Är du nystudent vid Umeå universitet?

Vad roligt att du hittat hit!

Du har ramlat in på hemsidan till Juridiska föreningen vid Umeå universitet. Eftersom du är här ska du förmodligen  börja plugga juristprogrammet. Vi vet att det kan finnas mycket frågetecken som ny på en utbildning, så här kommer en snabbguide som beskriver vilka vi är och vad vi gör!


Vad är Juridiska föreningen vid Umeå universitet?

Juridiska föreningen vid Umeå universitet (JF) är juriststudenternas sektion i Umeå Studentkår. Medlem i JF kan den som läser vid juristprogrammet bli. Verksamheten leds av styrelsen som årligen väljs av medlemmarna och består av juriststudenter.

Vad gör JF?
JF bevakar bland annat planeringen av utbildningen som ges vid lärosätet och studiesociala frågor för att garantera bäst trivsel för medlemmarna. Detta gör vi bland annat genom att sköta kontakten med Juridiska institutionen (lärarkåren) å medlemmarnas vägnar.

JF anordnar även events och aktiviteter för sina medlemmar! Vitt skilda aktiviteter anordnas varje vecka, till exempel pubkvällar och annan festverksamhet, sportaktiviteter, gästföreläsningar och mingel med framtida arbetsgivare. Dessutom finns det goda möjligheter att engagera sig inom föreningen! Till exempel har JF en tidning som görs för och av medlemmarna, JF erbjuder juridisk rådgivning som ges av medlemmarna till allmänheten samt så anordnar JF varje år en arbetsmarknadsmässa till vilken framtida arbetsgivare från hela Sverige reser!


Insparken

Förutom att anordna aktiviteter löpande under året anordnar JF en oförglömlig inspark för nya studenter varje höst!

Insparken är en oförglömlig tid som sträcker sig över några veckor i början av höstterminen. Proppfylld med roliga aktiviteter erbjuds det verkligen något för alla! Att delta är en perfekt möjlighet att lära känna blivande kursare och skaffa nya vänner inför kursstarten. Under insparken kommer alla nya studenter få bekanta sig med Umeå om en inte redan är det. Dessutom tilldelas varje ny student faddrar (fadder=medlem som läser vid en högre termin på juristprogrammet) som kan besvara alla möjliga tänkbara frågor, t.ex. hur en hittar på campus eller frågor om kurslitteratur!

Läs mer om föreningens insparksutskott, eller generaler, som är ansvariga för insparken.

Du kan läsa igenom föreningens styrdokument, som alkohol- och narkotikapolicyn samt insparkskontrakten som alla faddrar skriver under.


Student för en dag

Den som är nyfiken på juristprogrammet har möjlighet att besöka programmet genom Student för en dag! Under denna dag får du möjlighet att prata med en student vid juristprogrammet som visar dig runt universitetet samt sitta med vid ett lärotillfälle (föreläsning eller seminarium) och prata med juristprogrammets studievägledare. Mer information och anmälan hittar du HÄR!


Länkar bostad

Är du nyfiken på vilka boendealternativ som finns i Umeå? Länkarna nedan är förslag på vart du kan leta!

Bostaden
Heimstaden
Svenska studenthus
Blocket
Campusliving
Balticgruppen
Lerstenen
Rikshem
Umeå Tipsgrupp


Kontakt

Vi hoppas att du nu blivit lite klokare, om inte så är du varmt välkommen att mejla samtliga styrelsemedlemmar vid eventuella frågor eller funderingar! Styrelsens mejladresser och ansvarsområden hittar du HÄR.

Har du en allmän fråga kan du använda JF:s kontaktformulär.

Vi hoppas att vi träffar dig till hösten!