MARKNAD

Samarbetsavtalen

För Juridiska föreningens är våra samarbetspartners ovärderliga för att verksamheten ska kunna bedrivas på bästa sätt. Vi är oerhört stolta och glada över att nedanstående företag och förbund har valt att samarbeta med oss!

Samarbeten verkställs genom tecknande av samarbetsavtal och avtalet innebär ömsesidiga åtaganden mellan partnerna. Som samarbetspartner med Juridiska föreningen ges bland annat exklusiva möjligheter att få kontakt och synas inför föreningens över 500 medlemmar. Det är Marknadsansvarig i föreningen som tecknar avtalen och det är även från den posten som den främsta kontakten med samarbetspartners och andra byråer och företag sker.


Huvudsamarbetspartners

mannheimer-swartling

Mannheimer Swartling

Mannheimer Swartling är en av Nordens ledande affärsjuridiska advokatbyrå. Deras grundläggande mål är att alltid överträffa deras klienters förväntningar. De ägnar därför stor omsorg åt att rekrytera, behålla och utveckla de mest passionerade juristtalangerna. Deras affärsmodell bygger på denna laganda, som finns djupt förankrad i deras företagskultur.

Läs mer på http://www.mannheimerswartling.se/


vinge

Vinge

Vinge är en av Sveriges ledande affärsjuridiska fullservicebyråer. Som advokatbyrå utmärker Vinge sig genom att aldrig se ett problem utan att också se en lösning. De vill gärna ha kontakt med dig som är student redan under din studietid. Det kan också vara ett sätt för dig som student att få en värdefull inblick i hur livet på en affärsjuridisk advokatbyrå ser ut, vilket samtidigt kan ge en extra dimension till dina juridiska studier.

Läs mer på http://www.vinge.se/


Lokal samarbetspartner

kaiding-jf

Advokatbyrån Kaiding

Idag är Kaiding Norrlands största advokatbyrå med ett 60-tal medarbetare på sju orter i Västerbotten och Norrbotten. Kaiding är en fullservicebyrå och dess kompetens sträcker sig över de flesta centrala rättsområden. För dig som är juriststudent finns möjlighet att söka såväl sommarnotarie som praktikplats på Kaidings kontor runt om i Norrland!

Läs mer på http://www.kaiding.se


Delsamarbetspartners

cederquist-jf

Cederquist

Cederquists långa erfarenhet och de kompromisslösa kunskapskrav de ställer på deras jurister garanterar dess ställning som en av Sveriges absolut främsta affärsjuridiska advokatbyråer. Som student finns det flera möjligheter att få träffa dem. De erbjuder uppsatspraktik, assessment-dagar, sommarnotarieprogram, arbete under dina studier som kvällsreceptionist eller kvällsassistent och CQ Talent Training.

Läs mer på http://karriar.cederquist.se/


Gernandt & Danielsson

Det är krävande att arbeta på affärsjuridisk byrå – inte minst hos Gernandt & Danielsson. Men det är också oerhört roligt och utvecklande. På Gernandt & Danielsson får du den stora byråns alla fördelar. Du får jobba med stora och komplexa uppdrag i nära samarbete med några av Sveriges högst ansedda affärsjurister. Samtidigt är byrån inte större än att alla känner alla. Du blir sedd som individ och får ta ansvar från dag ett.

Sedan starten för drygt 25 år sedan har vi byggt upp en unik kvalitetskultur där kunskap, granskning och ifrågasättande värderas högt. Du får därför redan från första dagen arbeta nära delägare och andra seniora jurister. Vår erfarenhet är dessutom att du vinner på att jobba med flera rättsområden, inte bara ett. Allt detta gör att du växer snabbare in i advokat- och rådgivarrollen.

Är du rätt för oss, och vi rätt för dig?

Läs mer på http://www.gda.se/


nordia-law

Nordia Law

Nordias affärsidé är: Att skapa nytta för klienterna. Det är den ledande principen i allt Nordia gör. De försöker särskilt rekrytera, utveckla och behålla de duktigaste nyutexaminerade juristerna med ambitioner att bli framgångsrika affärsjurister.

Läs mer på http://nordialaw.se/


linklaters

Linklaters

Linklaters mål är att vara den ledande globala advokatbyrå och bygga relationer för att se till att ledande företag och finansiella institutioner instinktivt vänder sig till dem för support för deras viktigaste och mest utmanande uppdrag. En karriär hos dem innebär också att vara delaktig i en öppen och meritbaserad kultur där lagarbete och ömsesidigt stöd är grundläggande. Som Junior associate, eller som sommarpraktikant, kommer du tidigt att få kunskaper om det djupgående engagemang som krävs i högprofilerade transaktioner.

Läs mer på http://www.linklaters.com/


hannes-snellman

Hannes Snellman

Hannes Snellman är en ledande nordisk advokatbyrå med fokus på väsentliga transaktioner och komplicerade tvister. De betjänar sina kunder med engagemang, kreativitet och kvalitet. Som student har du flera möjligheter att uppleva hur det är att arbeta på en topprankad advokatbyrå innan din examen. Hannes Snellman erbjuder exempelvis deltidsanställningar som kvällsreceptionist/kontorssupport, sommartrainee-platser och uppsatspraktikplats där du erbjuds att skriva din uppsats i en atmosfär av expertis och professionalism.

Läs mer på http://www.hannessnellman.com/


DLA Piper

DLA Piper är Nordens största globala advokatbyrå med kontor i över 40 länder i Amerika, Europa, Mellanöstern, Afrika, Asien och Oceanien. Vi erbjuder specialistkompetens inom alla delar av affärsjuridiken. På DLA Piper satsar vi på kompetensutveckling genom mentorskap, utvecklingsplaner och utbildning. För att utvecklas i rollen som konsult arbetar du som jurist nära våra seniora jurister och delägare, träffar tidigt klienter och får ta ett stort eget ansvar. Under studietiden erbjuder vi bl.a. sommar- och vinternotarieprogram, uppsatspraktik och kvällsnotarietjänst.

Läs mer på https://www.dlapiper.com/


jusek

Akademikerförbundet Jusek

Jusek är det ledande akademikerförbundet för jurister, ekonomer, systemvetare, personalvetare, kommunikatörer och samhällsvetare. Ett fackförbund som stärker medlemmarnas konkurrenskraft genom hela karriären. Med omfattande medlemsservice och råd vid förändringar stöttar de varje individ. Jusek utvecklar kontinuerligt verksamheten för att stärka medlemmarnas ställning på arbetsmarknaden.

Läs mer på https://www.jusek.se


st

Fackförbundet ST

ST är det ledande facket för dig som arbetar på statens och medborgarnas uppdrag. De utvecklar morgondagens arbetsliv inom staten. ST är det största och ledande fackförbundet inom statlig verksamhet. De har över 93000 medlemmar som arbetar inom statliga myndigheter och verk, bolag med statligt uppdrag, universitet, högskolor och statligt finansierade stiftelser.

Läs mer på https://st.org