MARKNAD

Samarbetsavtalen

För Juridiska föreningens är våra samarbetspartners ovärderliga för att verksamheten ska kunna bedrivas på bästa sätt. Vi är oerhört stolta och glada över att nedanstående företag och förbund har valt att samarbeta med oss!

Samarbeten verkställs genom tecknande av samarbetsavtal och avtalet innebär ömsesidiga åtaganden mellan partnerna. Som samarbetspartner med Juridiska föreningen ges bland annat exklusiva möjligheter att få kontakt och synas inför föreningens över 500 medlemmar. Det är Marknadsansvarig i föreningen som tecknar avtalen och det är även från den posten som den främsta kontakten med samarbetspartners och andra byråer och företag sker.


Huvudsamarbetspartners

mannheimer-swartling

Mannheimer Swartling

Mannheimer Swartling erbjuder högkvalitativ affärsjuridisk rådgivning i Sverige och runt om i världen.

Vår unika affärsmodell har skapat en företagskultur där alla medarbetare – oavsett roll och senioritet – delar med sig av sin samlade kunskap och sina erfarenheter. Från dag ett finns en plan för hur du ska trivas och utvecklas i rollen som framgångsrik affärsjurist. Kärnvärdena laganda, kvalitet och affärsfokus genomsyrar allt vi gör.

Som fullservicebyrå med omfattande internationell verksamhet har vi kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, New York, Moskva, Hongkong och Shanghai. Hos oss är du en central spelare i flera av näringslivets och rättsutvecklingens största händelser – tillsammans gör vi skillnad.

Läs mer på vår hemsida: http://www.mannheimerswartling.se/


Vinge

Vinge är en av Nordens ledande advokatbyråer, med omkring 500 medarbetare i Stockholm, Göteborg, Malmö, Helsingborg och Bryssel. Tillsammans skapar vi framgång genom långsiktigt hållbar affärsjuridisk rådgivning och drivkraften i att tänka nytt.

Vem är du och hur vill du utvecklas? Vi gillar att se våra medarbetare nå sin fulla potential, och stöttar på vägen genom kontinuerligt lärande och spännande uppdrag tillsammans med kompetenta och härliga kollegor. För oss är det viktigt att du som medarbetare får växa i ditt yrke, påverka i ditt arbete och utrymme att vara dig själv.

Vi söker medarbetare med olika förmågor och perspektiv, som med sina unika kompetenser och egenskaper kan samverka i team och göra skillnad tillsammans. Det som förenar oss på Vinge är vårt engagemang för juridiken och affären, vår lyhördhet gentemot klienter och kollegor och vår ambition att alltid leverera i toppklass.

Läs om hur du startar din karriär hos oss på https://www.vinge.se/karriar/


Lokal samarbetspartner

kaiding-jf

Advokatbyrån Kaiding

Idag är Kaiding Norrlands största advokatbyrå med ett 60-tal medarbetare på sju orter i Västerbotten och Norrbotten. Kaiding är en fullservicebyrå och dess kompetens sträcker sig över de flesta centrala rättsområden. För dig som är juriststudent finns möjlighet att söka såväl sommarnotarie som praktikplats på Kaidings kontor runt om i Norrland!

Läs mer på http://www.kaiding.se


Delsamarbetspartners

Cederquist

Cederquists långa erfarenhet och de kompromisslösa kunskapskrav de ställer på deras jurister garanterar dess ställning som en av Sveriges absolut främsta affärsjuridiska advokatbyråer. Som student finns det flera möjligheter att få träffa dem. De erbjuder uppsatspraktik, assessment-dagar, sommarnotarieprogram, arbete under dina studier som kvällsreceptionist eller kvällsassistent och CQ Talent Training.

Läs mer på http://karriar.cederquist.se/


Gernandt & Danielsson

Det är krävande att arbeta på affärsjuridisk byrå – inte minst hos Gernandt & Danielsson. Men det är också oerhört roligt och utvecklande. På Gernandt & Danielsson får du den stora byråns alla fördelar. Du får jobba med stora och komplexa uppdrag i nära samarbete med några av Sveriges högst ansedda affärsjurister. Samtidigt är byrån med sina 130 anställda inte större än att alla känner alla. På vårt kontor i centrala Stockholm arbetar samtliga våra medarbetare, varav 80 är jurister. Du blir sedd som individ och får ta ansvar från dag ett.

Sedan starten för drygt 30 år sedan har vi byggt upp en unik kvalitetskultur där kunskap, granskning och ifrågasättande värderas högt. Du får därför redan från första dagen arbeta nära delägare och andra seniora jurister. Vår erfarenhet är dessutom att du vinner på att jobba med flera rättsområden, inte bara ett. Vi tror att allt detta skapar de bästa förutsättningarna för att du ska kunna utvecklas maximalt som affärsjurist. Dessutom hjälper det dig att hitta den inriktning du gillar mest.

Är du rätt för oss, och vi rätt för dig?

Läs mer på http://www.gda.se/karriar


nordia-law

Nordia Law

Nordias affärsidé är: Att skapa nytta för klienterna. Det är den ledande principen i allt Nordia gör. De försöker särskilt rekrytera, utveckla och behålla de duktigaste nyutexaminerade juristerna med ambitioner att bli framgångsrika affärsjurister.

Läs mer på http://nordialaw.se/


Lindahl

Lindahl är en av Sveriges ledande affärsjuridiska advokatbyråer med kontor i sex av Sveriges största städer. Lindahl är en fullservicebyrå med en rad olika spetskompetenser. Vårt mål är att hjälpa varje klient att nå sin fulla potential. Våra råd ska vara raka och tydliga – utifrån vår kompetens går vi rakt på sak, med fokus på affärsnyttan – ett arbetssätt vi kallar för No nonsense.

Vi vill ständigt komma i kontakt med drivna och engagerade studenter som vill börja sin karriär hos oss. Våra kontor erbjuder flera möjligheter att redan under studietiden få en inblick i hur det är att arbeta på en affärsjuridisk byrå i form av olika typer av extrajobb. Vi anordnar även föreläsningar, casekvällar och mingelevenemang med jämna mellanrum. Varje höst arrangerar vi dessutom Sveriges största casetävling i affärsjuridik – Business Law Challenge.

Beösk oss på https://www.lindahl.se/karriar/.


DLA Piper

DLA Piper är Nordens största globala advokatbyrå med kontor i över 40 länder i Amerika, Europa, Mellanöstern, Afrika, Asien och Oceanien. Vi erbjuder specialistkompetens inom alla delar av affärsjuridiken. På DLA Piper satsar vi på kompetensutveckling genom mentorskap, utvecklingsplaner och utbildning. För att utvecklas i rollen som konsult arbetar du som jurist nära våra seniora jurister och delägare, träffar tidigt klienter och får ta ett stort eget ansvar. Under studietiden erbjuder vi bl.a. sommar- och vinternotarieprogram, uppsatspraktik och kvällsnotarietjänst.

Läs mer på https://www.dlapiper.com/


Deloitte

Deloitte är en branschledande tjänsteleverantör av revision, redovisning, rådgivning inom skatt och juridik, consulting, finansiell rådgivning och riskhantering. På Tax & Legal erbjuder våra jurister konkret och lösningsorienterad rådgivning inom skatterätt och affärsjuridik till våra klienter, såväl som individer. Vår specialistkompetens inom Tax täcker bland annat svensk och internationell företags- och individbeskattning, internprissättning, incitamentsprogram, moms och andra indirekta skatter. Inom Legal erbjuder vi specialistkompetens inom bolagsrätt, avtalsrätt, M&A, arbetsrätt, migration och tech law. Affärsområdet Tax & Legal är indelat i fyra tjänsteområden Corporate & International Tax Services, Indirect Tax Services, Global Employer Services och Legal.

Läs mer på https://www2.deloitte.com/se/sv.html


PwC

PwC Sverige är marknadsledande inom revision och rådgivning med över 3 000 medarbetare runt om i landet – vi finns där du finns! Vårt syfte är att skapa förtroende i samhället och lösa viktiga problem och våra värderingar genomsyrar allt vi gör.

PwC Sverige är en självständig och oberoende juridisk enhet som ingår i det globala PwC-nätverket med 364 000 medarbetare i 152 länder. Det gör att vi kan dela med oss av kunskaper och erfarenheter globalt och tillsammans leverera relevanta lösningar som skapar förtroende och långsiktigt hållbara värden för såväl våra kunder som samhället i stort. Som jurist på PwC jobbar man med affärsrådgivning med inriktning skatt. Vi riktar oss både mot privatpersoner och företag och jobbar med allt från avtalsskrivande till internationell beskattning. Vi drivs av att förstå våra 24 000 kunders verkliga behov och hitta lösningar på komplexa affärsutmaningar. Vi är en community of solvers som är med våra kunder hela vägen!

Om du vill testa på livet som skatterådgivare på en av Sveriges största affärsrådgivningsbyråer, erbjuder vi praktikplatser både vår och höst. Vi rekryterar även löpande juniora medarbetare som är slutet av sin studietid.

Läs mer om oss och våra lediga tjänster på www.pwc.se/karriar


Akavia

Akavia är förbundet för dig som valt den akademiska vägen. Förbundet bildades av Jusek och Civilekonomerna 2020 och samlar idag 130 000 ekonomer, jurister, samhällsvetare, IT-akademiker, personalvetare och kommunikatörer. Förbundet är partipolitiskt obundet och det näst största förbundet inom Saco. Akavia betyder den akademiska vägen, AKA för akademi och VIA för väg. Akavia vill att du som medlem ska få full utväxling på sin akademiska utbildning genom hela arbetslivet.

Om du pluggar juridik är Akavia ditt fackförbund. Vi har den samlade kompetensen, erfarenheten och styrkan för dig som valt den akademiska vägen. Under studietiden är medlemskapet helt kostnadsfritt. Vi vill ge dig ett bättre stöd i mötet med framtidens arbetsmarknad.

Vill du bli medlem redan idag? Fyll i en ansökan på akavia.se

Kolla in vår video ”Den akademiska vägen” på https://www.youtube.com/watch?v=2hDuqwURxm0


st

Fackförbundet ST

ST är det ledande facket för dig som arbetar på statens och medborgarnas uppdrag. De utvecklar morgondagens arbetsliv inom staten. ST är det största och ledande fackförbundet inom statlig verksamhet. De har över 93000 medlemmar som arbetar inom statliga myndigheter och verk, bolag med statligt uppdrag, universitet, högskolor och statligt finansierade stiftelser.

Läs mer på https://st.org