PLATSBANK

 

DLA Piper söker sommarnotarier

Är du intresserad av att jobba med affärsjuridik under sommaren? Under en period på 10 veckor med start i juni får du som sommarnotarie på DLA Piper en unik inblick i hur det är att arbeta på en global affärsjuridisk byrå! Du tillhör en eller flera verksamhetsgrupper och arbetet varvas med utbildning för att du som notarie ska få möjlighet att öka dina juridiska färdigheter under din tid hos oss. Du bör ha studerat minst sex terminer på juristprogrammet fram till sommaren 2018 och ha ett genuint intresse för affärsjuridik. Är du intresserad av att läsa mer? Klicka här.

Sista ansökningsdag är 2018-01-31.

 

DLA Piper söker jurister till Corporategruppen

DLA Piper är Nordens största globala advokatbyrå med kontor i över 40 länder i Amerika, Europa, Mellanöstern, Afrika, Asien och Oceanien. Vi söker dig som vill starta din karriär på Sveriges största globala byrå och har ett stort intresse för Corporate/M&A-frågor. Du har nyligen tagit eller tar din juristexamen till årsskiftet. Som biträdande jurist på DLA Piper arbetar du nära våra delägare och biträdande jurister i aktuella ärenden och får tidigt klientkontakt. Är du intresserad av att läsa mer? Klicka här.

Sista ansökningsdag är 2017-11-30.

 

Fackförbundet ST söker studentinformatörer

”Fackförbundet ST är det största fackförbundet inom statlig sektor med 95 000 medlemmar. Nu söker vi utåtriktade studenter som vill ha ett extrajobb vid Umeå universitet” Läs mer genom att klicka här.

 

Roschier thesis program

Ska du skriva uppsats till våren och är därefter intresserad av en karriär inom det affärsjuridiska området? Se hit! Börja som biträdande jurist hos Roschier i september 2018, så får du möjlighet att skriva din uppsats i Roschiers högst uppskattade Thesis Program under våren. Låter det intressant? Läs mer och ansök på vår hemsida genom att klicka här. Sista ansökningsdag är 30 november 2017.

 

LRF Konsult på Gotland satsar framåt och söker jurist

Vill du arbeta för en av Sveriges bästa arbetsgivare där det bara är din egen drivkraft som sätter begränsningarna? Vill du arbeta i ett företag med stark värdegrund och i en yrkesroll som hela tiden erbjuder nya utmaningar? Vi erbjuder dig en spännande roll med stora möjligheter till att påverka din egen utveckling och kontorets fortsatta tillväxt. Du kommer att arbeta med juridisk rådgivning till våra befintliga kunder men också ansvara för att skapa ett engagemang gentemot marknaden för att attrahera nya kunder. I huvudsak arbetar du som jurist inom de fastighetsrättsliga och affärsjuridiska områdena men uppdrag inom ekonomisk familjerätt och generationsskiften förekommer också. Som anställd hos oss har du alltid möjlighet att själv påverka inriktningen på dina uppdrag. Vi söker dig med juristexamen eller motsvarande och med erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete. Vi ser även gärna sökanden som nyligen tagit juristexamen och vill omsätta dina teoretiska kunskaper i praktiken. Har du tidigare arbetat som konsult är det meriterande.

 

Sista ansökningsdag är 5 november 2017. Vill du veta hur du söker? Klicka här för fördjupad information. Ansökan görs på www.lbkarriar.se.

 

Fastighetsägarna MittNord söker en fastighetsjurist

Fastighetsägarna MittNord är en regional intresseorganisation för fastighetsägare i norra och mellersta Sverige. Vi representerar såväl den lilla fastighetsägaren med en eller ett par fastigheter som det stora börsnoterade bolaget. Vårt uppdrag är att föra våra medlemmars talan. Vi är en röst och kraft att räkna med i debatten kring bostäder och fastigheter. Vi söker nu en fastighetsjurist med placering på Fastighetsägarnas kontor i Umeå.

Din roll blir att företräda Fastighetsägarnas medlemmar vid juridiska ärenden, förhandla gentemot externa parter samt ge juridisk rådgivning åt våra medlemmar. Vi erbjuder en väldigt mångfacetterad roll där har möjlighet att starta din fastighetsjuridiska karriär. Klicka här för att läsa mer.

 

Sista ansökningsdag är 12 november. För att söka och läsa mer om tjänsten: Klicka här.

 

Uppsatspraktik hos Advokatfirman Törngren Magnell

Törngren Magnell är en affärsjuridisk advokatbyrå med kontor i Stockholm. Vår verksamhet omfattar främst M&A, bank och finans och kapitalmarknad. Vi erbjuder också kompletterande tjänster inom ett antal specialistområden, bl a fastighetsrätt, arbetsrätt och tvistelösning.

Törngren Magnell erbjuder sammanlagt fyra praktikplatser under vårterminen 2018 där varje praktikperiod uppgår till tio veckor. Praktiken kan göras antingen i samband med uppsatsskrivning eller inom ramen för en fördjupningskurs. Tillsättning av praktikplatser sker löpande. Klicka här om du är intresserad av att läsa mer.

 

Advokatfirman Glimstedt öppnar för praktikansökningar

Advokatfirman Glimstedt  har nu öppnat för vårens praktikansökningar, de erbjuder Arbetsplatsanknutna studier, uppsatspraktik samt traineeplatser. Advokatfirman Glimstedt erbjuder Arbetsplatsanknutna studier på kontoren i Stockholm, Göteborg, Falun, Växjö, Jönköping, Örebro och Norrköping.

Är du intresserad av att läsa mer? Läs mer på http://www.glimstedt.se/karriar/uppsatspraktik/ eller klicka här. Sista dagen för ansökning är 15 november.

 

Hannes Snellman söker summer trainees

Hannes Snellman är en ledande nordisk advokatbyrå med fokus på stora affärstransaktioner och komplexa tvister. Vi vägleder våra klienter med stort engagemang, hög kvalitet och nyskapande idéer. Till sommaren 2018 söker vi ambitiösa och engagerade juridikstudenter med ett genuint intresse för affärsjuridik och näringslivsfrågor. Traineeperioden pågår under 8 till 10 veckor och för att vara aktuell för tjänsten ska du ha avslutat din sjätte termin vid sommarens start.

Vi söker dig som är resultatinriktad, affärsmässig och som drivs av att arbeta mot uppsatta mål. Som person är du kvalitetsmedveten och du har en förmåga att organisera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt. På Hannes Snellman arbetar vi i team och vi söker därför dig med en god samarbetsförmåga.

För att läsa mer, klicka här. Sista ansökningsdag är 7 januari.

 

Hannes Snellman söker dig som studerar

Vi på Hannes Snellman kan som enda byrå i Sverige stolt presentera vårt unika Law Student Trainee-program (LSTP) där du som student erbjuds värdefull arbetslivserfarenhet redan under studietiden. LSTP vänder sig till dig som befinner dig i den senare delen av utbildningen och som har en längtan efter att få prova på livet på en av de mest framstående affärsjuridiska byråerna i Sverige och Norden. Läs mer genom att klicka här.

Vi välkomnar ansökningar från juridikstudenter som minst har avslutat termin 5 vid programmets start, men ännu inte är klara med sina studier. Sista ansökningsdag är 5 november 2017 men urval kommer att ske löpande så vänligen skicka in din ansökan så snart som möjligt.

 

Hannes Snellman söker biträdande jurist

Hannes Snellman är en nordisk fullservicebyrå med kontor i Stockholm och Helsingfors. Byrån rankas kontinuerligt som en av Nordens tre främsta advokatbyråer med flest transaktioner per jurist – något som till stor del är möjligt tack vare vår laganda, höga ambitionsnivå och goda sammanhållning. Vi erbjuder dig en modern och trevlig arbetsplats med bra gemenskap. Som biträdande jurist hos oss får du en unik möjlighet att starta och utveckla din karriär på en av de mest framstående affärsjuridiska byråerna i Sverige och Norden. Klicka här för att läsa mer.

 

Setterwalls Advokatbyrå söker biträdande jurist

Setterwalls Advokatbyrå är en av Sveriges ledande affärsjuridiska fullservicebyråer med ett väl upparbetat internationellt nätverk. De söker nu dig som vill arbeta som biträdande jurist på en spännande byrå. Som biträdande jurist på Setterwalls arbetar du med kvalificerade och intressanta ärenden tillsammans med mycket kompetenta och drivna kollegor, ett flertal av Sveriges främsta juridiska experter jobbar hos just Setterwalls Advokatbyrå. På din karriärresa har du alltid stöd av en handledare och fadder som tillsammans med dig ansvarar för din utveckling. Klicka på länken här för att läsa mer.

 

Cederquist söker biträdande jurister

Vill du syssla med arbetsrätt? Cederquist söker nu en junior biträdande jurist till sin arbetsrättsgrupp. Cederquist söker dig som snart tar examen från juristprogrammet eller är i slutfasen av tingstjänstgöring. Du har ett stort intresse för arbetsrätt och de ser gärna att du har läst/läser specialkurser på området. Intervjuer till tjänsten kommer ske löpande under hösten 2017 och våren 2018. Läs mer genom att klicka på länken här.

 

Grant Thornton söker uppsatspraktikanter för HT17

Grant Thornton är ett av Sveriges snabbast växande revisions- och konsultföretag. Vi har över 1100 medarbetare på 24 kontor runt om i Sverige och tillhandahåller tjänster inom revision, ekonomiservice, skatt och rådgivning. Under ett år stöttar vi cirka 26 000 företag och organisationer i Sverige i de ekonomiska frågorna. Som ett medlemsföretag i Grant Thornton International Ltd kan vi hjälpa företag i över 130 länder.

Gran Thornton söker uppsatspraktikanter med flera olika inriktningar. Klicka på länken för att läsa mer om uppsatspraktiken som erbjuds i Stockholm med inriktning på moms, internationella företag och ägarledda företag. Det finns också plats att söka i Göteborg och Jönköping.