MARKNAD

Samarbetsavtalen

För Juridiska föreningens är våra samarbetspartners ovärderliga för att verksamheten ska kunna bedrivas på bästa sätt. Vi är oerhört stolta och glada över att nedanstående företag och förbund har valt att samarbeta med oss!

Samarbeten verkställs genom tecknande av samarbetsavtal och avtalet innebär ömsesidiga åtaganden mellan partnerna. Som samarbetspartner med Juridiska föreningen ges bland annat exklusiva möjligheter att få kontakt och synas inför föreningens över 500 medlemmar. Det är Marknadsansvarig i föreningen som tecknar avtalen och det är även från den posten som den främsta kontakten med samarbetspartners och andra byråer och företag sker.

Huvudsamarbetspartners

mannheimer-swartling

Mannheimer Swartling
Mannheimer Swartling är en av Nordens ledande affärsjuridiska advokatbyrå. Deras grundläggande mål är att alltid överträffa deras klienters förväntningar. De ägnar därför stor omsorg åt att rekrytera, behålla och utveckla de mest passionerade juristtalangerna. Deras affärsmodell bygger på denna laganda, som finns djupt förankrad i deras företagskultur.
Läs mer på http://www.mannheimerswartling.se/karriar/student/

vinge

Vinge
Vinge är en av Sveriges ledande affärsjuridiska fullservicebyråer. Som advokatbyrå utmärker Vinge sig genom att aldrig se ett problem utan att också se en lösning. De vill gärna ha kontakt med dig som är student redan under din studietid. Det kan också vara ett sätt för dig som student att få en värdefull inblick i hur livet på en affärsjuridisk advokatbyrå ser ut, vilket samtidigt kan ge en extra dimension till dina juridiska studier.
Läs mer på http://www.vinge.se/karriar/student/

 

Lokal samarbetspartner

kaiding-jf

Advokatbyrån Kaiding
Idag är Kaiding Norrlands största advokatbyrå med ett 60-tal medarbetare på sju orter i Västerbotten och Norrbotten. Kaiding är en fullservicebyrå och dess kompetens sträcker sig över de flesta centrala rättsområden. För dig som är juriststudent finns möjlighet att söka såväl sommarnotarie som praktikplats på Kaidings kontor runt om i Norrland!
Läs mer på http://www.kaiding.se

 

Delsamarbetspartners

lindahl

Lindahl
Lindahls klienter återfinns ofta i kunskapsbaserade, innovativa och teknikintensiva branscher. Lindahl anordnar med jämna mellanrum föreläsningar, casekvällar och mingelevenemang och är måna om kontakten med juriststudenter runt om i landet. De arrangerar även Sveriges största tävling i affärsjuridik Business Law Challenge, som går av stapeln varje höst.

Läs mer på http://www.lindahl.se/se/karriar/student/

nordia-law

Nordia Law
Nordias affärsidé är: Att skapa nytta för klienterna. Det är den ledande principen i allt Nordia gör. De försöker särskilt rekrytera, utveckla och behålla de duktigaste nyutexaminerade juristerna med ambitioner att bli framgångsrika affärsjurister.
Läs mer på http://nordialaw.se/sv

linklaters

Linklaters
Linklaters mål är att vara den ledande globala advokatbyrå och bygga relationer för att se till att ledande företag och finansiella institutioner instinktivt vänder sig till dem för support för deras viktigaste och mest utmanande uppdrag. En karriär hos dem innebär också att vara delaktig i en öppen och meritbaserad kultur där lagarbete och ömsesidigt stöd är grundläggande. Som Junior associate, eller som sommarpraktikant, kommer du tidigt att få kunskaper om det djupgående engagemang som krävs i högprofilerade transaktioner.
Läs mer på http://www.linklaters.com/careers/JoinAsTrainee/Pages/Index.aspx

cederquist-jf

Cederquist
Cederquists långa erfarenhet och de kompromisslösa kunskapskrav de ställer på deras jurister garanterar dess ställning som en av Sveriges absolut främsta affärsjuridiska advokatbyråer. Som student finns det flera möjligheter att få träffa dem. De erbjuder uppsatspraktik, assessment-dagar, sommarnotarieprogram, arbete under dina studier som kvällsreceptionist eller kvällsassistent och CQ Talent Training.
Läs mer på http://karriar.cederquist.se/departments/student-och-praktikplats

hannes-snellman

Hannes Snellman
Hannes Snellman är en ledande nordisk advokatbyrå med fokus på väsentliga transaktioner och komplicerade tvister. De betjänar sina kunder med engagemang, kreativitet och kvalitet. Som student har du flera möjligheter att uppleva hur det är att arbeta på en topprankad advokatbyrå innan din examen. Hannes Snellman erbjuder exempelvis deltidsanställningar som kvällsreceptionist/kontorssupport, sommartrainee-platser och uppsatspraktikplats där du erbjuds att skriva din uppsats i en atmosfär av expertis och professionalism. Läs mer på http://www.hannessnellman.com/careers/law-students-0

st

Fackförbundet ST
ST är det ledande facket för dig som arbetar på statens och medborgarnas uppdrag. De utvecklar morgondagens arbetsliv inom staten. ST är det största och ledande fackförbundet inom statlig verksamhet. De har över 93000 medlemmar som arbetar inom statliga myndigheter och verk, bolag med statligt uppdrag, universitet, högskolor och statligt finansierade stiftelser.
Läs mer på https://st.org

jusek

Akademikerförbundet Jusek
Jusek är det ledande akademikerförbundet för jurister, ekonomer, systemvetare, personalvetare, kommunikatörer och samhällsvetare. Ett fackförbund som stärker medlemmarnas konkurrenskraft genom hela karriären. Med omfattande medlemsservice och råd vid förändringar stöttar de varje individ. Jusek utvecklar kontinuerligt verksamheten för att stärka medlemmarnas ställning på arbetsmarknaden.

Läs mer på https://www.jusek.se

Unionen

Unionen är Sveriges största fackförbund med över 640 000 medlemmar, varav mer än 30 000 förtroendevalda, på över 65 000 arbetsplatser. Unionen är ett fackförbund där alla tjänstemän på en arbetsplats i den privata sektorn kan vara medlemmar. Utöver yrkesverksamma medlemmar välkomnar Unionen även egenföretagare och studenter. Det är oavsett befattning, utbildning eller lön. Till exempel är många chefer medlemmar och en stor del av medlemmarna har utbildning från högskola eller universitet. Läs mer på http://www.unionen.se/medlemskapet/student

Stockholmsresan

Varje år anordnar den som är marknadsansvarig en resa till Stockholm för föreningens medlemmar. Under denna vistelse i huvudstaden får cirka 40 stycken medlemmar besöka lämpliga arbetsplatser för en jurist. Samarbetspartnerna erbjuds att ta emot oss men även andra spännande platser besöks. Resans syfte är att få inblick i hur det är att arbeta som verksam jurist och att få en vidare syn på vilka arbetsmöjligheter som finns efter en juristexamen. Resan har varje år varit väldigt omtyckt och givande.

Marknadsföring

Att marknadsföra våra samarbetspartners och events som juridiska föreningen anordnar är en uppgift för den marknadsansvariga. Detta sker genom informationsspridning via exempelvis vår hemsida, facebook och via planscher på vår anslagstavla.

Till företag

Ifall ni har funderingar, eller behöver komma i kontakt med någon är ni välkomna att höra av er till marknadsansvarig som kan hjälpa er med bland annat information och marknadsföring.

Svenska Juridiska Mästerskapen

För information, se www.smijuridik.se

JF-väskan

Det är även en uppgift för Juridiska föreningens marknadsansvariga att producera den JF-väska som delas ut i början på varje hösttermin till de nya medlemmarna i termin ett. Väskan finns sedan att köpa för resterande medlemmar som är intresserade av den.

Vid intresse av att sponsra väskan går det bra att ringa eller mejla marknadsansvarig Madeleine Lyth Segerman, marknad@jf-umea.se