PLATSBANK


Brinner du för folkrätt och mänskliga rättigheter? 

Om oss
ICJ Studentsektion är en nybildad studentorganisation under Svenska Avdelningen av Internationella Juristkommissionen (ICJ-S). Vi är en studentorganisation med ett fokus på folkrätt och främjar folkrättsliga frågor och mänskliga rättigheter.  Vi engagerar studenter och lyfter aktuella folkrättsliga frågor genom att skriva artiklar, arrangera föreläsningar och har en podcast. 

Kommande evenemang
Vi har föreläsning den 26 november med FN:s fd vice Rättschef den 26 november kl 17:00.
Här hittar du föreläsningen: https://www.facebook.com/events/507424466881464 
Vi kommer ha fler föreläsningar som kommer att släppa kommande veckorna!
Vill du börja engagera dig och tycker om att skriva?
Vi välkomnar alla att engagera sig, oavsett om man är Stockholmsbaserad eller inte. Vi söker just nu skribenter till att skriva artiklar om folkrätt och mänskliga rättigheter.
Deadline är 30 november!
Har du frågor eller vill veta mer om oss?
Hör av direkt via vår Facebook-sida eller till vår mail icjstudentsektion@gmail.com 


Gör skillnad som privatlärare inom läxhjälp

Det finns många elever som varje år söker sig till läxhjälp då de behöver hjälp av en studiecoach som kan se till att han eller hon förbättrar sina studieresultat. Nu kan du bli en del av denna grupp och själv se till att motivera och stötta en elev i hans eller hennes skolarbete. Läxhjälpsorganisationen SmartStudies ser till att du matchas med en elev där du kan hjälpa till på bästa sätt. Läs mer här om hur du kan hjälpa till med SmartStudies läxhjälp

Läxhjälp finns i alla ämnen — hjälp till inom ditt ämnesområde
SmartStudies specialiserar sig på matematik och att ge mattehjälp inom SmartStudies. Så är du sugen på att hjälpa till som mattelärare finns det alla möjligheter till det. Men har du mycket goda kunskaper inom ett annat ämnesområde så kan du ge läxhjälp inom det istället. Du hjälper nämligen till som privatlärare inom det ämnet som du själv studerar. Så du kan läsa psykologi, juridik, kemi, teknik, språk etc och ge läxhjälp inom det området. Du kan säga till om du är duktig inom mer än ett område för då kan du hjälpa fler elever om du skulle vilja det.

Flexibla upplägg: ge läxhjälp online eller på plats
Som läxhjälpare har du flera möjligheter. Antingen så ger du läxhjälp i närheten där du bor. Då kommer du att kunna träffa din elev på exempelvis stadsbiblioteket, eller så ses ni hemma hos eleven. Det viktigaste är att ni har en miljö där det finns studiero och där eleven känner sig mest bekväm. Som ett andra alternativ finns det läxhjälp online vilket är ett mycket passande alternativ under den rådande pandemin.

Då kan du ge hjälp inom ett ämne för en elev som kan bo i en helt annan stad. T.ex så finns det läxhjälp Umeå. Du kanske har precis de kunskaperna som en elev i huvudstaden behöver hjälp inom, då kan du ge det digitalt!

Hjälp en eller flera elever med läxhjälp — du väljer
Hur mycket du kan hjälpa till kan bero på hur mycket du själv studerar, men du sätter din egna gräns för hur ofta du kan vara tillgänglig. Som privatlärare så kan du ge studiehjälp till så många elever du vill och får uppdrag för. Du har oftast en elev i taget men du kan ge exempelvis mattehjälp för en eller fler elever samtidigt. Det finns därmed upplägg där du som studiecoach kan t.ex hjälpa upp till tre elever på en lektion.

Är du själv ute efter bra studietips så kan du kolla in denna sidan för läxhjälp. Här kan du själv läsa på om studietekniker som du själv kan använda dig av eller se till att lära ut till andra när du har blivit en studiecoach.
Alltid bra meriter och goda referenser
När du har arbetat som studiecoach och ska gå vidare till andra äventyr så kommer du att få med dig goda referenser och meriter som du med fördel kan lägga till på ditt CV. När du har hjälpt till som läxhjälp så kan du också nämna att du har fått med dig bl.a ledaregenskaper och goda kommunikationsförmågor vilket är attraktiva egenskaper på arbetsmarknaden.


Uppsatspraktik 2021

Vill du prova på strategisk processföring för individens fri- och rättigheter? Centrum för rättvisa tar emot fyra juriststudenter för uppsatspraktik under våren 2021! Ansök senast den 15 november 2020.

Som uppsatspraktikant hjälper du till i det dagliga arbetet på Centrum för rättvisa. Du får göra rättsutredningar och research, hantera anmälningar om nya fall med mera. Genom praktiken ges du en unik inblick i några av Sveriges mest intressanta rättsprocesser.

Eftersom vi vet att examensuppsatsen tar mycket tid i anspråk kan du få ägna dig åt skrivandet i den mån du önskar. Praktikens längd kommer vi överens om gemensamt men vi rekommenderar runt tio veckor.

Ansökan ska innehålla personligt brev, meritförteckning och betyg. Berätta också kort om din uppsats om du redan har bestämt vad du ska skriva om.

Sista ansökningsdag för praktik under våren 2021 är den 15 november 2020. Du skickar din ansökan per e-post till rekrytering@centrumforrattvisa.se.

Centrum för rättvisa är personuppgiftsansvarig för de personuppgifter som du skickar till oss i samband med din ansökan. Mer information om hur vi behandlar dina personuppgifter finns i vår personuppgiftspolicy.

Varmt välkommen med din ansökan!


Praktik på Jämställdhetsmyndigheten med myndighetens jurister

Ref PRSNL 2020/11

Jämställdhetsmyndighetens avdelning för verksamhetsstöd erbjuder en praktikplats för en person med intresse för, och kompetens inom, juridik. Praktiken kommer att inbegripa normalt förekommande arbete på avdelningen, i huvudsak utredningsarbete bestående av kvalificerat juridiskt analysarbete. Därutöver kommer praktiken involvera bl.a. arbete inom områdena upphandling och avtal samt inom myndighetens regeringsuppdrag på jämställdhetsområdet. Visst administrativt arbete som ligger inom avdelningens ansvarsområden kommer också förekomma. Arbetet sker både självständigt och i grupp och ställer krav på god kommunikativ förmåga och mycket god förmåga att uttrycka sig väl i tal och skrift.

Vi söker en engagerad person med starkt driv som är strukturerad, initiativtagande och samhällsintresserad med analytisk blick och förmåga att arbeta både självständigt och tillsammans med andra. Det är meriterande med erfarenhet från annat myndighetsarbete, myndighetsutövning, arbete på affärsjuridisk byrå eller annan likvärdig erfarenhet. Vi ser det som en självklarhet att du är intresserad av och finner myndighetens sakfrågor som viktiga. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet från engagemang i jämställdhetsfrågor, det är dock inte ett krav för att söka.

Som praktikant hjälper du främst myndighetens två jurister, men även andra medarbetare med deras arbetsuppgifter. Dina uppgifter kan bl.a. bestå av att genomföra rättsutredningar, utföra juridiska analyser, skriva avtal, upprätta utkast på remissvar samt att sammanställa information och dokumentation. Då praktikens fokusområde är förvaltningsrätt är det en förutsättning för praktiken att du som söker är intresserad av att prova på arbete inom statlig förvaltning.

Du som söker ska ha genomgått åtminstone fem terminer av juristprogrammet eller förvärvat motsvarande kunskap på annat sätt. Vi ser gärna att du är i slutet av din utbildning.

Välkommen med din ansökan som ska innehålla personligt brev och CV.

Frågor besvaras av Anna Tingbäck, verksjurist, avdelningen för verksamhetsstöd på anna.tingback@jamy.se, 031–3929049.

Sista ansökningsdag är den 1 november 2020. Vi kommer att återkoppla till de som ansökt senast den 11 november 2020 och praktiken är tänkt att påbörjas i slutet av januari 2021 enligt närmare överenskommelse med hänsyn tagen till myndighetens och den framtida praktikantens scheman.

LÄNK till annonsen.


Umeå Universitet söker studentambassadörer!

Mer information och anmälan hittar ni via följande länk: https://www.umu.se/student/mina-studier/studentambassador/

Sista anmälningsdag är torsdag 15 oktober.


PRAKTIK

Advokatfirman Glimstedt är en fullservicebyrå med stort fokus på affärsjuridik. Våra klienter är i allt väsentligt stora och medelstora svenska och internationella bolag, ägarledda bolag samt privatpersoner. Glimstedt är en av Sveriges största advokatbyråer med 14 kontor i Sverige och tre i Baltikum. Samtidigt som vi har en unik geografisk bredd kan vi erbjuda en personlig arbetsplats med stor möjlighet att påverka och många juridiska arbetsområden att välja emellan.

Våra kontor i Stockholm, Göteborg, Växjö, Jönköping, Örebro och Falun erbjuder praktik för dig som vill kombinera dina studier med praktik hos oss. Vi anpassar individuellt för varje student så att vi uppnår en bra balans mellan skrivandet och möjligheten att delta i ärenden på byrån.

UPPSATSPRAKTIK – Ska du skriva examensarbete om 30 hp. kan du kombinera ditt uppsatsskrivande med tio veckors praktik på något av våra kontor i Stockholm, Göteborg, Växjö, Jönköping, Örebro och Falun. Praktikplatserna tillsätts löpande, men vi ser gärna att din ansökan inkommit senast den 15 november (för VT) och den 15 april (för HT). Uppsatspraktiken är oavlönad och ska ingå i din utbildning.

Juridik och praktik, APS, APU & PJU – Läser du Juridik och praktik 15/30 hp., Arbetsplatsanknutna Studier 15 hp., Arbetsplatsanknutet Utredningsarbete 15 hp. eller Praktik med juridiskt utredningsarbete 15/30 hp. så erbjuder vi praktik under 8 – 20 veckor. Sista ansökningsdag och vilka kontor som erbjuder platser är samma som för uppsatspraktik, se ovan.

SOMMARNOTARIE – Vi erbjuder sommarnotarietjänster på våra kontor i Jönköping, Falun och Göteborg. För att vara aktuell som sommarnotarie ska du vara på termin sex eller senare. Sommarnotarietjänster tillsätts löpande, men vi ser gärna att ansökan inkommit senast 28 februari.

TRAINEE – Vårt kontor i Falun erbjuder traineeplats under längre perioder. Traineeplatser tillsätts löpande, men vi ser gärna att din ansökan inkommit senast den 15 november (för VT) och den 15 april (för HT).

UPPGIFTER & ANSÖKAN

Som praktikant hos Glimstedt kommer du att bistå byråns advokater och biträdande jurister med diverse juridiska och administrativa ärenden. Huvudsakliga praktikuppgifter är att upprätta rättsutredningar men också uppgifter som att upprätta förslag till skrivelser, brev och avtal ingår. Samtidigt får du tid att skriva på din uppsats.

Som person bör du vara ansvarsfull, kreativ, noggrann, social och – inte minst – se en framtid som framgångsrik affärsjurist. Vi värdesätter initiativtagande och engagemang, såväl för klienter som för byrån. Vi förutsätter att du har goda betyg och formulerar dig väl i tal och skrift, på både svenska och engelska.

Vi ser gärna att du har någon form av anknytning till den stad eller närliggande region du söker dig till samt ett intresse för de områden som respektive kontor arbetar med. Din ansökan bör innefatta personligt brev, CV med referenser, betyg och promemoria eller motsvarande inlämningsuppgift som du författat under din juristutbildning.

ANSÖK DIGITALT: www.glimstedt.se/karriar

STOCKHOLM
Stockholmskontoret arbetar med företagsöverlåtelser, aktiemarknadsjuridik, fastighetsjuridik och finansieringsfrågor.
Vid frågor ring Jonas Gombrii på 08-566 119 34.

GÖTEBORG
Göteborgskontoret arbetar med affärsjuridik inom fem affärsområden: Fastighet, Corporate Commercial, Kommersiella tvister, Offentliga affärer och Finansiell kris & risk.
Vid frågor ring Sabine Söndergaard på 031-710 40 04.

VÄXJÖ
Växjökontoret arbetar bland annat med affärs- och humanjuridik samt obestånd.
Vid frågor ring Johan Bäckström på 0470-70 02 77 eller Fredrik Sund på 0470-70 02 78.

JÖNKÖPING
Jönköpingskontoret arbetar brett med affärsjuridik.
Vid frågor ring Ambjörn Essén på 036-30 67 34.

ÖREBRO
Örebrokontoret arbetar med såväl affärsjuridik som humanjuridik, men är främst intresserade av att ta emot praktikanter med ett särskilt intresse för affärsjuridik, insolvensrätt eller fastighets- och entreprenadrätt.
Vid frågor ring Janette Stjernström på 019-16 65 87.

FALUN
Falukontoret arbetar brett med affärsjuridik.
Vid frågor ring Marcus Lundell på 023-481 00.

Praktiken har varit till stor hjälp för att förstå hur verksamheten fungerar. Man får en möjlighet till praktisk erfarenhet genom delaktighet i ärenden och ansvar för sitt arbete
Jonathan Andersson, biträdande jurist, tidigare praktikant


Become a student ambassador!

About Tech Academy Nordic:
About 93% of Swedish lawyers believe that law schools are not preparing the next generation of lawyers for the job market they will be entering into. More than 60% believe that the current concept of legal education lacks tech literacy in form of concrete, specifically tailored programs and courses for future lawyers. Tech Academy Nordics main purpose is to improve tech literacy for law students.

Digitalisation is transforming almost every industry and many law students lack the necessary IT skills to stay ahead of the curve. Currently, almost all Nordic law schools does not offer tech-related courses or programs for law students. It is time to take action and bridge the gap between law and technology. To build a solid base of tech-knowledge for lawyers is a fundamental cornerstone in order to create the awareness that is necessary to actively work with technology from a legal perspective; the need for regulations and policy controlling measures is emerging with regard to future technologies.

At this year’s event companies such as iZettle, Microsoft, Nasdaq, Peltarion, ELTA, Telia, PocketLaw, Somebuddy etc will be joining us!

We have launched and opened our applications in our website (https://www.techacademynordic.com/applications). We welcome applications from all students which have interest for legal tech.

About the applications:
The event will be held online and the application for Tech Academy Nordic programme is now open. While the programme is primarily offered to law students around Nordic region, we also welcome other students who are interested to join this year’s online event!

How to apply: by visiting our website – https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScIYXohZrmxyz14a2BvE0mY9iKddsZm85bmlVDXmoo7GIkUlw/viewform, and filling our form there!

Information for student regarding the application:
Tech Academy Nordic was created with the goal to enhance tech literacy for future lawyers. Digitalization makes it inevitable for the companies not to pay attention to emerging technologies and the impact they have in our society. Tech Academy is a unique program designed for law students to get more experience within tech-related subjects in law school in order to bridge the gap between law and technology.

You don’t need any previous experience or skills within tech, we will provide you with a full-day program of exciting tech topics and fika!

Bring your curiosity and passion for technology – and let the journey begin together with Tech Academy Nordic! 🙂

Application deadline: September 15 2020

Please do not hesitate in contacting us for any further questions at info@techacademynordic.com


Midander-Lönnstipendiet 2020

Har du skrivit examensuppsats i juridik om fri- och rättigheter? Ansök om 2020 års Midander-Lönnstipendium senast den 16 oktober 2020!

För att uppmuntra och uppmärksamma studier av fri- och rättigheter delar Centrum för rättvisa varje år ut Midander-Lönnstipendiet till den sökande som har skrivit den bästa examensuppsatsen i juridik om individuella fri- och rättigheter.

Stipendiet uppgår till 25 000 kronor och uppsatsens ämne kan vara processrätt, skadeståndsrätt, EU-rätt, förvaltningsrätt, konstitutionell rätt och så vidare men kärnfrågan måste vara tydligt relaterad till individuella fri- och rättigheter.

Ansökan ska innehålla uppsats och betygskopia. Uppsatsen ska omfatta 30 hp.
Du skickar ansökan per e-post till lisa.andersson@centrumforrattvisa.se senast den 16 oktober 2020. Vill du tipsa om en uppsatsförfattare som borde få stipendiet? Maila författarens namn och lärosäte till lisa.andersson@centrumforrattvisa.se.

Läs mer om stipendiet på http://centrumforrattvisa.se/student

Vi ser fram emot att läsa din uppsats!

Centrum för rättvisa är personuppgiftsansvarig för de personuppgifter som du skickar till oss i samband med din ansökan. Mer information om hur vi behandlar dina personuppgifter finns i vår personuppgiftspolicy: http://centrumforrattvisa.se/personuppgiftspolicy/


Lavendlas stipendier för 2020

Lavendla engagerar sig för framtiden och belönar studenter och forskare som aktivt bidrar med insikter och ideér om branschens och samhällets utveckling till det bättre. Just nu är ansökningarna öppna för två stipendium á 20 000kr.

Läs mer och ansök nedan:

Lavendlas stipendium för hållbarhet

Lavendlas stipendium inom juridik


Sveriges elever behöver dig — gör skillnad som studiecoach online

Just nu har många elever på både grundskolan och gymnasiet det särskilt svårt. Det är inte det enklaste att studera på distans och många tappar motivationen. Vill du göra skillnad? Hjälp elever som studiecoach online hos Allakando! Uppdraget är flexibelt och meriterande, arbeta hemifrån när det passar dig. Läs mer om Allakando & vår läxhjälp här.

Viktigare än någonsin för elever med läxhjälp
Som studiecoach & mentor har du en viktigare roll än någonsin. För eleverna är det nu avgörande att få hjälp med att följa upp skolarbetet, planera, stötta och peppa! Årets kunskapskrav kommer att vara desamma och vi är fast beslutna att hjälpa alla våra elever att nå sina mål.

Det betyder att vi söker dig som vill vara en coach i allmänhet till behövande elever, samtidigt som du ger läxhjälp i ett ämne, i allt från språk & samhällsvetenskap till läxhjälp i matematik & naturvetenskap. Du träffar din elev i vårt digitala studierum, oftast 90-120 minuter en gång i veckan. Läs mer om hur vår läxhjälp online fungerar här.

Mer information om uppdraget som studiecoach — vem söker vi?
Inga förkunskaper krävs för att ge läxhjälp till våra elever. Det viktigaste är att du vill göra skillnad för en ung människa och att du har goda ämneskunskaper. Vi utbildar och coachar dig så att du har rätt verktyg för att undervisa din elev.

Varför ska jag hjälpa till med läxhjälp?
Utöver att det just nu finns många elever som behöver din hjälp, så är det ett väldigt flexibelt och givande uppdrag. Det är perfekt för studenter, som ger en viktig jobbmerit och lär dig pedagogik, retorik & ledarskap. Du väljer själv dina ämnen och om du vill ge läxhjälpen hemma hos eleven, på ett bibliotek eller online. Läs mer och ansök enkelt på https://www.allakando.se/laxhjalp-jobb/.


Praktik eller timanställning juridikstuderande

Om oss
Forma Jurister och Ekonomer är ett konsultföretag som har tre arbetsområden, ekonomi, juridik och bolag. Inom arbetsområdet juridik arbetar vi med främst affärsjuridik, skatterätt och bolagsrättsliga frågor. Våra kunder är allt från små konsultföretag till noterade företag, vi har kontor i Sundsvall och Stockholm. Vi har en ambition att utöka antalet medarbetare inom affärsjuridik och skatt vilket gör att vi söker studenter som planerar en yrkeskarriär inom dessa arbetsområden.

Såväl praktikplats som timanställning innebär att du får biträda en erfaren medarbetare i dennes uppdrag. Beroende på vilket inriktning du har på dina studier så innebär det affärsjuridik eller skatterätt.

Praktik
För dig som har praktik inom utbildningen erbjuder vi praktikplats vid vårt kontor i Sundsvall.

Timanställning
För dig som har möjlighet att arbeta vid vårt kontor i Sundsvall under studietiden erbjuder vi möjlighet att arbeta 8-16 tim per månad.

Ansökan
För mer information sänd en ansökan med personligt brev och CV till info@formagruppen.se

Läs mer på hemsidan.


Stärk Sveriges näringsliv tillsammans med oss som junior Skattekonsult!

Vårt kontor i Umeå söker nu förstärkning till sin skatteavdelning.
Rollen innebär olika typer av arbetsuppgifter, projekt och frågeställningar inom skatteområdet. Du kommer att både självständigt och i team arbeta med rättsutredningar för att lösa skattemässiga problem, författa promemorior och svara på olika skattefrågor.

Vem är du?
Vi söker dig som har en akademisk examen inom juridik alternativt en ekonomiutbildning med skatteinriktning och självklart ett stort intresse för skattefrågor!

Om oss och vår skatteavdelning.
Vi är den ledande skatterådgivaren för ägarledda bolag med helhetslösningar som tillgodoser såväl företagets som ägarens skattesituation.

Vill du arbeta på vårt kontor i Umeå?
Klart du vill!
Ansök via vår hemsida www.grantthornton.se
Skicka in din ansökan med CV och dina universitetsbetyg.

I din ansökan vill vi gärna veta varför du vill arbeta hos oss på Grant Thornton och med just skatt.


HÄSTJURIST

VI VÄXER INOM HÄSTJURISTAVDELNINGEN OCH SÖKER EN DRIVEN OCH ENGAGERAD JURIST

Kom och jobba hos oss! Juridik handlar om människor. Därför söker vi dig som är en hungrig talang som vill förändra och utmana de gamla strukturerna och som vill vara med och bidra till förändring.

Treschow & Partner arbetar med att skapa modern juridik där vi möter kunders unika behov. Genom vår passion, professionalism och personliga prägel erbjuder vi våra kunder resultatrika lösningar på juridiska problem. Vi söker dig som tagit juristexamen och jobbat några år i branschen.

Vi är en modern och nystartad advokatbyrå med sin huvudsakliga inriktning inom affärsjuridik, fastighetsrätt, processrätt och hästjuridik. Vi är verksamma över hela Sverige och har vårt kontor i Göteborg.

Vi erbjuder ett omväxlande och ansvarsfullt arbete med nära kontakter med klienter. Tempot är ofta högt med många möjligheter till sociala kontakter och kunskapsutveckling. Du kommer att arbeta med sedvanliga juristuppgifter. Utöver goda akademiska meriter är din personlighet minst lika viktig för oss.

SKICKA DIN ANSÖKAN TILL
frida@treschowpartner.se

Läs mer om oss och vår tjänst på:
www.treschowpartner.se

Länk till annonsen:
www.treschowpartner.se/lediga-tjanster-hastjurist/


page1image4252951456

Brottsoffermyndigheten söker beredningsjurist till brottsskadeenheten

Brottsoffermyndighetens övergripande mål är att främja brottsoffers rättigheter samt uppmärksamma deras behov och intressen. Uppdraget utförs inom fyra verksamhetsområden; brottsskadeenheten, kunskapscentrum, Brottsofferfonden samt regressenheten. Myndigheten finns i centrala Umeå.

En viktig del i ett brottsoffers upprättelse är rätten till ersättning. Vid myndighetens brottsskadeenhet handläggs varje år cirka 10 000 ärenden om brottsskadeersättning och vi beslutar årligen om ersättning till brottsoffer med cirka 100 miljoner kronor. Handläggningen utförs av beslutsfattare i samarbete med beredningsjurister samt beredningsassistenter.

Din uppgift blir att i nära samarbete med övrig personal ansvara för utredningen av ärenden på myndighetens enhet för brottsskadeersättning. I arbetet ingår även att ge telefonrådgivning i frågor om brottsskadeersättning. Efter en tid kan det även bli aktuellt att fatta egna beslut i enlighet med delegation.

Du har juristexamen och bör ha erfarenhet av administrativt arbete. Erfarenhet av arbete vid myndighet, advokatbyrå eller liknande arbetsplats är meriterande. Du har goda kunskaper i Officepaketet och behärskar svenska språket väl. Telefonvana värdesätts särskilt och kunskap i andra språk är meriterande men inget krav.

Vi söker dig som är positiv och engagerad. Du är duktig på att samarbeta samtidigt som du kan arbeta självständigt och känner ansvar för hela verksamhetens behov. Du har hög arbetskapacitet och är stresstålig. Att arbeta hos Brottsoffermyndigheten innebär frekventa kontakter med människor i kris och vi lägger därför stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Rekryteringen avser en tidsbegränsad anställning 12 månader, heltid. Tillträde snarast. Vi tillämpar individuell lönesättning. Vi eftersträvar mångfald och jämn könsfördelning.

Frågor om arbetet besvaras av enhetschef Åsa Lundmark, 090-70 82 60. För facklig information kontakta Bo Eriksson, SACO, 090-70 82 14.

Välkommen med din ansökan via e-post till registrator@brottsoffermyndigheten.se eller per post till Brottsoffermyndigheten, Box 470, 901 09 Umeå.

Bifoga sedvanliga ansökningshandlingar och ange dina löneanspråk. Märk din ansökan med ref.nr 12271/19


Jobba på Fackförbundet ST

Är du intresserad av att arbeta med frågor som rör arbetsliv och utveckling? Känner du för att hjälpa andra och göra skillnad? Välkommen söka en tjänst på Fackförbundet STs kansli i vilket demokrati, solidaritet, skapa trygghet i förändring är grundvärderingar. Vi är partipolitiskt obundna och förutsätter delade fackliga värderingar.

En arbetsplats med arbetsglädje och engagemang

Som medarbetare på ST erbjuds du ett meningsfullt och utvecklande arbete. Tillsammans utvecklar vi morgondagens arbetsliv inom statliga myndigheter, affärsverk och bolag på statligt uppdrag, universitet, högskolor samt statligt finansierade stiftelser.

Vi är ungefär 110 anställda, nationellt fördelade på sju olika orter. Stockholm är vårt huvudsäte.

Våra ledord är:

Vårt agerande och arbetssätt, både som individ och grupp, internt och externt ska kännetecknas av att vi är

  • Kompetenta
  • Utvecklande
  • Öppna

Läs mer på ST:s hemsida!


Linklaters presenterar: Drömjobbet

Vi erbjuder dig:

En roll som Legal Researcher hos oss på distans under två terminer. Rollen är omväxlande och innebär att du på distans assisterar jurister i juridiskt arbete – en bra merit för framtida anställningar! En av våra jurister kommer att vara din handledare och kommer att delegera juridiska uppgifter till dig, stötta dig i arbetet och det är till din handledare som du ansvarar för att lämna in ditt arbete inom en given tidsram. Du bestämmer när och hur du lägger upp arbetet då det är en timanställning på distans, ca 12h/månaden. När du påbörjar din anställning kommer du att få en introduktion på Stockholmskontoret då du får träffa din handledare. Du är också varmt välkommen till kontoret för att delta på löpande utbildningar och events och vi ser gärna att du medverkar på vårt årliga Londonevent i november. Vi står såklart för rese- och boendekostnader.

Vi tänker att du:

  • studerar juristprogrammet på termin 2-5
  • är duktig på att uttrycka dig professionellt och affärsmässigt på engelska och svenska (facktermer kommer du att lära dig under tiden)
  • det är extra meriterande med tidigare arbetslivserfarenhet
  • trivs i en serviceroll med självständiga och varierande arbetsuppgifter
  • är noggrann, kommunikativ, pålitlig, arbetar med hög känsla för service och gillar att jobba efter deadlines.

Är det du som ska ha drömjobbet?

Ta ett steg närmare drömjobbet och ansök på Linklaters hemsida – vi hörs!

Linklaters Advokatbyrå lämnar juridiska råd till världens ledande företag, finansiella institutioner och organisationer. Med 30 kontor i alla stora affärs- och finanscentra levererar Linklaters en unik service till klienter i hela världen. Linklaters är den enda ledande globala advokatbyrån med lokal närvaro i Norden.

Läs mer om Linklaters på deras hemsida.