. Du har goda kunskaper i Officepaketet och behärskar svenska språket väl. Telefonvana värdesätts särskilt och kunskap i andra språk är meriterande men inget krav.

Vi söker dig som är positiv och engagerad. Du är duktig på att samarbeta samtidigt som du kan arbeta självständigt och känner ansvar för hela verksamhetens behov. Du har hög arbetskapacitet och är stresstålig. Att arbeta hos Brottsoffermyndigheten innebär frekventa kontakter med människor i kris och vi lägger därför stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Rekryteringen avser en tidsbegränsad anställning 12 månader, heltid. Tillträde snarast. Vi tillämpar individuell lönesättning. Vi eftersträvar mångfald och jämn könsfördelning.

Frågor om arbetet besvaras av enhetschef Åsa Lundmark, 090-70 82 60. För facklig information kontakta Bo Eriksson, SACO, 090-70 82 14.

Välkommen med din ansökan via e-post till registrator@brottsoffermyndigheten.se eller per post till Brottsoffermyndigheten, Box 470, 901 09 Umeå.

Bifoga sedvanliga ansökningshandlingar och ange dina löneanspråk. Märk din ansökan med ref.nr 12271/19


Jobba på Fackförbundet ST

Är du intresserad av att arbeta med frågor som rör arbetsliv och utveckling? Känner du för att hjälpa andra och göra skillnad? Välkommen söka en tjänst på Fackförbundet STs kansli i vilket demokrati, solidaritet, skapa trygghet i förändring är grundvärderingar. Vi är partipolitiskt obundna och förutsätter delade fackliga värderingar.

En arbetsplats med arbetsglädje och engagemang

Som medarbetare på ST erbjuds du ett meningsfullt och utvecklande arbete. Tillsammans utvecklar vi morgondagens arbetsliv inom statliga myndigheter, affärsverk och bolag på statligt uppdrag, universitet, högskolor samt statligt finansierade stiftelser.

Vi är ungefär 110 anställda, nationellt fördelade på sju olika orter. Stockholm är vårt huvudsäte.

Våra ledord är:

Vårt agerande och arbetssätt, både som individ och grupp, internt och externt ska kännetecknas av att vi är

 • Kompetenta
 • Utvecklande
 • Öppna

Läs mer på ST:s hemsida!


Linklaters presenterar: Drömjobbet

Vi erbjuder dig:

En roll som Legal Researcher hos oss på distans under två terminer. Rollen är omväxlande och innebär att du på distans assisterar jurister i juridiskt arbete – en bra merit för framtida anställningar! En av våra jurister kommer att vara din handledare och kommer att delegera juridiska uppgifter till dig, stötta dig i arbetet och det är till din handledare som du ansvarar för att lämna in ditt arbete inom en given tidsram. Du bestämmer när och hur du lägger upp arbetet då det är en timanställning på distans, ca 12h/månaden. När du påbörjar din anställning kommer du att få en introduktion på Stockholmskontoret då du får träffa din handledare. Du är också varmt välkommen till kontoret för att delta på löpande utbildningar och events och vi ser gärna att du medverkar på vårt årliga Londonevent i november. Vi står såklart för rese- och boendekostnader.

Vi tänker att du:

 • studerar juristprogrammet på termin 2-5
 • är duktig på att uttrycka dig professionellt och affärsmässigt på engelska och svenska (facktermer kommer du att lära dig under tiden)
 • det är extra meriterande med tidigare arbetslivserfarenhet
 • trivs i en serviceroll med självständiga och varierande arbetsuppgifter
 • är noggrann, kommunikativ, pålitlig, arbetar med hög känsla för service och gillar att jobba efter deadlines.

Är det du som ska ha drömjobbet?

Ta ett steg närmare drömjobbet och ansök på Linklaters hemsida – vi hörs!

Linklaters Advokatbyrå lämnar juridiska råd till världens ledande företag, finansiella institutioner och organisationer. Med 30 kontor i alla stora affärs- och finanscentra levererar Linklaters en unik service till klienter i hela världen. Linklaters är den enda ledande globala advokatbyrån med lokal närvaro i Norden.

Läs mer om Linklaters på deras hemsida.