PLATSBANK


AG Advokats uppsatsstipendium 2025

Publicerad: 2024-06-24


Gernandt & Danielsson rekryterar associates

Gernandt & Danielsson rekryterar associates med start i januari 2025! Vill du också starta din karriär på en av Sveriges ledande affärsjuridiska advokatbyråer? Läs mer och sök redan idag på gda.se/karriar

Publicerad: 2024-05-24


Uppsatspraktik höstterminen 2024 – Kilpatrick

Är du nyfiken på hur det är att arbeta på en affärsjuridisk advokatbyrå? Nu söker vi fyra juriststudenter som vill göra uppsatspraktik hos oss under hösten 2024.

Se annons här. 

Publicerad: 2024-05-03


Uppsatspraktik höstterminen 2024 – NORDIA

Advokatfirman NORDIA är en nordisk advokatbyrå med kontor i Stockholm, Göteborg, Köpenhamn, Helsingfors och Oslo. Vi är verksamma inom svensk och internationell affärsjuridik med inriktning mot tvistlösning, försäkrings- och skadeståndsrätt, ekonomiska brottmål, idrottsrätt, fastighetsrätt, bolagsrätt och transaktioner samt immaterial- och marknadsrätt. På kontoret i Stockholm, som ligger i Waterfront Building, är vi 39 medarbetare, varav 28 jurister.

Vi tar varje termin emot en juriststudent som är i slutet av sina studier på juristprogrammet och som under tio veckor vill bli en del av NORDIA.

Under de fyra inledande veckorna av praktikperioden får du chansen att arbeta tillsammans med byråns advokater och biträdande jurister som en del av teamet i pågående ärenden. Under dessa fyra veckor får du prova på flera av byråns verksamhetsområden och får en god inblick i hur det är att arbeta som affärsjurist på affärsjuridisk byrå. Lön utgår för dessa fyra veckor.

Resterande sex veckor av praktikperioden ägnar du åt din uppsats. Under denna tid erbjuds du tillgång till en arbetsplats på kontoret, byråns digitala databaser, byråns bibliotek samt möjlighet att diskutera uppsatsen med våra duktiga advokater och biträdande jurister.

Under hela praktikperioden handleds du av en biträdande jurist och en delägare som ser till att du får en givande tid hos oss. Handledningen är till för att löpande stötta dig i ditt arbete med uppsatsen. Du får även delta på byråns sociala aktiviteter under hela praktikperioden, exempelvis vår traditionsenliga onsdagsfika och fredags-AW.

Den vi söker bör skriva sin uppsats inom ett ämne som avser något av byråns verksamhetsområden. Vi prioriterar särskilt uppsatsämnen som berör civil- eller straffprocessrätt samt försäkrings- eller skadeståndsrätt.

Utöver ämnesval lägger vi även stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du bör vara utåtriktad, driven och ha ett nyfiket förhållningssätt. Du bör kunna uttrycka dig väl på både svenska och engelska.

Din ansökan innehållande personligt brev, kort information om ämnesval, CV och betyg skickas till stockholm@nordialaw.com. Ange ”Uppsatspraktik” i ämnesraden när du ansöker. Urval och intervjuer sker löpande, så passa på att skicka in din ansökan så snart som möjligt.

Kontakt

Clara Lundin, clara.lundin@nordialaw.com

Välkommen med din ansökan!
www.nordialaw.com

Publicerad: 2024-04-17


Trainee till Vinges Brysselkontor hösten 2024

Har du ett genuint intresse för konkurrens- och EU-rätt? Nu rekryterar Vinge en trainee till Brysselkontoret inför hösten 2024. Vi söker dig som är nyexaminerad jurist eller i slutet av din juristutbildning som är genuint intresserad av att utvecklas i rollen som affärsjurist, som är lyhörd och affärsdriven och som bidrar till en riktigt god lagkänsla.

Som trainee på vårt Brysselkontor får du under sex månader möjlighet att biträda vid handläggning av konkurrensrättsliga frågor och ärenden av allmän EU-rättslig natur tillsammans med kompetenta och härliga kollegor. Vi delar med oss av vår mångåriga erfarenhet och enorma kompetens – du ger oss din starka ambition och vilja att lyckas i denna roll.

I urvalet av ansökningar bedömer vi främst arbetslivserfarenhet och studieresultat. Tingsmeritering, studier inom ekonomi, internationell erfarenhet, ideellt engagemang och språkkunskaper, särskilt i franska, är exempel på meriter som också väger tungt men som inte utgör ett krav.

Välkommen med din ansökan!

Till våra lediga jobb

https://www.vinge.se/karriar/lediga-jobb/

Publicerad: 2024-04-17


Grant Thornton – Get to Know Tax

Torsdag 11 april bjuder Grant Thornton in juriststudenter från hela landet till vårt huvudkontor i Stockholm (vi står för resekostnader t.o.r.) för ett fullspäckat event med fokus skatterätt. Vi kallar eventet Get to Know Tax, och under dagen kommer vi att varva teori och praktik med mat, fika, AW och andra roligheter. Rekryterare, chefer och medarbetare från våra olika skatteavdelningar kommer att vara på plats under dagen för att mingla med studenterna, svara på frågor och knyta värdefulla kontakter inför framtiden.

Syftet med Get to Know Tax är att studenter få bättre förståelse för skatterätten och hur den tillämpas i praktiken, och vilka möjligheter som finns efter examen. Här är länken till annonsen: https://karriar.grantthornton.se/jobs/3678246-studentevent-get-to-know-tax-or-advisory

Publicerad: 2024-03-13


Jobbportal – sommarjobb Umeå kommun

Länk till sommarjobb i Umeå: Gateway Umeå sommarjobb

Publicerad: 2024-02-27


Betald praktik vid EU-domstolen i Luxemburg

Ansökningsperiod: 1 februari och 15 april 2024.

Praktikperiod: 16 september/1 oktober 2024 – 28 februari 2025. Man kan välja tremånaderspraktik på ledamöternas kabinett, praktik på tjänsteavdelningar är fem månader.

Praktikantlön: Praktik är betald och man får praktikantlön på 1 493 Euro per månad, man får resebidrag på 150 Euro.

Praktikplats: Man kan välja mellan praktik vid ledamöternas kabinett (domstolen och tribunalen) och vid EU-domstolens tjänsteavdelningar.

Ansökningskrav:

 • Universitetsexamen i juridik, statsvetenskap, ekonomi eller ett närliggande område. För praktik vid direktoratet för tolkning krävs en examen för konferenstolkar.
 • Fördjupade kunskaper i ett EU officiella språk och goda kunskaper i ytterligare ett officiellt språk. Kunskaper i franska är önskvärda.

Mer information: https://curia.europa.eu/jcms/jcms/Jo2_7008/sv/

EU Career Sweden har publicerat annonser i Facebook, LinkedIn och Instagram. I bilagan finns informationsbroschyr om EU-domstolens praktikmöjligheter.


Stahre Persson Advokatbyrå söker uppsatspraktikanter till våren 2024!

Längtar Du efter att komma ut i arbetslivet men har uppsatsen kvar? Vill Du göra karriär som försvarsadvokat? Då kan vi erbjuda Dig möjligheten till uppsatspraktik på en av Sveriges ledande brottmålsbyråer!

Vi söker efter skickliga och ambitiösa studenter som befinner sig i sluttampen av sina studier och som är redo för att testa hur det är att arbeta på en brottsmålsbyrå. Du, precis som vi, har ett starkt intresse för brottmål. Vi vill ha Dig som har målet att bli en av Sveriges bästa försvarsadvokater.

Som uppsatspraktikant på Stahre Persson Advokatbyrå får Du under en period om 10 veckor bland annat hjälpa våra advokater och jurister med rättsutredningar, inlagor till domstolar och administrativa uppgifter. Du kommer även att få följa med på domstolsförhandlingar i syfte att öka dina kunskaper i praktisk tillämpning. Vi erbjuder en prestigelös och icke-hierarkisk arbetsmiljö.

Låter det intressant? Skicka ett personligt brev där det ska framgå varför Du vill praktisera hos just oss (det behöver inte vara långt), CV och betyg till pejic@stahrepersson.se.

Rekrytering kommer att ske löpande så Du är alltid välkommen med din ansökan.

Publicerad: 14/01-2024


Nyexaminerade jurister till Vinge hösten 2024

Är du redo att ta steget in i arbetslivet? Nu rekryterar Vinge biträdande jurister inför hösten 2024. Vi söker dig som antingen är i slutet av din juristutbildning, i slutet av din tingstjänstgöring eller har upp till tre års erfarenhet av juridiskt arbete. 

Vinge är en av Nordens största advokatbyråer med ca 500 anställda. Som medarbetare kommer du tidigt märka din möjlighet att påverka, där varje individ är med och bidrar till Vinges framgång. Vi erbjuder dig ett spännande och utvecklande jobb där du kommer i kontakt med alla delar av den komplexa affärsjuridiken. Vi vinner regelbundet priser för vårt juridiska arbete men uppmärksammas också för vårt arbete inom hållbarhet, jämställdhet och CSR. Vi är en dynamisk, snabbt växande organisation och vår drivkraft är att alltid ligga i framkant. 

Som anställd får du arbeta i spännande uppdrag inom allt som rör den komplexa affärsjuridiken, tillsammans med kompetenta och härliga kollegor. För oss är det viktigt att du som medarbetare får växa i ditt yrke, påverka i ditt arbete och att du får utrymme att vara dig själv. Vi jobbar ofta tillsammans i grupp och du har alltid ett team av experter bakom dig.

Under de första åren ägnar du dig mycket åt introduktion, att skaffa dig en juridisk bredd och djupare förståelse för advokatyrkets alla delar, från att ge råd och ta eget ansvar till vikten av att knyta goda affärskontakter och vara en ambassadör för Vinge. 

Välkommen med din ansökan!

Våra lediga jobb https://www.vinge.se/karriar/lediga-jobb/

Publicerad: 14/01-2024


Sommarnotarie hos Centrum för rättvisa

Är du nyfiken på strategisk processföring för fri- och rättigheter? Ansök om tjänst som sommarnotarie hos Centrum för rättvisa senast den 12 januari 2024!

Centrum för rättvisa är Sveriges första public interest law firm med uppdrag att stärka det konstitutionella fri- och rättighetsskyddet genom prejudikatbildande rättsprocesser. Med juridiken som verktyg har vi i tjugo års tid varit en stark röst för individens rätt.

Centrum för rättvisa företräder enskilda som har fått sina grundläggande fri- och rättigheter överträdda av staten eller kommunerna. Våra rättsprocesser syftar till att ge enskilda tillgång till rättvisa i rättsfall som skapar vägledande prejudikat som stärker rättssäkerheten för fler.

Nu söker vi två juriststudenter som vill arbeta som sommarnotarier hos oss mellan den 3 juni och den 5 juli 2024.

 Om tjänsterna

Som sommarnotarie hjälper du till i det dagliga arbetet på Centrum för rättvisa. Du får göra rättsutredningar och research, handlägga ansökningar om hjälp från allmänheten, samt vara med och skriva rättegångsinlagor och förbereda domstolsförhandlingar. Genom sommarnotarietjänsten får du en unik inblick i några av Sveriges mest intressanta rättsprocesser.

Sommarnotarietjänsterna riktar sig till dig som har läst minst sex terminer på juristprogrammet och är nyfiken på strategisk processföring för fri- och rättigheter och hur juridiken samspelar med samhällsutvecklingen.

Tjänsterna är på heltid under fem veckor (3 juni­–5 juli 2024) och är avlönade. Vårt kontor finns i Gamla stan i Stockholm.

Hur du ansöker

Ansökan ska innehålla ett personligt brev där du berättar om dig själv och varför du vill arbeta hos oss. Du ska även bifoga en meritförteckning och dina betyg från juristprogrammet.

Du skickar din ansökan per e-post till rekrytering@centrumforrattvisa.se.

Sista ansökningsdag för sommaren 2024 är den 12 januari 2024. Intervjuer sker löpande och tjänsterna kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag.

 Vi ser fram emot din ansökan!

Publicerad: 14/12-23


Praktikant sökes HT & VT 2024

Nu har möjligheten återigen öppnat sig att söka praktikplats hos oss under 2024. Vi söker praktikanter för hela läsåret i antingen 10 eller 20 veckor.

Det du behöver göra är enbart att skicka in CV och personligt brev till info@wegaadvokater.se. Vem du är i övrigt ser vi fram emot att få veta mer om på intervjun. För oss är det viktigt med personkemi och att du som söker till oss brinner för våra rättsområden och frågorna vi jobbar med. Det är något vi lägger större vikt vid än toppbetyg, eftersom vi vet att betygen inte speglar vem du är som jurist!”

SISTA ANSÖKNINGSDAG PÅ SÖNDAG 26/22!

Publicerad: 24/11-23


TellusTax söker uppsatspraktikant till våren 2024

Hos oss får du arbeta med några av Sveriges främsta skatteexperter. Vi värdesätter engagemang och kvalitet i vårt kundarbete, i kombination med en stor portion personlig värme. Vi arbetar med både entreprenörsledda företag på tillväxtresa samt stora noterade bolag med verksamhet i både Sverige och utlandet.

Arbetsuppgifter

Under dina 10 veckors praktik kommer du få testa på hur det är att arbeta som skattejurist på konsultbyrå. Du kommer få assistera vid bland annat transaktionsarbete (M&A), bolagsdeklarationer och löpande skattefrågor.

Profil

Vi söker dig som är i slutet av dina studier. Det är meriterande om du läst fördjupningskurser inom skatterätt samt har ett genuint intresse för skatterätt. Som person ser vi gärna att du är öppen, noggrann, social och ödmjuk. Då vi är en mindre byrå värdesätter vi den personliga kontakten högt.

Om TellusTax

TellusTax är en byrå som grundades 2021. Vi är en oberoende skatterådgivare med över 30 års gedigen erfarenhet inom moms, inkomstskatt och fastighetsskatt från både global revisionsbyrå, advokatbyrå, oberoende skatterådgivningsbyrå och Skatteverket. Vi värdesätter kontakten med våra kunder och tror på att ge konkreta råd med ambitionen att göra det svåra lättförståeligt. Vi sitter i moderna lokaler i centrala Stockholm.

Ansökningsprocess

Vi kontaktar löpande kandidater så se till att skicka din ansökan så snart som möjligt. Skicka CV, personligt brev samt betyg till Karl.Ingemarsson@tellustax.com.

Om du har några frågor är du välkommen att kontakta:
Karl Ingemarsson, 0761196779, Karl.Ingemarsson@tellustax.com

Läs mer om oss på http://www.tellustax.com.
Välkommen till TellusTax!

Publicerad: 2023-11-07


Summer trainee G&D

Vi anställer varje sommar ett antal studenter som under sex veckor får chansen att vara med i det dagliga arbetet på byrån. Du får arbeta tillsammans med erfarna jurister och får en fadder i form av en biträdande jurist som stöd. Många summer trainees har senare anställts vid byrån.

Om tjänsten

Dina arbetsuppgifter styrs av vilka klientuppdrag som är aktuella vid din tid på byrån. Du kommer inte vara bunden till en specifik verksamhetsgrupp, utan tanken är att du ska få pröva på arbetet inom vitt skilda verksamhetsområden. Arbetsuppgifter kan exempelvis vara att:

 • Genomföra rättsutredningar
 • Författa delar av inlagor i tvistlösningsgruppen
 • Upprätta kommersiella avtal, sekretessavtal och incitamentsprogram
 • Ta fram beslutsunderlag till styrelse och bolagsstämma
 • Stötta vid signing och closing av M&A-transaktioner
 • Genomföra prospektarbete vid notering av bolag på börsen
 • Korrekturläsa och översätta av juridiska handlingar

Vi erbjuder dig

Som summer trainee hos oss på Gernandt & Danielsson får du, utöver lön, ta del av flera andra förmåner. Du får bland annat:

 • Ett skräddarsytt program med utbildning och sociala aktiviteter
 • En fadder i form av en associate
 • Utvecklingssamtal med HR
 • Möjlighet att delta vid interna event
 • Chansen att bygga ett unikt nätverk och få in en fot på Gernandt & Danielsson

Vem kan söka?

För att trivas hos ser vi att du är ambitiös och nyfiken på hur det är att arbeta på en affärsjuridisk byrå. Du har goda akademiska meriter och vill vara en del av en byrå där lagandan driver arbetet framåt. Vi ser dessutom gärna att du har läst minst sex terminer på juristutbildningen när anställningen påbörjas.

Ansökan

Till din ansökan vill vi att du bifogar CV, personligt brev samt betyg från juristprogrammet. Ditt personliga brev ska ge en beskrivning av dig som person och dina framtidstankar samt en motivering till varför du är intresserad av vår summer trainee-tjänst.

Ansökningsperioden för sommaren 2024 är öppen till och med den 10 december 2023. Vi rekommenderar att du skickar din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval.

Hör gärna av dig med frågor till Rebecka Ödqvist, people coordinator.

Läs mer via länken nedan:

https://karriar.gda.se/jobs/3216204-summer-trainee/8284d539-402a-4d3a-b361-f74dc207cf25

Publicerad: 2023-11-01


Advokatbyrån Familj & Försvar erbjuder uppsatspraktik för dig som studerar juridik

Vill du som juridikstudent skaffa dig praktisk erfarenhet inom familjerätt och/eller brottmål? Är det viktigt för dig att kunna göra skillnad för dina medmänniskor och trivas med dina kollegor? Då kan det här vara praktikplatsen för dig!

Vi erbjuder

Vi erbjuder en trevlig arbetsplats med spännande uppdrag inom familjerätt och brottmål. Vi är en inkluderande arbetsplats som värnar om våra medarbetare och klienter. Vi är en modern advokatbyrå i nyrenoverade lokaler på Nybrogatan, Östermalm. Vi vill ligga i den digitala framkanten vilket skapar flexibla arbetsmöjligheter. Vi har flera samarbetspartners och bistår högprofilerade klienter. Vi har ett högt klientinflöde och expanderar verksamheten successivt. Vi vill vidare kunna erbjuda våra anställda trygga anställningsvillkor med möjlighet till god förtjänst, flexibilitet och möjlighet till personlig och professionell utveckling samt en tydlig balans mellan arbete och fritid.

Vi söker en uppsatspraktikant

Vi söker dig som vill praktisera ca 10 veckor hos oss under period 1 eller 2, våren 2024. Praktiken kan även vara fristående utan att vara en del av en kurs. Du kommer utöver att bidra till det juridiska hantverket och förberedande av mål få följa med på domstolsförhandlingar inom byråns verksamhetsområden, t.ex. vårdnad, brottmål, LVU m.m. för att få uppleva vardagen för en advokat. Du kommer att hjälpa advokatbyrån med administration och nya kundkontakter samt upprätta utkast på avtal. För oss är det viktigt att du som praktikant får en stor behållning från praktiken (inget kaffekokande) då de flesta av oss på byrån genomfört praktik när vi studerade.

Din utbildning och erfarenhet

Vi söker dig som

 • studerar till jurist och skriver din uppsats våren 2024,
 • uttrycker dig väl på svenska och engelska i både tal och skrift,
 • har ett stort intresse för brottmål och/eller familjerätt,
 • har social kompetens och tycker att det är viktigt att alla trivs på sin arbetsplats,
 • vill arbeta på advokatbyrå som biträdande jurist efter avklarad examen.

Det är meriterande om du

 • har genomgått fördjupningskurser inom familjerätt, barnrätt eller straffrätt eller processrätt med bra betyg,
 • har eller har haft ideella engagemang,
 • har arbetslivserfarenhet som kräver god social kompetens,
 • har erfarenhet från domstol, myndighet och/eller ideellt engagemang,
 • har goda språkkunskaper utöver engelska och svenska.

Om dig

Som praktikant behöver du

 • ha god social kompetens,
 • ha goda akademiska kunskaper inom familjerätt och/eller brottmål,
 • ställa höga krav på kvalitet, vara organiserad, initiativtagande och målinriktad,
 • vara hjälpsam, flexibel och bemöta andra på ett vänligt och respektfullt sätt,
 • ha en stark etisk kompass och en hög integritet i arbetet,
 • kunna kommunicera klart, tydligt och strukturerat både muntligen och skriftligen.
Välkommen att skicka din ansökan med CV och personligt brev (max en A4) samt eventuella andra handlingar du önskar presentera till Juristpraktik@advokatff.se. Märk din ansökan ”Uppsatspraktik VT2024 period 1 (eller 2)” i ämnesfältet.

Urval och intervjuer sker löpande. Sista ansökningsdatum 15 november 2023.

Vid frågor, kontakta VD/advokat Johan Lindgren på JL@advokatff.se.

Läs mer via länken:

https://advokatfamiljforsvar.se/karriar/uppsatspraktik-juridik/

Publicerad 25/10-23


Asylrättscentrum söker praktikanter inom migrationsrätt

 Vill du lära dig mer om migrationsrätt och bidra till att värna asylrätten och rättssäkra migrationsprocesser? Nu söker vi på Asylrättscentrum två praktikanter till våren 2024. 

Vi erbjuder dig möjligheten att:

 • öka dina kunskaper inom asyl- och migrationsrätt
 • få en unik inblick i Sveriges och EU:s migrationspolitik
 • jobba tillsammans med några av Sveriges främsta migrationsrättsexperter
 • delta vid interna och externa möten och bredda ditt nätverk
 • medverka vid rättsutredningar och lära dig mer om det svenska rättssystemet.

Om praktiken 

På Asylrättscentrum arbetar vi för att värna asylrätten och stärka mänskliga rättigheter för människor på flykt. Vi gör detta på flera sätt: Vi ger gratis juridiskt stöd och hjälper människor att tillvarata sina rättigheter, vi utbildar och ökar kunskapen om migrationsrätt och vi analyserar och påverkar den migrationsrättsliga utvecklingen. En del i vårt arbete är att processa: vi åtar oss uppdrag som offentligt biträde och driver även rättsprocesser som ombud både nationellt och internationellt. Som praktikant hos oss på Asylrättscentrum får du en unik inblick i migrationsrättens utveckling och hur svenska och internationella asyl- och migrationsprocesser går till.

Dina arbetsuppgifter består bland annat av:

 • juridisk rådgivning (med stöd av handledare)
 • arbete med registrering och genomläsning av ärenden
 • inhämtande av landinformation
 • deltagande i externa möten och seminarium
 • medverkan i det administrativa arbetet
 • framtagande av underlag till analyser och rapporter

 Beroende på ditt eget intresse finns möjlighet att vara med och driva ärenden tillsammans med våra jurister.

Praktiktjänsten är placerad vid Asylrättscentrums kontor i Stockholm och omfattar 20 veckor heltid mellan den 15 januari 2024 och den 31 maj 2024. Praktiken inleds med en veckas introduktionsprogram där du får lära dig mer om migrationsrätt och Asylrättscentrums arbete. Praktiken är oavlönad, men lunchersättning om 75 kr per arbetad dag utgår.

Vi söker dig som:

 • studerar juridik, mänskliga rättigheter, statsvetenskap eller annan relevant utbildning,
 • har ett intresse för asyl- och migrationsrätt, globala frågor och mänskliga rättigheter,
 • har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska.

 Meriterande är: 

 • erfarenhet av arbete vid frivilligorganisation,
 • grundläggande kunskap om migrationsrättsliga frågor,
 • erfarenhet av att arbeta med personer i utsatta situationer,
 • kunskap i flera språk.

Vi sätter stort värde på personliga egenskaper och tror att du är en nyfiken, analytisk och social person som vill använda din kompetens för att bidra till ett mer rättvist samhälle. Mångfald, jämlikhet och icke-diskriminering är centrala värden för oss på Asylrättscentrum och vi ser gärna sökande med olika bakgrund.

 Ansökan 

Ansök genom att skicka CV och personligt brev till rekrytering@sweref.org.

Sista ansökningsdag är 5 november 2023.  Vi kommer att intervjua kandidater löpande så ansök gärna så snart som möjlighet.

Vi ser fram emot din ansökan!

Vid frågor, kontakta gärna generalsekreterare Mita Holmer på mita.holmer@sweref.org

Asylrättscentrum är en politiskt och religiöst obunden ideell organisation och finansieras via våra huvudmän, medlemmar och privata donationer. Läs gärna mer om vårt arbete här.

Läs mer via länken:

http://sweref.org/praktik/

Publicerad 24/10-23


Examensarbete och praktik hos Knowit Cybersecurity & Law

Är du i slutet av dina juridiska studier och har ett brinnande intresse för digitaliseringsjuridik? Då kan du söka plats för att skriva examensarbete eller utföra praktik hos oss!

Inom Knowits managementkonsultverksamhet, Knowit Insight, använder vi insikter, strategier och förändringsledning för att hjälpa våra kunder att stärka och utveckla sina egna förmågor. Ett av våra fokusområden är cybersäkerhet och juridik, där vi arbetar för att skapa en digital värld där alla kan känna sig trygga, bland annat genom att bidra till säker och laglig digitalisering.

Är du i slutet av dina juridiska studier och har ett brinnande intresse för digitaliseringsjuridik? Då kan du söka plats för att skriva examensarbete eller utföra praktik hos Knowit Cybersecurity & Law och bli en av oss.

När: Vårtermin 2024

Placering: Oslo, Stockholm, Göteborg eller Linköping

Vem är du?

Vi söker dig som läser juridik på universitet och som i framtiden vill arbeta med digitaliseringsjuridik. Du vill lära dig mer om juridik kopplat till bland annat dataskydd, säkerhetsskydd och e-förvaltning. Du är i slutet av dina studier och ser Knowit Cybersecurity & Law som en framtida arbetsplats efter genomförd examen. Du vill göra praktik eller skriva examensarbete hos oss.

Vilka är vi?

Vi är konsulter som arbetar med cybersäkerhet och juridik som genom kreativitet, innovation och strategi skapar smarta lösningar tillsammans. Vi är ett av Nordens ledande konsultbolag inom området och är idag ca 150 konsulter, varav 25 jurister.

Våra jurister arbetar främst med juridik kopplat till dataskydd, säkerhetsskydd och e-förvaltning. Vi arbetar nära våra kollegor med andra kompetenser, som exempelvis informationssäkerhetsspecialister. I våra uppdrag hjälper vi exempelvis kunder att uppfylla kraven i GDPR, säkerhetsskyddslagen och andra regelverk som styr informationshanteringen. Vi hjälper både små och stora kunder i olika sektorer, även om vi främst arbetar med stora privata aktörer eller statliga myndigheter. Vi jobbar ofta i team och sitter gärna på våra kunders kontor för att komma närmare verksamheten och leverera rådgivning utifrån deras behov.

Examensarbete

Vill du genomföra ditt examensarbete hos oss? Nedan följer några ämnesförslag som kan avhandlas i ett exjobb hos oss, men vi diskuterar gärna fram och definierar ett ämne tillsammans med dig som passar både dig och vår verksamhet.

Praktik

Har du inom ramen för din utbildning möjlighet att genomföra praktik? Vi ser då gärna att du gör den hos oss. Detta kommer att ge dig fördjupad kompetens och praktisk erfarenhet inom våra specialområden innan du tagit examen. Under din praktik kommer du få en handledare som du kan diskutera din uppsats med. Det hindrar dock inte dig att prata med fler av dina nya kollegor om ditt ämne eller generellt om uppsatsskrivande. Ta gärna kontakt med oss så berättar vi mer!

Ansökan

Vi söker personer som efter genomfört examensarbete eller utförd praktik vill arbeta hos oss på Knowit Cybersecurity & Law och tillämpar därför samma process som när vi rekryterar. Det innebär att intressanta kandidater kommer att få genomföra både kapacitets- och personlighetstest samt komma på två till tre intervjuer.

Den sista ansökningsdagen är den 27/11-23, men vi tar gärna emot din ansökan så snart som möjligt då vi löpande hanterar ansökningar. Vi vill gärna att du i din ansökan beskriver varför du är intresserad av digitaliseringsjuridik och dina eventuella relevanta erfarenheter.

Har du frågor? Kontakta Carlos Marjasin på 076-812 01 09 eller carlos.marjasin@knowit.se, alt. Magnus Melbin på magnus.melbin@knowit.se.

Vi kommer att genomföra en bakgrundskontroll på slutkandidaten.

Läs mer via länken:

https://www.knowit.se/jobb/examensarbete-och-praktik-hos-knowit-cybersecurity–law-for-juriststudenter/

Publicerad: 22/10-23


Kilpatrick Townsend

Sommartrainee

Nu har du möjlighet att söka till vårt populära sommartraineeprogram som ger dig en unik inblick i den affärsjuridiska verksamheten i såväl Sverige som i USA.  Du kommer att få arbeta med spännande ärenden i byråns olika verksamhetsgrupper, tillsammans med våra delägare och övriga jurister. Under hela din traineetid har du två dedikerade handledare som säkerställer att du får en lärorik och rolig tid hos oss.  Tjänsten sträcker sig över åtta veckor under juni – juli 2024 varav tre veckor tillbringas på vårt kontor i Atlanta och fem veckor på vårt Stockholmskontor. Detta ger dig en unik inblick i den affärsjuridiska verksamheten i såväl Sverige som i USA.

Läs mer via länken:

https://karriar.kilpatricktownsend.se/jobs/3223798-sommartrainee-2024-stockholm-atlanta

Uppsatspraktik

Är du nyfiken på hur det är att arbeta på en affärsjuridisk advokatbyrå? Nu söker vi två juriststudenter som vill göra uppsatspraktik hos oss under vårterminen 2024. Vi erbjuder två juriststudenter möjligheten att göra praktik hos oss under vårterminen. Vi tar emot en student under A-perioden och en under B-perioden.  Som uppsatspraktikant kommer du få möjlighet att prova på arbetet som biträdande jurist inom flera av våra verksamhetsområden.

Läs mer via länken:

https://karriar.kilpatricktownsend.se/jobs/3223906-uppsatspraktik-vt-2024

Juniora biträdande jurister

Nu söker vi juniora biträdande jurister med start under januari 2024. Du kommer att ingå i någon av våra verksamhetsgrupper som arbetar med företagsöverlåtelser (M&A), fastighetstransaktioner och tvistlösning. Våra verksamhetsgrupper arbetar med intressanta och komplexa transaktioner, projekt och tvister. Bland våra klienter finns såväl större som mindre svenska och internationella bolag, bl.a. private equity-bolag, start- och scale-ups, fastighetsfonder, fastighetsägare, konsultbolag och entreprenörer, vilket skapar stor variation och en spännande vardag för dig i din roll som rådgivare.

Läs mer via länken:

https://karriar.kilpatricktownsend.se/jobs/3235127-juniora-bitradande-jurister

Publicerad: 11/10-23


Uppsatspraktik på Centrum för rättvisa

Ska du skriva examensuppsats och vill prova på strategisk processföring för individens fri- och rättigheter? Ansök om praktik hos Centrum för rättvisa våren 2024 senast den 15 oktober 2023!

Centrum för rättvisa är Sveriges första public interest law firm med uppdrag att stärka det konstitutionella fri- och rättighetsskyddet genom prejudikatbildande rättsprocesser. Med juridiken som verktyg har vi i tjugo års tid varit en stark röst för individens rätt.

Centrum för rättvisa företräder enskilda som har fått sina grundläggande fri- och rättigheter överträdda av staten eller kommunerna. Våra rättsprocesser syftar till att ge enskilda tillgång till rättvisa i rättsfall som skapar vägledande prejudikat som stärker rättssäkerheten för fler.

Nu söker vi juriststudenter som vill göra praktik hos oss under våren 2024.

 Om praktiken

Som uppsatspraktikant hjälper du till i det dagliga arbetet på Centrum för rättvisa. Du får göra rättsutredningar och research, handlägga ansökningar om hjälp från allmänheten, samt vara med och skriva rättegångsinlagor och förbereda huvudförhandlingar. Genom praktiken får du en unik inblick i några av Sveriges mest intressanta rättsprocesser.

Praktiken sker inom ramen för din juristutbildning. Eftersom vi vet att examensuppsatsen tar mycket tid i anspråk kan du få ägna dig åt skrivandet i den mån du önskar. Praktikens längd kommer vi överens om gemensamt med beaktande av de krav som ditt lärosäte ställer, men vi rekommenderar normalt tio veckor.

Hur du ansöker

Om du vill göra praktik hos Centrum för rättvisa ska du komma in med en ansökan. Ansökan ska innehålla ett personligt brev där du berättar om dig själv och varför du vill göra praktik hos oss. Du ska även bifoga en meritförteckning och dina betyg från juristlinjen. Om du ska skriva uppsats under praktiken får du gärna kort berätta om ditt uppsatsämne.

Du skickar din ansökan per e-post till rekrytering@centrumforrattvisa.se

Sista ansökningsdag för praktik under våren 2024 är den 15 oktober 2023. Intervjuer sker löpande och praktikplatserna kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag.

I vår personuppgiftspolicy kan du läsa om hur vi behandlar dina personuppgifter. Du kan ta del av den här.

Publicerad: 7/10-23


Praktikplats VT 2024 Grant Thorntons

Sök praktik på Grant Thorntons skatteavdelning för våren 2024! Som praktikant på Grant Thornton blir du del av en stark teamkultur där alla får komma till tals. Vi tror på att ta tillvara allas perspektiv och kompetens och vi hjälps åt att bli bättre både som individer och tillsammans.

Genom en praktik hos oss får du:

 • Kickstarta din karriär som skattejurist
 • Känna på hur det är att arbeta med våra kunder – Sveriges entreprenörer och tillväxtbolag.
 • Känna på hur det är att arbeta praktiskt med komplexa skattefrågor
 • Ett framtida kontaktnät

Om oss & skatteavdelningen
Grant Thorntons skatteavdelning räknas till en av Sveriges mest välrenommerade och är den ledande skatterådgivaren till entreprenörsföretag med helhetslösningar som tillgodoser såväl företagets som ägarens skattesituation. Samtidigt hjälper vi större företag som söker en oberoende part för sin skatterådgivning. Vi är drygt 90 skattekonsulter som erbjuder tjänster inom fyra nyckelområden: fåmansföretag, företagsbeskattning, internationell beskattning och moms-tull- och punktskatter.

Vi söker dig som:

 • Studerar juridik eller motsvarande, meriterande om du valt att inrikta dina studier mot skatt. Vi ser helst att du läser din näst sista eller sista termin.
 • Har mycket goda kunskaper i svenska och engelska.
 • Är relationsskapande, ansvars- och initiativtagande.

Rekryteringsprocessen:

Praktikperioden avser våren 2024 och vi är flexibla med dess start och upplägg. Vi söker just nu praktikanter till våra kontor i Malmö, Göteborg och Stockholm. I din ansökan kommer du få möjlighet att önska vilket kontor du är intresserad av att utgå från.

Ansök smidigt med CV, universitetsbetyg och några korta urvalsfrågor på nästa sida. Då vi arbetar löpande i våra rekryteringsprocesser rekommenderar vi dig att skicka in din ansökan så snart som möjligt, dock senast 10 november.

Varmt välkommen med din ansökan!

Läs mer via länken: https://karriar.grantthornton.se/jobs/3164426-praktik-skattekonsult-stockholm-malmo-och-goteborg

Publicerad: 25/9-23


Praktikplats VT 2024 New Republic

New Republic inriktar sig på public affairs genom att erbjuda strategisk rådgivning och operativt stöd åt företag, myndigheter och organisationer med en grund i resultat, öppenhet och hållbarhet. New Republics uppdrag spänner från att åstadkomma en specifik lagändring eller allmänt större förståelse för en branschs samhällsnytta, till att skapa större synlighet för ett enskilt varumärke eller hjälpa myndigheter att formulera och sprida samhällsinformation. Bland New Republics många uppdragsgivare finns bland annat Naturvårdsverket, Sweden Green Building Council, Svensk Scenkonst och SCA.

 

Under praktikterminen kommer praktikanten bland annat:

 • Få följa och engagera sig i aktuella samhällsfrågor och politikområden. Exempelvis energifrågor, infrastrukturfrågor, arbetsmarknadspolitik, kulturpolitik med mera.
 • Följa utvecklingen inom politiska processer på olika nivåer och få utökad förståelse för dessa.
 • Få möjlighet att lära sig omvärldsbevakning, mediebevakning, research och informationshämtning i aktuella frågor.

 

Som praktikant får man dessutom utbildning i att skriva pressmeddelanden, debattartiklar och delta i externa evenemang.

Läs mer i bifogad annons: Praktik New Republic VT24

21/9


Associate på Gernandt & Danielsson

Är du i slutet av dina studier, eller har du redan erhållit en juristexamen? Sök tjänsten som associate med start i januari 2024 hos oss på Gernandt & Danielsson redan idag. Som associate på G&D får du arbeta med spännande klienter och avancerade arbetsuppgifter i en internationell miljö. Detta gör du i tätt sammansvetsade team tillsammans med några av Sveriges högst rankade affärsjurister.
Publicerad 7/7-23

Studentjobb Allakando

Allakando är en av Sveriges största läxhjälpsorganisationer. Vi hjälper årligen tusentals elever i hela Sverige med läxhjälp och studiestöd. Nu söker vi duktiga studiecoacher som vill vara med och hjälpa unga elever med skolgången och nå sina studiemål.

Studentjobbet som studiecoach är väldigt flexibelt och passar perfekt för dig som vill ha ett roligt och engagerande extrajobb vid sidan av studierna. Som studiecoach är du med och hjälper unga elever med att förbättra sina studietekniker och ämneskunskaper i diverse ämnen som du behärskar. Tillsammans kan ni sedan förbättra elevens motivation och självförtroende i studierna. Du kan läsa mer om våra studentjobb här: https://www.allakando.se/studentjobb/

Vi har många studiecoacher i Umeå som idag hjälper och engagerar unga elever i olika ämnen. Det är allt från gymnasieelever till examinerade universitetsstudenter. Om du som student på JF vill ha ett roligt och meriterande extrajobb vid sidan av studierna, så ser vi gärna att du skickar in din ansökan till oss. Är du kanske en gymnasieelev som också vill ha ett meriterande extrajobb? Då finns det även möjlighet att söka ungdomsjobb. Du kan läsa mer om våra ungdomsjobb här: https://www.allakando.se/laxhjalp-jobb/ungdomsjobb/

För att söka studentjobbet som studiecoach vill vi se att du:

 • Är positiv och engagerande
 • Älskar att hjälpa andra
 • Har goda ämneskunskaper
 • Kan tala och skriva på svenska flytande
 • Är flexibel och kan jobba några timmar i veckan

Låter detta som dig? Tveka inte på att skicka in din ansökan till oss redan nu på: https://www.allakando.se/laxhjalp-jobb/ Vi ser fram emot att ta emot din ansökan!

Publicerad: 6/6-23


Mentorskapsprogram G&D

Som adept i vårt mentorskapsprogram matchas du under en termin ihop med en av byråns jurister. Utöver din mentor får du som adept ta del av de fördelar vi erbjuder byråns jurister. Mentorskapet innefattar bland annat möjligheten att:

 • Bolla tankar och idéer kring studier och framtida karriärvägar
 • Identifiera drömmar, mål och drivkrafter
 • Diskutera förväntningar på framtida arbetsgivare
 • Få en tydligare bild av rollen som jurist och advokat
 • Bredda ditt professionella nätverk
 • Delta vid våra interna utbildningar

Vem kan söka?

Vi söker ambitiösa studenter med utpräglat engagemang och framåtanda och som har ett intresse för, eller är nyfikna på, affärsjuridik. Du läser termin ett till åtta på någon av Sveriges juristutbildningar. Det finns inga övriga formella krav, utan det är endast kvaliteten på din ansökan som avgör om du får en plats.

Ansökan

Ansökningsperioden för höstterminen stänger den 31 augusti 2023 men platserna kan komma att tillsättas innan dess. Därför bör du skicka in din ansökan så snart som möjligt. Till ansökan ska följande handlingar bifogas:

 • CV
 • Personligt brev (inklusive motivering till varför just du vill delta i mentorskapsprogrammet)
 • Betyg

Hör gärna av dig med frågor till vår people coordinator Rebecka Ödqvist.

Ansök genom länken nedan:

https://karriar.gda.se/jobs/2885585-mentorskapsprogram

Publicerad 6/6-23


Inbjudan till att ansöka om stipendium från Stipendiestiftelsen Avstamp för Juridiska Studier

Stipendiestiftelsen Avstamp för Juridiska Studier delar varje år ut stipendium om 10.000 kronor till minst en person som blivit antagen till och påbörjat Juristprogrammet vid något av universiteten i Sverige och som kommer från en icke-akademisk familj.

URVALSKRITERIER

Du måste vara från en icke-akademisk familj vilket i detta sammanhang betyder att ingen av dina föräldrar har en svensk universitetsutbildning. Du är antagen till Juristprogrammet vid något av universiteten i Sverige och studerar första, andra eller tredje terminen.

ANSÖKNINGSTID FÖR 2023 ÅRS STIPENDIUM

1 januari 2023 – 31 oktober 2023.

ANSÖKANS UTFORMNING

Din ansökan ska bestå av ett personligt brev samt antagningsbesked eller annat intyg som utvisar att du är antagen till och studerar på Juristprogrammet vid något av universiteten i Sverige. Ansökan skickas per mail till stiftaren och advokaten Fredrik Svensson på avstamp@msa.se.

URVALSPROCESS

När ansökningstiden gått ut i slutet av oktober vidtar urvalsprocessen. Det är stiftelsens styrelse som bedömer vem som bäst svarar mot de uppsatta kriterierna. Stiftelsen kommer inte att motivera sitt beslut när besked ges om vem eller vilka som beviljats stipendiet. Du som inte fått din ansökan beviljad kommer att få besked via mail senast i november. Den som inte fått sin ansökan beviljad och är på sin första eller andra termin ombeds att söka nästa termin. Stiftelsens beslut kan inte överklagas.

STIPENDIEUTDELNING

Stipendiet utdelas årligen i november eller december.

REDOVISNING

Cirka ett år efter att stipendiet delats ut kommer vi att skicka dig ett mail och be dig redovisa hur det har gått med dina juridikstudier.

BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

I samband med att du ansöker om stipendiet kommer vi att behandla de personuppgifter som du lämnar till oss (dvs. dina kontaktuppgifter, ditt personliga brev och registreringsintyg) för att hantera din stipendieansökan. Stiftelsen kommer att behandla alla personuppgifter i enlighet med gällande dataskyddslagstiftning samt stiftelsens integritetspolicy gällande behandling av personuppgifter (”Policyn”). Policyn kan efterfrågas via mail (avstamp@msa.se) och kommer att skickas ut automatiskt till dig som ansöker om stipendiet.

Stipendiestiftelsen Avstamp 2023

Publicerad 14/5-23.


WWF Sverige söker en juristpraktikant till deras svenska rovdjursprogram

WWF Sverige söker nu en praktikant som under höstterminen 2023 vill bidra till vårt naturvårdsmål att stärka samexistens mellan människor och stora rovdjur i Sverige.

Vill du göra något konkret och utvecklande tillsammans med oss och bidra till WWF:s mål om långsiktigt hållbara rovdjursstammar i Sverige? Är du positiv, nyfiken och driven? Då ska du söka dig till oss på WWF!

Som praktikant hos WWF får du möjligheten att utveckla dina juridiska färdigheter och erfarenheter inom jaktlagstiftningen samt miljörätten och du kan komma att få arbeta med både nationell rätt och EU-rätt. Rovsdjursteamet, i vilket du kommer att ingå, är ett glatt och härligt gäng som består av både biologer, jurist och programsamordnare.

Exempel på arbetsuppgifter

Under hösten 2023 får du hjälpa till att sammanställa och analysera beslut och domar gällande skyddsjakt på stora rovdjur i Sverige och identifiera eventuella mönster och samband.

Beroende på praktikens längd kan du också komma att vara med och utreda andra juridiska frågeställningar främst relaterade till stora rovdjur.

Som juristpraktikant på WWF Sverige kommer du att tillhöra avdelningen Governance and Policy, du deltar i möten på avdelningen och utför också vissa uppgifter för avdelningen. Du ingår också i WWF:s rovdjursteam på avdelningen Skog och Arter och tar del i det löpande arbete som rovsdjursteamet arbetar med.

För att passa in i rollen tror vi att du:

 • befinner dig i slutet av din utbildning på juristprogrammet, alternativt att du är nyexaminerad jurist. (praktiken måste dock genomföras inom ramen för utbildning eller fristående praktikkurs vid universitet eller högskola),
 • brinner för miljö- och naturvårdsfrågor
 • har ett intresse för och vill lära dig mer om rovdjursfrågor
 • är noggrann och strukturerad samt har god samarbetsförmåga
 • är självgående, initiativrik och lösningsorienterad
 • har mycket goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift

Tidsperiod

Omfattningen på praktiken är 3–6 månader på heltid under höstterminen 2023. Vi diskuterar gärna start/slutdatum på praktiken, så att det passar dina studier.

Villkor

För att söka praktik hos WWF behöver du läsa en praktikkurs/ha lärande i arbete (LiA) via ett lärosäte som universitet, högskola eller omfattas av arbetspraktik via Arbetsförmedlingen. Vi har inte möjlighet att erbjuda lön eller ersättning/förmåner.

Arbetsplatsen

WWF har sitt kontor i vackert belägna Ulriksdals Slott med utsikt över Brunnsviken. Som praktikant i detta team ser vi helst att du kan vara fysiskt på plats 50% av din praktiktid eller mer beroende på din situation.

Inom ramen för din praktik vill WWF ge dig möjlighet att lära och testa på så mycket som möjligt inom arbetet för WWF:s svenska rovdjursprogram. Du kommer att ha handledare som stöttar och hjälper dig att utvecklas under hela praktikens gång. Du får också möjlighet att lära dig mer om och inspireras av WWF:s arbete utanför arbetet med stora rovdjur, samt ta del av ett socialt och stimulerande sammanhang tillsammans med andra praktikanter och medarbetare.

Allt arbete på WWF utgår från vår värdegrund som består av ledorden: Mod, Integritet, Respekt och Samarbete.

Ansökan

Vi ber dig att skicka in din ansökan till oss senast den 21 april 2023. Observera att tillsättningen kan komma att ske löpande under ansökningsperioden, skicka därför gärna din ansökan till oss så snart som möjligt. Vi kommer att kalla ett antal kandidater till intervjuer som genomförs på Ulriksdals Slott.

WWF arbetar aktivt för att alla ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könsidentitet och könsuttryck, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning.

Om WWF

WWF är en av världens ledande ideella och oberoende miljö- och naturvårdsorganisationer. Vi kämpar för att bygga en framtid där människor lever i harmoni med naturen. För att nå våra mål jobbar vi både på politisk nivå samt ute i fält. Vi har ett tätt samarbete med företag och fristående organisationer såväl som lokalbefolkningar och andra aktörer i Sverige och runt om i världen. WWF har fler än fem miljoner supportrar som stödjer oss ekonomiskt eller genom att engagera sig personligen.

Om WWF:s rovdjursarbete i Sverige

WWF:s svenska rovdjursprogram har som målsättning att uppnå och bibehålla långsiktigt livskraftiga stammar av björn, järv, lo och varg i Sverige och att vi ska kunna leva i samexistens med våra stora rovdjur. Vi arbetar för minskade konflikter och ökad acceptans för stora rovdjur, en väl sammanhållen lagstiftning, tydliga och långsiktiga förvaltningsplaner och minskad illegal jakt. Hoppas du vill vara med oss på denna resa! Läs mer här: https://www.wwf.se/djur/svenska-stora-rovdjur/#undefined

Kontakt

Vid frågor om praktiken, kontakta gärna WWF:s miljöjurist Anna Sandström per telefon 070-65 89 555 eller per mejl anna.sandstrom@wwf.se. Om du mejlar, vänligen skriv ”praktik” i ämnesraden.

Länk till annonsen:

https://jobb.wwf.se/jobs/2621868-wwf-sverige-soker-en-juristpraktikant-till-vart-svenska-rovdjursprogram

Publicerad 14/4-23


Legal Researcher – en studenttjänst på distans

Kort om oss

Linklaters lämnar juridiska råd till världens ledande företag, finansiella institutioner och organisationer. Med 30 kontor i alla stora affärs- och finanscentra levererar Linklaters en unik service till klienter i hela världen. Linklaters är den enda ledande globala advokatbyrån med lokal närvaro i Norden. Läs mer om oss på www.linklaters.com eller lyssna på vår podd här.

Vi erbjuder dig

En roll som Legal Researcher hos oss på distans under två terminer. Preliminärt startdatum för tjänsten är 4 september 2023 och anställningen pågår till och med den 31 maj 2024. Rollen är omväxlande och innebär att du på distans assisterar jurister i juridiskt arbete – en bra merit för framtida anställningar! En av våra jurister kommer att vara din handledare, delegera juridiska uppgifter till dig samt stötta dig i arbetet. Du kommer att få arbeta med de flesta av våra arbetsgrupper, men det är till din handledare som du ansvarar för att lämna in ditt arbete inom en given tidsram.

Tjänsten är en timanställning om ca 12h/månaden på distans och du bestämmer helt själv när och hur du vill lägga upp arbetet. När du påbörjar din anställning kommer du att få en introduktion på Stockholmskontoret där du får träffa din handledare och andra kollegor. Du är även varmt välkommen att delta på löpande utbildningar och webbinarier samt ta del av andra aktiviteter som vi erbjuder. Linklaters är den enda ledande globala advokatbyrån med närvaro i Norden och hos oss ges du möjlighet att arbeta i en internationell arbetsmiljö tillsammans med skickliga och engagerade kollegor.

Vi ser att du

 • till hösten studerar juristprogrammet mellan termin 2-5
 • är duktig på att uttrycka dig professionellt och affärsmässigt på engelska och svenska, både i tal och skrift
 • trivs i en serviceroll med självständiga och varierande arbetsuppgifter är noggrann, kommunikativ, pålitlig, arbetar med hög känsla för service och gillar att jobba efter deadlines
 • tidigare arbetslivserfarenhet är även meriterande

Ansökan

Bifoga i din ansökan CV, personliga brev, resultatintyg och andra intyg du vill inkludera. Vi rekryterar löpande, vänta inte för länge med din ansökan. Om du har några frågor gällande tjänsten eller vill veta mer om oss är du varmt välkommen att kontakta Marie Lundqvist.

Technical Skills:

This list of duties and responsibilities above is not exhaustive.  It is intended to describe the general content of, and requirements for, the performance of this job. As such, the role may also include the undertaking of additional tasks as required.

https://linklaters.wd3.myworkdayjobs.com/Linklaters/job/Stockholm/Legal-Researcher—en-studenttjnst-p-distans_R00008745

Publicerad: 27/3-23


NORDIA Law söker en uppsatspraktikant

Om oss

NORDIA Law är en nordisk advokatbyrå med kontor i Stockholm, Göteborg, Köpenhamn, Helsingfors och Oslo. Vi är verksamma inom svensk och internationell affärsjuridik med inriktning mot försäkrings- och skadeståndsrätt, tvistelösning, immaterial- och marknadsrätt, fastighetsrätt, bolagsrätt och transaktioner samt affärsrelaterad straffrätt. På kontoret i Stockholm, som ligger i Waterfront Building, Klarabergsviadukten 63, är vi 35 medarbetare, varav 26 jurister.

Vem vi söker?

Vi tar varje termin emot en juriststudent som är i slutet av sina studier på juristprogrammet och som under tio veckor vill bli en del av NORDIA Stockholm.

Den vi söker bör skriva sin uppsats inom ett ämne som avser något av de verksamhetsområden som byrån verkar inom.

Utöver ämnesval lägger vi även stor vikt vid dina personliga egenskaper. Goda betyg och språkkunskaper i svenska och engelska förutsätts.

Vad erbjuder vi dig?

Under de fyra inledande veckorna av praktikperioden får du chansen att arbeta tillsammans med byråns advokater och biträdande jurister. Under denna tid får du prova på flera av de verksamhetsområden som byrån verkar inom och får en god inblick i hur det är att arbeta på affärsjuridisk byrå. Lön utgår för dessa fyra veckor.

Resterande sex veckor av praktikperioden avser arbete med din uppsats, där du erbjuds tillgång till arbetsplats, diverse databaser samt bibliotek.

Under praktikperioden handleds du av en biträdande jurist och en delägare som tillser att tiden hos oss blir givande. Handledningen avser att löpande stötta dig i ditt arbete med uppsatsen.

Välkommen med din ansökan!

Din ansökan innehållande personligt brev, kort information om ämnesval, CV och betyg skickas till stockholm@nordialaw.com. Ange ”Uppsatspraktik” i ämnesraden när du ansöker.

Urval och intervjuer sker löpande.

Frågor?

Kontakta advokat Clara Lundin, clara.lundin@nordialaw.com

Telefonnummer: 08-563 08 100


Ambassadörer till Tech Academy Nordic (TAN)

Rollen som ambassadör är ideell och tidigare har vi haft ett flertal ambassadörer från samtliga juristprogram i Sverige. 

TAN är ett nytänkande juridiskt teknikprogram som syftar till att förbättra advokaters tekniska läskunnighet. Digitaliseringen förvandlar den juridiska sektorn och advokater behöver skaffa tekniska färdigheter för att vara relevanta. Ändå anser mer än 93% av advokaterna att juridiska fakulteter inte förbereder studenterna för dagens arbetsmarknad. TAN tar initiativ för att överbrygga klyftan mellan juridik och teknik. Vi erbjuder ett heldags program under hösten 2023 med föreläsningar och workshops av internationella proffs, vilket gör att juridikstudenter kan få en insikt hur det är att i praktiken arbeta med juridisk teknik. Besök gärna vår hemsida här för mer information om oss.

Publicerad 7/3-23


”Associate till Gernandt & Danielsson”

Rekrytering sker löpande. https://karriar.gda.se/jobs/906265-associate

”Som associate på Gernandt & Danielsson får du arbeta med spännande klienter och avancerade arbetsuppgifter i en internationell miljö. Detta gör du i tätt sammansvetsade team tillsammans med några av Sveriges högst rankade affärsjurister.Vi är en stor byrå med familjär känsla!

Om tjänsten

Redan från första dagen får du som associate på Gernandt & Danielsson ta stort ansvar och vi är måna om din professionella utveckling. Vi tror på bredd snarare än tidig specialisering. Därför ingår du som ny medarbetare i två verksamhetsgrupper under dina första år på byrån vilket ger dig en möjlighet att upptäcka var du kommer till din bästa rätt. Du arbetar i en internationell miljö, ofta med utländska klienter och engelska som arbetsspråk.

Kompetensutveckling

En central del i vårt erbjudande handlar om att hjälpa dig att utvecklas maximalt i rollen som affärsjurist. För att möjliggöra detta erbjuds du förstklassig utbildning som, vid sidan av att ge dig en bred affärsjuridisk skolning, ger dig djupgående kunskap inom de verksamhetsgrupper du jobbar i. Vi är dessutom övertygade om att det största lärandet sker i det dagliga arbetet. Därför arbetar vi i små team som ger dig som nyanställd jurist möjlighet att jobba med och lära av partners och andra seniora jurister från start. På så sätt växer du snabbare in i advokat- och rådgivarrollen. Som ny jurist är du också en del av vårt fadderprogram och får därigenom två faddrar, en partner och en associate. Dessutom kan ett moment i din utbildningsplan vara tjänstgöring, så kallad secondment, hos ett klientbolag eller vid en utländsk advokatbyrå.

Vi erbjuder dig

Våra medarbetare är vår viktigaste tillgång. Därför är det viktigt för oss att erbjuda attraktiva förmåner. Vid sidan av möjligheten till en mycket brant inlärningskurva kommer vi även belöna din professionella utveckling med mycket konkurrenskraftiga anställningsvillkor.

Tips! Lyssna in denna podcast där våra kollegor Corinne, Katarina och Christopher pratar om första tiden som affärsjurister, men även om hur de utvecklats, avancemangstakten, lönen, sammanhållningen och deras tips och tankar kring allt ifrån hur man kombinerar karriär med familjeliv till vad man ska tänka på som juriststudent och/eller som ny på affärsjuridisk byrå.

https://open.spotify.com/episode/67bachFaPLI5EVPPGEjdvg?si=aa60cd6dc34641d3

Vem kan söka?
 • Oavsett om du kommer direkt från juristutbildningen eller om du har några års erfarenhet från annat kvalificerat juridiskt arbete, såsom tingstjänstgöring eller arbete på annan advokatbyrå, är du varmt välkommen att söka tjänsten som associate.
 • För att du ska trivas och komma väl tillrätta hos oss är ett stort intresse för och mycket goda kunskaper i juridik centralt, vilket kommer till uttryck i dina akademiska meriter. För att passa i rollen ser vi dessutom gärna att du:
 • Besitter en god analytisk förmåga samt är noggrann och strukturerad
 • Kan formulera och uttrycka dig väl på såväl svenska som engelska
 • Trivs med att arbeta mycket samt kan och vill ta ansvar för både större och mindre arbetsuppgifterUtöver det finns vissa drivkrafter och intressen som vi gärna ser att våra medarbetare delar:
 • En vilja att hela tiden utvecklas och lära sig mer
 • En strävan att vilja prestera individuellt, men samtidigt vara en lagspelare som både vill få och ge feedback
 • En lösningsorienterad attityd
 • Ett stort intresse för näringslivet och det omgivande samhället, det vill säga för våra klienter och deras verklighetBortsett från de färdigheter och drivkrafter som beskrivs ovan finns ingen röd tråd när det kommer till våra juristers personliga egenskaper. Istället finns ett stort utrymme att stå ut som individ och ta plats med dina unika personlighetsdrag och ambitioner.
  Ansökan

  Till din ansökan vill vi att du bifogar CV, personligt brev och betyg från juristprogrammet. Ditt personliga brev ska innehålla en beskrivning av dig som person, dina framtidstankar samt en motivering till varför du vill jobba som associate hos oss.

  Hör gärna av dig med frågor till vår people manager på annelie.andersson@gda.se eller tel. 0734-15 26 03

  Publicerad 1/3-23


NORDIA Law söker en junior biträdande jurist

Om oss

NORDIA Law är en nordisk advokatbyrå med kontor i Stockholm, Göteborg, Köpenhamn, Helsingfors och Oslo. Vi är verksamma inom svensk och internationell affärsjuridik med inriktning mot försäkrings- och skadeståndsrätt, tvistelösning, immaterial- och marknadsrätt, fastighetsrätt, bolagsrätt och transaktioner samt affärsrelaterad straffrätt. På kontoret i Stockholm, som ligger i Waterfront Building, Klarabergsviadukten 63, är vi 35 medarbetare, varav 25 jurister.

NORDIA Law Stockholm befinner sig just nu i en expansionsfas och vi vill därför förstärka med en ytterligare duktig och kreativ junior biträdande jurist som är intresserad av att arbeta med kommersiella avtal, bolagsrätt och transaktioner.

Vem söker vi?

Vi söker dig som nyligen tagit examen, är i slutfasen av tingstjänstgöring eller har 1-2 års arbetslivserfarenhet.

Vi har som målsättning att rekrytera de främsta juristerna och ställer höga krav på de som vi anställer. Självklart förutsätts goda betyg och en väl utvecklad förmåga att uttrycka sig på svenska och engelska. Det är meriterande med notarietjänstgöring, arbetslivserfarenhet vid sidan om studierna och utlandserfarenhet.

Vad erbjuder vi dig?

Som biträdande jurist hos oss är du redan från starten en viktig del i våra uppdrag och har löpande kontakt med klienten. För att trivas i rollen och passa in hos oss är det därför viktigt att du är utåtriktad, driven och förtroendeingivande. För rätt sökande erbjuder NORDIA intressanta arbetsuppgifter och rätt möjligheter för att utvecklas till en skicklig affärsjurist.

Vi värdesätter att våra medarbetare trivs på arbetsplatsen och utvecklas i en trivsam miljö präglat av engagemang, samarbete och social samvaro. Vi strävar efter en stark samhörighet mellan de olika kontoren och ser det som viktigt att kunna erbjuda olika sociala aktiviteter som ofta kombineras med utbildning på andra orter.

Välkommen med din ansökan!

Skicka in din ansökan innehållande personligt brev, CV och betyg till stockholm@nordialaw.com. Ange ”Ansökan jurist” i ämnesraden när du ansöker.

Frågor?
Kontakta advokat Clara Lundin,
clara.lundin@nordialaw.com

Telefonnummer: 08-563 08 100

Publicerad 28/2-2023


Handläggare

Kommunstyrelseförvaltningen

Som medarbetare i Vännäs kommun spelar du en viktig roll och gör skillnad för medborgarna. Med värdeorden nytänkande, välkomnande och livfullt som grund bygger vi välfärden tillsammans. Välkommen med din ansökan!

Beskrivning

Ledningskansliet är en avdelning inom Kommunstyrelseförvaltningen. Till ledningskansliet söker vi en vikarierande handläggare, som är både kvalitetsmedveten och drivande.

Arbetsuppgifter

I ditt uppdrag kommer du bland annat utreda/handlägga ärenden (exempelvis motioner, medborgarförslag) men också ta fram underlag/utredningar som behövs i organisationen.

Du kommer också ha olika utvecklingsuppdrag som kan variera i tid och omfattning. Det kan exempelvis vara inom digitalisering, verksamhetsutveckling, uppföljning och kvalitetsarbete. Du kommer exempelvis medverka i kommunens arbete med informationssäkerhet, införande av e-arkiv och att fortsätta utveckla kommunens administrativa rutiner och processer.

Du kommer även vara sekreterare i olika politiska forum och även göra kallelse, protokoll mm.

Vi är en liten enhet där uppdragen kan variera över tid och omfattning.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en akademisk examen inom exempelvis beteendevetenskap, statsvetenskap, juridik eller annan som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta i politisk styrd organisation och även av att ta fram beslutsunderlag till nämnd/styrelse eller av att ta fram rapporter, utredningar m.m.

Du har kompetens inom jämställdhet, hållbarhet, barnkonventionen och andra relevanta kunskapsområden för att säkerställa att beslutsunderlag håller hög nivå.

Vi vill att du ska ha erfarenhet av digitaliseringsarbete på något sätt, exempelvis att du har drivit/medverkat i projekt eller liknande.

Som person är du trygg, strukturerad och initiativtagande. Din samarbetsförmåga är mycket god och du har förmåga att bygga långvariga relationer och motivera och engagera andra. Du arbetar mål- och resultatinriktat, kan planera/leda ex workshops och samordna utvecklingsarbeten där olika kompetenser deltar.

Du som söker tjänsten behöver kunna uttrycka dig väl i både tal och skrift.

Villkor

Vikariat, heltid till 2024-01-31. Det finns möjlighet att diskutera distansarbete upp till två dagar i veckan. Huvudarbetsplatsen är Medborgarhuset, Vännäs.

För denna tjänst genomförs säkerhetsprövning enligt säkerhetsskyddslagen.

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Anställningens omfattning: Heltid

Ort: Vännäs

Sista ansökningsdag: 2023-03-03

Publicerad 23/02-23


Inbjudan till internationella brottsofferdagen 2023

Den 22 februari är det Internationella Brottsofferdagen – en dag Brottsofferjouren tog initiativ till och uppmärksammar varje år. I år kommer vi att genomföra ett digitalt evenemang på temat bedrägerier.

Seminariet tar sin utgångspunkt i hur det är att vara utsatt för bedrägeri. Via en personlig berättelse från en person som utsattes för bedrägeri hösten 2022, får vi inblick i hur det är att bli drabbad, vilka känslor och tankar det väcker och hur utstuderat bedragare agerar.

Under seminariet deltar också Jessica Cervin, kundsäkerhetschef på Blocket. Hon kommer att berätta hur Blocket arbetar för att upptäcka, stoppa och förebygga annonsbedrägerier via sin plattform.

Deltar gör också Sven-Erik Alhem, rättsexpert och Brottsofferjouren Sveriges förbundsordförande. Han har under sin långa tid inom rättsväsendet funderat mycket kring om många grovt kriminella genom åren blivit allt bekvämare, lämnat sin roll som bank- och värdetransportrånare, för att i stället ägna

sig åt den betydligt bekvämare och mer lukrativa rollen som hänsynslös manschettbedragare via datorn eller mobilen.

Dessutom kommer ni att få Brottsofferjouren Sveriges bild av hur det är att möta personer som utsatts för bedrägerier. Vilka är reaktionerna? Hur vanligt är det? Vilka former av bedrägerier finns? Finns det en skillnad för personer som utsätts för bedrägerier, jämfört med när någon utsatts för andra brott?

Tid: Onsdagen den 22 februari kl. 09.00-11.00
Plats: Zoom Webinar, länk skickas dagen innan eventet. Anmälan: Anmäl dig här senast den 20 februari

Sprid gärna inbjudan till kontakter inom andra organisationer, kommuner, regioner eller myndigheter i ditt nätverk! Vid frågor kontakta info@brottsofferjouren.se

Internationella Brottsofferdagen (IBD) infaller den 22 februari varje år. Initiativet till Internationella Brottsofferdagen togs av Björn Lagerbäck 1989, dåvarande ordförande för Brottsofferjourernas riksförbund (idag Brottsofferjouren Sverige). IBD uppmärksammas i många länder varje år för att sätta ljus på situationen för brottsutsatta och mobilisera kring stödet till personer som utsatts för brott och deras anhöriga.

Inbjudan IBD 2023

Publicerad 16-02-23


Associates med start hösten 2023

Vill du arbeta med några av Sveriges mest intressanta uppdrag inom affärsjuridik? Är du driven, nyfiken och har ett genuint intresse för både affären och juridiken? Letar du efter en arbetsplats i framkant med stark företagskultur som präglas av lyhördhet, engagemang och kvalitet? Då är du kanske vår nästa Associate.

Cederquist rankas ständigt som en av Sveriges absolut främsta advokatbyråer. Vi ser oss som en modern affärspartner snarare än en traditionell rådgivare. Vi är tillräckligt stora för att med god kapacitet ta oss an marknadens största och mest komplexa uppdrag, och tillräckligt små för att vara snabbfotade och lyhörda inför våra kunders behov.

Verksamhetsgrupperna på Cederquist är väl ansedda på marknaden, och bland våra kunder återfinns allt från spännande start- och scale-ups till stora bolag på den svenska och internationella marknaden. Nu söker vi nya talanger till våra transaktionsgrupper med start i augusti 2023.

Vad erbjuder vi dig?

Som biträdande jurist hos Cederquist arbetar du med spännande uppdrag hos ett av branschens mest etablerade varumärken. Dina arbetsuppgifter och upplägget i gruppen ser olika ut beroende på verksamhetsområde, men oavsett grupp kommer du att utvecklas i samarbete med några av Sveriges högst rankade jurister. Eftersom vi både arbetar med svenska och internationella ärenden, blir du dessutom en del av vårt nätverk med framstående byråer över hela världen.

Cederquist vill ge dig de bästa förutsättningarna att utvecklas både professionellt, juridiskt och personligt. Därför erbjuder vi en plattform för en långsiktigt hållbar karriär och alla jurister hos oss får en individuellt utformad utvecklingsplan med fokus på affärsutveckling och ledarskap.

Vi arbetar som ett lag, under ett tak på Blasieholmen i centrala Stockholm. Cederquist har en öppen företagskultur med tydliga rutiner för feedback och uppföljning, där du som medarbetare får vara med och påverka både din egen och byråns utveckling.

Vem söker vi?

För att trivas som biträdande jurist hos oss behöver du ha ett genuint intresse för både juridiken och det affärsmässiga perspektivet. Våra jurister är nyfikna, har analytisk skärpa, en stark drivkraft att åstadkomma resultat och en vilja att ständigt utvecklas. Om du är nyfiken på konsultrollen och dessutom tycker att det är viktigt med en stark laganda och gemenskap, så kommer du att trivas hos oss!

Vi tror att du snart tar examen eller har något års arbetslivserfarenhet från branschen. Om du har suttit ting, läst ekonomi eller har kunskap i ytterligare språk ser vi det som en merit, men inget krav. Utöver goda formella meriter, analytisk ådra och affärsmässighet, värdesätter vi en personlighet som går i linje med våra värderingar.

Välkommen med din ansökan!

Vi ber dig att bifoga CV, personligt brev samt betyg från universitet. Intervjuer sker löpande. Startdatum är augusti 2023.

Vid frågor kontakta Vilma Hartwig, Employer Branding & Recruitment Specialist, vilma.hartwig@cederquist.se

Publicerad 14/02-2023


Uppsatspraktik på Linklaters i Stockholm

Kort om oss

Linklaters lämnar juridiska råd till världens ledande företag, finansiella institutioner och organisationer. Med 30 kontor i alla stora affärs- och finanscentra levererar Linklaters en unik service till klienter i hela världen. Linklaters är den enda ledande globala advokatbyrån med lokal närvaro i Norden. Läs mer om oss på www.linklaters.com eller lyssna på vår podd här.

Är det dags att börja skriva din uppsats?

Vi erbjuder under vår- och höstterminen praktikplatser till engagerade och nyfikna juriststudenter i våra arbetsgrupper; Corporate M&A, M&A Fastigheter, Bank & Finans och Tvistlösning. Ta chansen att söka en praktikplats på vårt kontor i Stockholm och få en inblick i hur det är att arbeta på en internationell affärsjuridisk byrå!

Din tid hos oss

Praktikperioden på ca 2–12 veckor formas individuellt för att passa dig och kan antingen göras i samband med uppsatsskrivning alternativt inom ramen för en fördjupningskurs. Under din praktikperiod blir du en del av arbetsgruppen och den dagliga verksamheten. Det är en fantastisk möjlighet att få testa på hur det är att praktiskt arbeta med affärsjuridik och klienter samt möjliggör en vidareutveckling av dina juridiska kunskaper. Du får en handledare som vägleder och stöttar dig under din praktik och som hjälper dig att utvecklas. Du får även ta del av vårt enorma bibliotek och databaser. Det är även en möjlighet för dig att ta ställning till om Linklaters är en framtida arbetsgivare för dig.

Bli en del av vårt team

Vi rekryterar löpande så ansök direkt. Bifoga ditt CV, personligt brev, studieintyg samt andra betyg/intyg som du vill inkludera. För frågor om praktikplats är du välkommen att kontakta Eleonore Häger, Head of HR Sweden via eleonore.hager@linklaters.com eller 08-665 66 07. Varmt välkommen med din ansökan!

https://linklaters.wd3.myworkdayjobs.com/Linklaters/job/Stockholm/Uppsatspraktik-med-inblick-i-affrsjuridik_R00000128

Publicerad 2023-02-10


New Republic söker praktikanter i Stockholm och Helsingborg

Vill du praktisera på ett public affairs-företag som ger strategisk rådgivning och operativt stöd åt företag, myndigheter och organisationer?

Hos oss får du möjlighet att praktisera i en spännande miljö med engagerade kollegor. Som praktikant kommer du prova på arbetet genom att involveras i flera av byråns projekt och bistå våra konsulter med stöd och underlag, bland annat i form av omvärldsbevakning och research. Därutöver erbjuds du att delta i interna utvecklingsaktiviteter, utbildningar inom opinionsbildning och kommunikation samt externa evenemang. Vill du veta mer om New Republics arbete med public affairs läs här.

Vi söker dig som är i slutet av din utbildning, exempelvis inom statsvetenskap, kommunikation, nationalekonomi, energisystem eller juridik. Du har en god analytisk förmåga, är duktig på att uttrycka dig i tal och skrift och är van att använda Office-paketet. Vi ser gärna att du har ett intresse för politik och den aktuella samhällsdebatten. Tidigare ideellt engagemang är meriterande. www.newrepublic.se

För praktik i Stockholm skickar du din ansökan till ebba.berg.gorgen@newrepublic.se och för praktik i Helsingborg skickar du din ansökan till matilda.arndt@newrepublic.se. Märk din ansökan med ”Praktik HT23”. Vi intervjuar löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan. Praktiken är oavlönad och omfattar 30 hp.


Centrum för rättvisa söker jurister

Centrum för rättvisa är Sveriges första public interest law firm med uppdrag att stärka det konstitutionella fri- och rättighetsskyddet genom prejudikatbildande rättsprocesser. Med juridiken som verktyg har vi i tjugo års tid varit en stark röst för individens rätt. Nu söker vi en eller flera jurister som vill ansluta sig till vårt processteam.

Centrum för rättvisa företräder enskilda som har fått sina grundläggande fri- och rättigheter överträdda av staten eller kommunerna. Våra rättsprocesser syftar till att ge enskilda tillgång till rättvisa i rättsfall som skapar vägledande prejudikat som stärker rättssäkerheten för fler.

Som jurist hos Centrum för rättvisa blir du snabbt en viktig del i vårt processteam med stark laganda och unik kompetens i strategisk processföring som lett till 22 vinster i högsta instans. Som arbetsgivare är vi måna om din karriärutveckling och är övertygade om att vi kan erbjuda dig ett meningsfullt juristjobb med spännande arbetsuppgifter utöver det vanliga.
Till tjänsterna som jurist söker vi dig som

• Är en nyexaminerad jurist eller en jurist som har arbetat i några år. Tingsmeritering och/eller intresse för kommunikation är extra meriterande.

• Är en mycket skicklig jurist med hög integritet, väl utvecklad kommunikationsförmåga samt kapacitet att leverera med stor punktlighet och hög kvalitet såväl individuellt som i team.

• Är intresserad av strategisk processföring för individens fri- och rättigheter, samt är nyfiken på hur juridiken samspelar med samhällsutvecklingen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
I rollen som jurist kommer du att få företräda enskilda människor i principiellt viktiga rättsfall i domstol.
Du blir en del av vårt processteam och får lära dig strategisk processföring och kommunikation. Du kommer snabbt att utveckla dina kunskaper i processföring och de materiella rättsområden som våra rättsfall berör. Vi ställer inga krav på särskilda förkunskaper.
Våra rättsfall drivs i projektform i team som består av två till fyra jurister. I varje team finns det seniora jurister som handleder och ger feedback till de yngre juristerna.

Du kommer också att få arbeta med fallresearch, det vill säga vårt systematiska arbete med att identifiera brister i rättssystemet och att hitta nya rättsfall.

Slutligen kommer du att få vara med och bidra till vårt viktiga studentprogram som handlar om att utbilda morgondagens jurister i fri- och rättighetsfrågor.

Vad vi erbjuder
Centrum för rättvisa utlyser en eller flera juristtjänster. Tjänsterna är tillsvidareanställningar på heltid och inleds med sex månaders provanställning.

Vi erbjuder en kreativ och stimulerande arbetsmiljö med stark laganda och meningsfulla arbetsuppgifter. Vårt flexibla arbetssätt innebär en bra balans mellan arbete och privatliv.

Centrum för rättvisa har sitt kontor i Gamla stan i Stockholm med cirka 15 medarbetare, varav en Office Manager och 14 jurister.
Tillträde sker efter överenskommelse under år 2023.

Hur du ansöker
Din ansökan ska innehålla personligt brev, CV, betyg från juristprogrammet samt tjänsteintyg om sådana finns.

Ansökan skickas per e-post till rekrytering@centrumforrattvisa.se. Märk din ansökan ”Jurist” i ämnesraden. Sista ansökningsdag är den 28 februari 2023. Intervjuer kan komma att ske löpande. Om du har frågor är du välkommen att kontakta Josefin Granberg på josefin.granberg@centrumforrattvisa.se eller 073- 0593247. Centrum för rättvisa är personuppgiftsansvarig för de personuppgifter som du skickar till oss i samband med din ansökan. Mer information om hur vi behandlar dina personuppgifter finns i vår personuppgiftspolicy på vår hemsida: www.centrumforrattvisa.se/personuppgiftspolicy/

Vi ser fram emot din ansökan!


Jurist till kontoret i Umeå

Juristkompaniet är en expansiv kedja med specialistkompetens inom framför allt ekonomisk familjerätt. Vi har kontor i Sundsvall, Östersund, Skellefteå och Hudiksvall och öppnar inom kort även i Umeå.

Vi behöver nu bemanna kontoret i Umeå och söker först och främst en jurist som vill vara med och bygga upp verksamheten.

Dina kvalifikationer

Vi vill att vår nya medarbetare är driven, noggrann samt har goda sociala färdigheter. Du får också gärna vara en resultatinriktad person som trivs med att arbeta i högt tempo och som triggas av att uppnå individuella och kollektiva mål.

Juristexamen är ett krav medan praktisk erfarenhet av familje- eller processrätt eller relevanta fördjupningskurser är meriterande, vi fäster också stor vikt vid personkemi.

Som jurist hos Juristkompaniet har du mycket kundkontakt. Du gillar att träffa nya människor och du är lösningsorienterad. Vi träffar kunder i olika skeenden i livet och därför värdesätter vi social kompetens. Vi förväntar oss att du efter en tids introduktion kan arbeta självständigt och ansvara för egna kundärenden.

Om tjänsten

Vi arbetar inom flera olika rättsområden. Några vanliga ärendetyper hos oss är testamenten, framtidsfullmakter, äktenskapsförord, samboavtal, skuldebrev, gåvobrev, köpekontrakt, bodelningar, bouppteckningar, arvskiften m.m.

Vi kan erbjuda dig en trevlig och stimulerande arbetsmiljö med varierande och utmanande arbetsuppgifter.

Hos oss värderar vi lagkänsla högt och vägen från förslag till beslut är väldigt kort. Vi sätter ett stort värde i att de anställda ska ha en möjlighet att påverka sin arbetssituation. Du kan läsa mer om oss på juristkompaniet.com/umea och, för en mer personlig bild, på www.instagram.com/juristkompaniet

Välkommen med din ansökan

Vi går igenom alla ansökningar löpande och uppmanar dig därför att söka så snart som möjligt.

Skicka din ansökan i form av CV, personligt brev, examensbevis ink. betyg samt övriga relevanta handlingar till umea@juristkompaniet.com.

Vid frågor om tjänsten vänligen kontakta umea@juristkompaniet.com eller ring tillförordnad kontorschef Anton Olofsson på 076-785 60 24.


Jurist till Juristkompaniet i Sundsvall

Juristkompaniet i Sundsvall är en juristbyrå med specialistkompetens inom framför allt ekonomisk familjerätt. Vi levererar högkvalitativ och specialiserad juridisk rådgivning till våra kunder.

Juristkompaniet har kontor i Hudiksvall, Skellefteå, Sundsvall och Östersund. På kontoret i Sundsvall har vi för närvarande fem anställda och dit söker vi nu ytterligare en jurist.

Vem är du

Du är driven, noggrann, en lagspelare samt har goda sociala färdigheter. Du får också gärna vara en person som är orädd för nya utmaningar och som trivs med att arbeta i ett högt tempo och som triggas av att uppnå individuella och personliga mål.

Juristexamen är ett krav medan praktisk erfarenhet av familje- eller processrätt eller relevanta fördjupningskurser är meriterande. Vår arbetsplats är förhållandevis liten och därför fäster vi väldigt stor vikt vid personkemi.

Som jurist hos Juristkompaniet har du mycket kundkontakt. Du gillar att träffa nya människor och du är lösningsorienterad. Vi träffar kunder i olika skeenden i livet och därför värdesätter vi social kompetens. Vi förväntar oss att du, efter en tids introduktion, kan arbeta självständigt och ansvara för egna kundärenden. Vi förväntar oss även att du, precis som våra övriga jurister, hjälper till med administrativa uppgifter som till exempel arkivering och posthantering.

Vad vi erbjuder

Vi arbetar inom flera olika rättsområden, men framför allt med familjejuridik. Några vanliga ärendetyper hos oss är testamenten, framtidsfullmakter, äktenskapsförord, samboavtal, skuldebrev, gåvobrev, köpekontrakt, bodelningar, bouppteckningar, arvskiften m.m.

Det finns även möjlighet för den som är intresserad att ta sig an ärenden inom vårdnad och migrationsrätt.

Vi kan erbjuda dig en trevlig och stimulerande arbetsmiljö med varierande och utmanande arbetsuppgifter. Du får en möjlighet att växa in i rollen som specialist och kan, när du känner dig redo, anta allt större utmaningar inom familjejuridiken. Möjlighet att ansvara för ett eget samarbetskontor då vi träffar kunder på andra orter inom vårt kundområde.

Hos oss värderar vi lagkänsla högt och vägen från förslag till beslut är väldigt kort. Vi sätter ett stort värde i att de anställda ska ha en möjlighet att påverka sin arbetssituation.

Du kan läsa mer om oss på juristkompaniet.com/sundsvall.

Hur du söker

Skicka din ansökan i form av CV, personligt brev, examensbevis ink. betyg samt övriga relevanta handlingar till sundsvall@juristkompaniet.com.

Vi går igenom alla ansökningar löpande och tillsätter tjänsten så snart vi hittar rätt person. Tillträde enligt överenskommelse.

Vid frågor om tjänsten vänligen kontakta sundsvall@juristkompaniet.com eller ring vår kontorschef Maria Sundberg på 060-17 37 00.


Vill du bli en av vårens praktikanter på vår Skatteavdelning i Stockholm?

Nu har du möjligheten att bli en del av vårt team på Deloittes framgångsrika skatteavdelning. Vår framgång beror på bredden av våra tjänster och den djupa kompetensen vi har i specifika frågor. Vi söker nu skattepraktikanter inför våren 2023. Du blir en del av vårt globala nätverk av skatteexperter i 150 länder som levererar tjänster till Sveriges och världens största företag.

Vi erbjuder konkret och lösningsorienterad rådgivning som omfattar alla typer av skattefrågor för företag och individer. Vår specialistkompetens täcker bland annat svensk och internationell företags- och individbeskattning, internprissättning, incitamentsprogram, mervärdesskatt och andra indirekta skatter. Vår skatteavdelning är uppdelad i följande tjänsteområden: Corporate & International Tax Services, Indirect Tax Services och Global Employer Services.

Inom Corporate & International Tax Services erbjuder vi ett brett spektrum av tjänster inom företagsbeskattning både nationellt och internationellt. Vår avdelning erbjuder rådgivning som omfattar hela bredden av skatte- och legala frågor för företag. Vår specialistkompetens täcker bland annat svensk och internationell företagsbeskattning (Business International Tax), M&A Tax, Tax Management Consulting och Transfer Pricing.

Inom Global Employer Services erbjuder vi tjänster och rådgivning som stödjer företags processer för hantering av internationella personalförflyttningar och i vårt arbete assisterar och träffar vi såväl bolagsrepresentanter som utlandsanställda. Inom Global Employer Services arbetar vi naturligtvis främst med internationell skatterätt men också inom andra områden såsom socialavgifter, pensioner, försäkringar, arbetsrätt, immigration, incitamentsprogram samt upprättande av policys och processer för hantering av utlandsanställda.

Inom Indirect Tax Services erbjuder vi rådgivning som omfattar hantering av moms, tull och andra indirekta skatter. Vi assisterar bland annat i momsfrågor vid transaktioner med utlandet, bedömning av avdragsrätt, tillämpning av undantag från moms samt processer och rutiner för en effektiv momsrapportering.

Vi söker
Dig som läser till jurist med skatt som specialinriktning i din utbildning samt ett intresse för att arbeta med svensk och internationell beskattning i en internationell miljö. Relevant arbetslivserfarenhet, goda studiebetyg, engagemang vid sidan av studierna samt arbete eller studier utomlands anses meriterande. För att trivas hos oss behöver du även en stark drivkraft och god samarbetsförmåga. Praktikperioden omfattar heltid under 10 sammanhängande veckor och kan med fördel kombineras med uppsatsskrivande.

Vi erbjuder
Praktik i ett spännande och utmanande affärsklimat där du får stora möjligheter till erfarenhetsutbyte och personlig utveckling. Du blir en del av en global firma med ett kraftfullt nätverk av erfarna kollegor.

Ansök
Du ansöker online. För att behandla din ansökan vill vi att du:

 • Anger vilket skatterättsligt område som intresserar dig
 • Bifogar cv och betyg

Ansök snarast, urval sker löpande!

Frågor?
Välkommen att kontakta Jennifer Capdevila, Human Resources and Talent, på telefon 070-080 27 70.

Vi ser fram emot din ansökan!

What impact will you make?
På Deloitte gör ditt arbete en meningsfull skillnad, varje dag, medan du växer i en inbjudande företagskultur av samarbete och hög prestation. Utöver att skapa lösningar strävar vi efter att skapa en positiv och avgörande skillnad för andra i vår omgivning, våra klienter och samhället. På Deloitte hittar du tidigare dolda möjligheter att lyckas och inser din fulla potential.


Vill du bli en av vårens praktikanter på vår Skatteavdelning i Göteborg?

Nu har du möjligheten att bli en del av vårt team på Deloittes framgångsrika skatteavdelning. Vår framgång beror på bredden av våra tjänster och den djupa kompetensen vi har i specifika frågor. Vi söker nu skattepraktikanter inför våren 2023. Du blir en del av vårt globala nätverk av skatteexperter i 150 länder som levererar tjänster till Sveriges och världens största företag.

Vi erbjuder konkret och lösningsorienterad rådgivning som omfattar alla typer av skattefrågor för företag och individer. Vår specialistkompetens täcker bland annat svensk och internationell företags- och individbeskattning, internprissättning, incitamentsprogram, mervärdesskatt och andra indirekta skatter. Vår skatteavdelning är uppdelad i följande tjänsteområden: Corporate & International Tax Services, Indirect Tax Services och Global Employer Services.

Inom Corporate Tax erbjuder vi ett brett spektrum av tjänster inom företagsbeskattning både nationellt och internationellt. Vi hjälper våra klienter med frågor inom exempelvis svensk- och internationell företagsbeskattning, Transfer Pricing, Incitamentsprogram samt Mergers & Acquisitions.

Inom Global Employer Services erbjuder vi tjänster och rådgivning som stödjer företags processer för hantering av internationella personalförflyttningar och i vårt arbete assisterar och träffar vi såväl bolagsrepresentanter som utlandsanställda. Inom Global Employer Services arbetar vi naturligtvis främst med internationell skatterätt men också inom andra områden såsom socialavgifter, pensioner, försäkringar, arbetsrätt, immigration, incitamentsprogram samt upprättande av policys och processer för hantering av utlandsanställda.

Vi söker
Dig som läser till jurist med skatt som specialinriktning i din utbildning samt ett intresse för att arbeta med svensk och internationell beskattning i en internationell miljö. Relevant arbetslivserfarenhet, goda studiebetyg, engagemang vid sidan av studierna samt arbete eller studier utomlands anses meriterande. För att trivas hos oss behöver du även en stark drivkraft och god samarbetsförmåga. Praktikperioden omfattar heltid under 10 sammanhängande veckor och kan med fördel kombineras med uppsatsskrivande.

Vi erbjuder
Praktik i ett spännande och utmanande affärsklimat där du får stora möjligheter till erfarenhetsutbyte och personlig utveckling. Du blir en del av en global firma med ett kraftfullt nätverk av erfarna kollegor.

Ansök
Du ansöker online. För att behandla din ansökan vill vi att du:

 • Anger vilket skatterättsligt område som intresserar dig
 • Bifogar cv och betyg

Ansök snarast, urval sker löpande.

Frågor?
Välkommen att kontakta Jennifer Capdevila, Human Resources and Talent, på telefon 070-080 27 70.

Vi ser fram emot din ansökan!

What impact will you make?
På Deloitte gör ditt arbete en meningsfull skillnad, varje dag, medan du växer i en inbjudande företagskultur av samarbete och hög prestation. Utöver att skapa lösningar strävar vi efter att skapa en positiv och avgörande skillnad för andra i vår omgivning, våra klienter och samhället. På Deloitte hittar du tidigare dolda möjligheter att lyckas och inser din fulla potential.


Vill du bli vårens praktikant på vår Skatteavdelning i Malmö?

Nu har du möjligheten att bli en del av vårt team på Deloittes framgångsrika skatteavdelning. Vår framgång beror på bredden av våra tjänster och den djupa kompetensen vi har i specifika frågor. Vi söker nu en skattepraktikant inför våren 2023. Du blir en del av vårt globala nätverk av skatteexperter i 150 länder som levererar tjänster till Sveriges och världens största företag.

Vi erbjuder konkret och lösningsorienterad rådgivning som omfattar alla typer av skattefrågor för företag och individer. Vår specialistkompetens täcker bland annat svensk och internationell företags- och individbeskattning, internprissättning, incitamentsprogram, mervärdesskatt och andra indirekta skatter. Vår skatteavdelning är uppdelad i följande tjänsteområden: Corporate & International Tax Services, Indirect Tax Services och Global Employer Services.

Inom Corporate & International Tax Services erbjuder vi ett brett spektrum av tjänster inom företagsbeskattning. Vi är under stark tillväxt och lägger stora resurser på att vidareutveckla vår verksamhet och våra medarbetare.

Inom Indirect Tax Services erbjuder vi rådgivning som omfattar hantering av moms, tull och andra indirekta skatter. Vi assisterar bland annat i momsfrågor vid transaktioner med utlandet, bedömning av avdragsrätt, tillämpning av undantag från moms samt processer och rutiner för en effektiv momsrapportering.

Inom Global Employer Services erbjuder vi tjänster och rådgivning som stödjer företags processer för hantering av internationella personalförflyttningar och i vårt arbete assisterar och träffar vi såväl bolagsrepresentanter som utlandsanställda. Inom Global Employer Services arbetar vi naturligtvis främst med internationell skatterätt men också inom andra områden såsom socialavgifter, pensioner, försäkringar, arbetsrätt, immigration, incitamentsprogram samt upprättande av policys och processer för hantering av utlandsanställda.

Vi söker
Dig som läser till jurist med skatt som specialinriktning i din utbildning samt ett intresse för att arbeta med svensk och internationell beskattning i en internationell miljö. Relevant arbetslivserfarenhet, goda studiebetyg, engagemang vid sidan av studierna samt arbete eller studier utomlands anses meriterande. För att trivas hos oss behöver du även en stark drivkraft och god samarbetsförmåga. Praktikperioden omfattar heltid under 10 sammanhängande veckor och kan med fördel kombineras med uppsatsskrivande.

Vi erbjuder
Praktik i ett spännande och utmanande affärsklimat där du får stora möjligheter till erfarenhetsutbyte och personlig utveckling. Du blir en del av en global firma med ett kraftfullt nätverk av erfarna kollegor.

Ansök
Du ansöker online. För att behandla din ansökan vill vi att du:

 • Anger praktikens riktlinjer från din institution och/eller handledare, om sådana finns
 • Anger praktikens start- och slutdatum
 • Bifogar cv och betyg

Ansök snarast, urval sker löpande.

Frågor?
Välkommen att kontakta Jennifer Capdevila, Human Resources and Talent, på telefon 070-080 27 70 eller via mejl jcapdevila@deloitte.se.

Vi ser fram emot din ansökan!

What impact will you make?
På Deloitte gör ditt arbete en meningsfull skillnad, varje dag, medan du växer i en inbjudande företagskultur av samarbete och hög prestation. Utöver att skapa lösningar strävar vi efter att skapa en positiv och avgörande skillnad för andra i vår omgivning, våra klienter och samhället. På Deloitte hittar du tidigare dolda möjligheter att lyckas och inser din fulla potential.


Vill du bli en av vårens praktikanter på Deloitte Legal Services?

Deloitte Legal ingår i ett globalt nätverk bestående av över 2 500 affärsjuridiska experter på våra Deloittekontor i ca 85 länder världen över. Vi tillhandahåller ett brett utbud av affärsjuridiska tjänster inom exempelvis bolagsrätt, M&A, avtalsrätt, arbetsrätt och dataskydd, både till svenska och utländska bolag.  

Inom Deloitte Legal erbjuder vi högkvalitativ juridisk rådgivning inom ett flertal rättsområden. En stor del av vårt dagliga arbete går ut på att assistera svenska och internationella bolag vid företagstransaktioner samt möjliggöra för dem att optimera sina kommersiella mål, såväl nationellt som internationellt.

Bland våra klienter finns alltifrån små- och medelstora ägarledda företag som vill ha juridisk rådgivning inför avtalsförhandlingar eller andra aspekter inom den dagliga verksamheten, till stora multinationella bolag som behöver rådgivning inför gränsöverskridande omstruktureringar, internationella nyetableringar, försäljningar eller förvärv.

Vi arbetar nära Deloittes övriga tjänsteområden och då främst Skatt, Financial Advisory, Risk Advisory, redovisning och revision, både i Sverige och internationellt genom Deloittes globala nätverk.

Vi söker
Dig som studerar till jurist med intresse för affärsjuridik och som befinner dig i slutet av dina studier på universitetet. Relevant arbetslivserfarenhet, goda studiebetyg, engagemang vid sidan av studierna samt arbete eller studier utomlands anses meriterande. Vi ser gärna att du har ambition att fördjupa dig inom något av våra fokusområden arbetsrätt, M&A, bolagsrätt eller dataskyddsjuridik. För att trivas hos oss behöver du även vara intresserad av att arbeta i en internationell miljö, ha en stark drivkraft och god samarbetsförmåga.

Vi erbjuder
Praktik i ett spännande och utmanande affärsklimat där du får stora möjligheter till erfarenhetsutbyte och personlig utveckling. Du blir en del av en global firma med ett starkt nätverk av erfarna kollegor. Praktiken omfattar 10 veckor och kan med fördel kombineras med uppsatsskrivande. Praktiken genomförs på vårt Malmö. Då vi befinner oss i en expansiv fas finns goda möjligheter till anställning efter avslutad praktik.

Ansökan
Du ansöker online, gärna så snart som möjligt då urval sker löpande. Din ansökan ska innehålla ett personligt brev, CV och betygskopior från högskola/universitet. Notera att du behöver ladda upp samtliga dokument för att din ansökan ska anses vara komplett.

Frågor
Vid eventuella frågor kring ansökningsförfarandet är du välkommen att kontakta HR Jennifer Capdevila på 070 – 080 27 70 eller via jcapdevila@deloitte.se och vid frågor om praktikplatsen kontakta Johanna Sarkany på 070 – 080 34 77 eller jsarkany@deloitte.se.

Vi ser fram emot din ansökan!

What impact will you make?
På Deloitte gör ditt arbete en meningsfull skillnad, varje dag, medan du växer i en inkluderande företagskultur av samarbete och hög prestation. Utöver att skapa lösningar strävar vi efter att göra en positiv och avgörande skillnad för andra i vår omgivning, våra klienter och samhället. På Deloitte hittar du tidigare dolda möjligheter att lyckas och inser din fulla potential.


Examensarbete och praktik hos Knowit Cybersecurity & Law

Inom Knowits managementkonsultverksamhet, Knowit Insight, använder vi insikter, strategier och förändringsledning för att hjälpa våra kunder att stärka och utveckla sina egna förmågor. Ett av våra fokusområden är cybersäkerhet och juridik, där vi arbetar för att skapa en digital värld där alla kan känna sig trygga, bland annat genom att bidra till säker och laglig digitalisering.

Är du i slutet av dina studier och har ett brinnande intresse för digitaliseringsjuridik? Då kan du söka plats för att skriva examensarbete eller utföra praktik hos Knowit Cybersecurity & Law och bli en av oss.

När: Vårtermin 2023

Placering: Stockholm, Göteborg eller Linköping

Vem är du?

Vi söker dig som läser juridik på universitet och som i framtiden vill arbeta med digitaliseringsjuridik. Du vill lära dig mer om juridik kopplat till bland annat dataskydd, säkerhetsskydd och e-förvaltning. Du är i slutet av dina studier och ser Knowit Cybersecurity & Law som en framtida arbetsplats efter genomförd examen.

Vilka är vi?

Vi är konsulter som arbetar med cybersäkerhet och juridik som genom kreativitet, innovation och strategi skapar smarta lösningar tillsammans. Vi är ett av Nordens ledande konsultbolag inom området och är idag ca 140 konsulter, varav 25 jurister.

Våra jurister arbetar främst med juridik kopplat till dataskydd, säkerhetsskydd och e-förvaltning. Vi arbetar nära våra kollegor med andra kompetenser, som exempelvis informationssäkerhetsspecialister. I våra uppdrag hjälper vi exempelvis kunder att uppfylla kraven i GDPR, säkerhetsskyddslagen och andra regelverk som styr informationshanteringen. Vi hjälper både små och stora kunder i olika sektorer, även om vi främst arbetar med stora privata aktörer eller statliga myndigheter. Vi jobbar ofta i team och sitter gärna på våra kunders kontor för att komma närmare verksamheten och leverera rådgivning utifrån deras behov.

exAMENSARBETE

Vill du genomföra ditt examensarbete hos oss? Nedan följer några ämnesförslag som kan avhandlas i ett exjobb hos oss, men vi diskuterar gärna fram och definierar ett ämne tillsammans med dig som passar både dig och vår verksamhet.

Digitala tvillingar inom hälsa och sjukvård
När man kopierar verkliga objekt till digitala kopior för att kunna simulera dem, kallas det digitala tvillingar. Inom hälsa och sjukvård uppstår en rad utmaningar med digitala tvillingar, då de ofta innehåller personuppgifter och annan känslig information. Hur kan man utnyttja fördelarna med digitala tvillingar på ett lagligt sätt?

Säkerhetsskyddad upphandling
Säkerhetsskydd handlar om att skydda information och verksamheter som är av betydelse för Sveriges säkerhet mot spioneri, sabotage, terroristbrott och andra hot. Men hur gör man i dessa verksamheter vid upphandling för att ställa transparenta, specifika och mätbara krav för att uppnå ett tillräckligt säkerhetsskydd?

praktik

Har du inom ramen för din utbildning möjlighet att genomföra praktik? Vi ser då gärna att du gör den hos oss. Detta kommer att ge dig fördjupad kompetens och praktisk erfarenhet inom våra specialområden innan du tagit examen. Ta gärna kontakt med oss så berättar vi mer!

Ansökan

Vi söker personer som efter genomfört examensarbete eller utförd praktik vill arbeta hos oss på Knowit Cybersecurity & Law och tillämpar därför samma process som när vi rekryterar. Det innebär att intressanta kandidater kommer att få genomföra både kapacitets- och personlighetstest samt komma på två till tre intervjuer.

Den sista ansökningsdagen är den 20/11, men vi tar gärna emot din ansökan så snart som möjligt då vi löpande hanterar ansökningar. Skicka in din ansökan på vår hemsida. Vi vill gärna att du i din ansökan beskriver varför du är intresserad av digitaliseringsjuridik och dina eventuella relevanta erfarenheter.

Har du frågor? Kontakta Carlos Marjasin på 076-812 01 09 eller carlos.marjasin@knowit.se, alt. Emma Enoksson på emma.enoksson@knowit.se.

Vi kommer att genomföra en bakgrundskontroll på slutkandidaten.


AG Advokat har släppt ansökan till deras sommarnotarieprogram

AG Advokat är Sveriges ledande byrå inom entreprenad- och fastighetsbranschen. Våra medarbetare är specialiserade på juridiken inom dessa affärsområden och vi har lång erfarenhet av transaktioner, finansiering, byggprojekt, leveransavtal och tvister. Vi är idag cirka 90 medarbetare och sitter i NK-huset mitt i centrala Stockholm. Du kan läsa mer om oss här.

Är du intresserad av att börja bygga din juridiska karriär? Genom vårt sommarnotarieprogram erbjuder vi dig som juriststudent en inblick i arbetet som affärsjurist på en advokatbyrå.

Om rollen

Som sommarnotarie får du en introduktion till yrket som affärsjurist hos oss. Du kommer att arbeta tillsammans med våra erfarna jurister i pågående uppdrag och tilldelas juridiska arbetsuppgifter. Du blir också tilldelad en handledare som ansvarar för dina arbetsdagar och stöttar dig i din utveckling.

Sommarnotarieperioden varar från början av juni 2023 och fem veckor framåt. Vi erbjuder fem platser.

Vi söker

Vi söker dig som har ett genuint intresse för affärsjuridik, med fördel inom något av våra verksamhetsområden, och som har studerat i minst sex terminer vid sommarnotarieperiodens start. Som person är du noggrann, initiativtagande och prestigelös med god samarbetsförmåga. Goda studieresultat, tidigare arbetslivserfarenhet eller andra engagemang vid sidan av studierna är meriterande.

Vi erbjuder

Du erbjuds en inblick i arbetet på en ledande advokatbyrå samtidigt som du får lära dig mer om entreprenad- och fastighetsrätt. Du kommer få ta del av varierande arbetsuppgifter och utbildningar inom olika rättsområden samt bygga nätverk med trevliga och kompetenta kollegor. Allt i en miljö som präglas av god stämning och sammanhållning.

Låter detta som något för dig?

Varmt välkommen att skicka in din ansökan innehållande CV, personligt brev och betyg. Vi tillämpar löpande urval i denna rekryteringsprocess och välkomnar därför din ansökan snarast, dock senast 13 november.

Frågor om tjänsten besvaras av HR-specialist Caroline Holmqvist på caroline.holmqvist@agadvokat.se. Notera att vi inte tar emot ansökningar via mejl.

Som en del i vår rekryteringsprocess genomförs en bakgrundskontroll på slutkandidater. Information lämnas till slutkandidater av vår samarbetspartner innan kontrollen påbörjas.

Jämställdhet och mångfald

AG ska vara en arbetsplats där medarbetarna trivs och där varje medarbetare har samma rättigheter, skyldigheter och möjligheter. Läs mer om AGs jämställdhets- och mångfaldsmål här.

Sommarnotarier inför 2023 till AG Advokat – AG Advokat


Uppsatspraktik hos Setterwalls advokatbyrå i Stockholm

Setterwalls erbjuder dig möjligheten att testa på rollen som biträdande jurist inom det område som särskilt intresserar dig. Hos oss blir du en del i ett framåtlutat team bestående av några av Sveriges främsta jurister likväl som ambitiösa juniora talanger med höga ambitioner, precis som du.

Under din uppsatspraktik handleder våra erfarna jurister dig och du får genom din praktik god inblick i den dagliga verksamheten. Du kommer i kontakt med intressanta och komplexa klientärenden och spännande projekt. Vidare omges du av en social gemenskap av kollegor som stöttar dig i din utveckling.

För att du ska få ut så mycket som möjligt av din praktik styr valet av uppsatsämne, vilken av våra verksamhetsgrupper du kommer att tillhöra.

Din profil

Våra klienter är olika och har olika affärsjuridiska behov vilket också innebär att vi behöver vara en arbetsgivare som tar tillvara på olika egenskaper, förmågor och perspektiv.  Det gemensamma för en Setterwallare är att du är en engagerad lagspelare som lägger stor vikt i att leverera hög kvalitet i allt du gör. En Setterwallare vågar vara personlig utan att tumma på professionalismen och du tar ditt arbete och din yrkesroll på största allvar.

Vi värdesätter även följande:

 • Goda akademiska meriter.
 • Mycket goda språkliga kunskaper i både svenska och engelska.
 • Tidigare erfarenhet av affärsjuridik är meriterande.

Praktikperiodens startdatum och omfattning

 • Startdatum sker enligt överenskommelse men är i regel i början av din uppsatsperiod.
 • Praktikperioden pågår i 10 veckor.

Hanteringen av ansökningar och intervjuer kommer ske löpande och vi ser fram mot att få dina handlingar så snart som möjligt.  

Vi genomför bakgrundskontroll för samtliga rekryteringsprocesser. För ytterligare information eller frågor kontakta rekryteringsansvarig på respektive kontor.

Välkommen in med din ansökan!

Setterwalls Advokatbyrå är en av Sveriges ledande affärsjuridiska fullservicebyråer med ett väl upparbetat internationellt nätverk. Vi är ca 260 medarbetare, varav 190 jurister. Alla med ett gemensamt fokus – att våra klienters affärer ska bli mer framgångsrika.

VILL DU VETA MER OM TJÄNSTEN, KONTAKTA:

Biträdande jurist till Setterwalls Advokatbyrå i Stockholm

Välkommen till ett framåtlutat och växande team bestående ambitiösa talanger och några av landets främsta jurister. Hos oss kommer du att arbeta med stora välkända klienter inom flera branscher, både nationella och internationella. Är du jurist och redo för nästa stora karriärskliv? Välkommen till Setterwalls.

Setterwalls erbjuder dig unika utvecklingsmöjligheter genom ett gediget utbildningsprogram och genom kompetensutvecklande arbetsuppgifter. Du kommer att ställas inför spännande utmaningar som utvecklar dig och ger dig kunskap som du kommer att ha nytta av under hela din karriär.

Rollen som biträdande jurist

Som biträdande jurist på Setterwalls får du redan från dag ett arbeta med intressanta och komplexa ärenden och projekt. I ditt dagliga arbete får du stöd av din fadder, handledare och kompetenta kollegor,  som alla kommer att guida dig för att du ska nå din fulla potential.

Oavsett grupptillhörighet eller vilket projekt du arbetar med, möts du alltid av kollegor med ett stort affärsintresse och ett juridiskt engagemang.

Din profil

Våra klienter är olika och har olika affärsjuridiska behov vilket också innebär att vi behöver vara en arbetsgivare som tar tillvara på olika egenskaper, förmågor och perspektiv.  Det gemensamma för en Setterwallare är att du är en engagerad lagspelare som lägger stor vikt i att leverera hög kvalitet i allt du gör. En Setterwallare vågar vara personlig utan att tumma på professionalismen och du tar ditt arbete och din yrkesroll på största allvar.

Vi söker dig som redan har eller är påväg att ta juristexamen, dig som sitter ting eller kommer från en annan byrå, bolag eller myndighet.

Hanteringen av ansökningar och intervjuer kommer ske löpande och vi ser fram mot att få dina handlingar så snart som möjligt.  

Vi genomför bakgrundskontroll för samtliga rekryteringsprocesser. För ytterligare information eller frågor kontakta rekryteringsansvarig på respektive kontor.

Välkommen in med din ansökan!

Setterwalls Advokatbyrå är en av Sveriges ledande affärsjuridiska fullservicebyråer med ett väl upparbetat internationellt nätverk. Vi är ca 260 medarbetare, varav 190 jurister. Alla med ett gemensamt fokus – att våra klienters affärer ska bli mer framgångsrika.

VILL DU VETA MER OM TJÄNSTEN, KONTAKTA:


Kilpatrick townsend har öppnat ansökan till sommartrainee 2023

Nu har du möjlighet att söka till vårt populära sommartraineeprogram som ger dig en unik inblick i den affärsjuridiska verksamheten i såväl Sverige som i USA.

Om Kilpatrick Townsend

Kilpatrick Townsend är en amerikansk affärsjuridisk advokatbyrå med totalt 21 kontor varav 17 kontor i USA och ett vardera i Stockholm, Beijing, Shanghai och Tokyo. Stockholmskontoret tillhandahåller rådgivning och affärsjuridiska lösningar inom flertalet rättsområden. Här arbetar 50 personer varav 35 är jurister. Det råder en familjär stämning hos oss och vi månar om att alla ska känna arbetsglädje och trivsel, såväl i vårt juridiska arbete som på det sociala planet.

Vi är en tillräckligt stor advokatbyrå för att kunna hantera de ofta komplicerade affärsjuridiska frågeställningar våra klienter möter, samtidigt som varje klient erbjuds ett personligt omhändertagande med fokus på goda och långsiktiga relationer.

Vi värdesätter våra medarbetares personliga utveckling och vi tror att en kombination av intressanta uppdrag, bra ledarskap, goda utbildningsmöjligheter och ett bra arbetsklimat skapar de bästa förutsättningarna för våra medarbetare att utvecklas till framgångsrika och skickliga jurister.

Beskrivning av tjänsten

Du kommer att få arbeta med spännande ärenden i byråns olika verksamhetsgrupper tillsammans med våra delägare och övriga medarbetare. Under hela din traineetid har du, utöver övriga trevliga kollegor, två dedikerade handledare som säkerställer att du får en lärorik och rolig tid hos oss.

Tjänsten sträcker sig över åtta veckor under juni – juli 2023 varav tre veckor tillbringas på vårt kontor i Atlanta och fem veckor på vårt Stockholmskontor. Detta ger dig en unik inblick i den affärsjuridiska verksamheten i såväl Sverige som i USA.

I Atlanta får du även delta i flera sociala aktiviteter såsom sportevenemang, konserter, mottagningar, utflykter och välgörenhetsprojekt tillsammans med amerikanska juriststudenter.

Kvalifikationer

För att söka tjänsten har du, vid tjänstens tillträde, läst minst sex terminer på juristprogrammet. Du har goda betyg och mycket god språkkänsla. Du talar och skriver obehindrat på såväl svenska som engelska.

Du har ett genuint intresse för juridik och är nyfiken på konsultrollen. Att du är noggrann, kreativ och har en mycket god analytisk förmåga ser vi som en självklarhet. Vi tror dessutom att du är en engagerad och prestigelös lagspelare. Eftersom vi tycker att det är viktigt att ha roligt på jobbet är din personlighet minst lika viktig som dina formella meriter.

Ansökningsinformation

Varmt välkommen att registrera din ansökan bestående av personligt brev, CV, betyg och eventuella intyg. Sista ansökningsdatum är den 16 november 2022. Tjänsten tillsätts först när ansökningstiden har gått ut men då ansökningarna hanteras fortlöpande vill vi gärna ha din ansökan så snart som möjligt.

Frågor?

Om du har frågor, kontakta gärna HR-ansvarig Jessica Ahlsén, telefon 08-505 646 43 alt. jahlsen@kilpatricktownsend.com.

Sommartrainee 2023 – Stockholm/Atlanta – Kilpatrick Townsend


Kilpatrick townsend har öppnat ansökan till praktikplatser

Vill du prova på hur det är att arbeta på en affärsjuridisk advokatbyrå? Nu söker vi en juriststudent som vill göra uppsatspraktik hos oss under vårterminen 2023.

Om oss 

Kilpatrick Townsend är en amerikansk affärsjuridisk advokatbyrå med totalt 21 kontor varav 17 kontor i USA och ett vardera i Stockholm, Beijing, Shanghai och Tokyo. Stockholmskontoret tillhandahåller rådgivning och affärsjuridiska lösningar inom flertalet rättsområden. Här arbetar 50 personer varav 35 är jurister. Det råder en familjär stämning hos oss och vi månar om att alla ska känna arbetsglädje och trivsel.

Vi är en tillräckligt stor advokatbyrå för att kunna hantera de ofta komplicerade affärsjuridiska frågeställningar våra klienter möter, samtidigt som varje klient erbjuds ett personligt omhändertagande med fokus på goda och långsiktiga relationer.

Vi värdesätter våra medarbetares personliga utveckling och vi tror att en kombination av intressanta uppdrag, bra ledarskap, goda utbildningsmöjligheter och ett bra arbetsklimat skapar de bästa förutsättningarna för våra medarbetare att utvecklas till framgångsrika och skickliga jurister.

Vår uppsatspraktik

Vi erbjuder en student möjligheten att göra praktik hos oss under vårterminens A-period. Vi är flexibla när det gäller praktikperiodens längd men ser helst att den pågår i åtta till tio veckor.

Som uppsatspraktikant kommer du få möjlighet att prova på arbetet som biträdande jurist inom flera av våra verksamhetsområden. Under praktiken får du chansen att lära känna våra medarbetare och knyta värdefulla kontakter. Du kommer bl.a. att få skriva rättsutredningar, granska avtal och komma i kontakt med domstolar och andra myndigheter. Du tilldelas två handledare som guidar dig i ditt praktikarbete och som kan ge dig tips i ditt uppsatsskrivande. Du får även delta i byråaktiviteter och interna utbildningar såsom exempelvis vår Legal English.

Frågor?

Om du har frågor, kontakta gärna HR-ansvarig Jessica Ahlsén, telefon 08-505 646 43 alt. jahlsen@kilpatricktownsend.com.

Ansökningsinformation

Du som söker ska ha avslutat termin sex och läst minst en fördjupningskurs på juristprogrammet. Varmt välkommen att registrera din ansökan bestående av personligt brev, CV, betyg och eventuella intyg. Ansökningar hanteras löpande.

Varmt välkommen med din ansökan!

https://karriar.kilpatricktownsend.se/jobs/2106034-uppsatspraktik-a-perioden-vt-2023


Glimstedt har öppnat ansökan till vårens praktikplatser

Nu har vi öppnat för ansökningar till vårens praktikplatser. Hos oss finns det möjlighet att genomföra praktik såsom Uppsatspraktik, Arbetsplatsanknutna Studier, Arbetsplatsanknutet Utredningsarbete eller Praktik med juridiskt utredningsarbete. Dvs vi har flera varianter och det går att komma överens med studenten och universitetet vad som passar.

Ansökan behöver vi senast 15 november.

Praktikplatserna finns på våra kontor i Växjö, Jönköping, Örebro, Falun, Kalmar, Norrköping och Stockholm.

Här finns all information: Praktik, Trainee, Sommarnotarie & Uppsatspraktik Advokat & Jurist (glimstedt.se)


Nyutexaminerad skattejurist med tillsättning till våren 2023

Nu söker vi nyexaminerade jurister som vill starta sin karriär tillsammans med Sveriges bästa skattejurister, med start våren 2023!

Vad kan vi erbjuda?
På Svalner arbetar du tillsammans med många av Sveriges främsta skattejurister vilket ger dig en unik möjlighet till snabb professionell utveckling, avseende såväl spetskompetens som bredd, i en mycket affärsmässig och driven organisation.

Hos oss kommer du att få ett stort ansvar snabbt och en möjlighet att arbeta nära delägare, seniora jurister samt intressanta kunder. Har du rätt inställning och engagemang ser vi inga gränser för dina karriärmöjligheter hos oss på Svalner.

Kvalifikationer
Du har en svensk juristexamen med fokus på skatt samt ett starkt intresse för skatt.

För att lyckas hos oss är förmågan att förstå våra klienters verksamhet central, du måste tycka om den kommersiella aspekten av skatterätten och uppskatta affärsmässighet och värdeskapande rådgivning.

Arbetet kräver att du är analytisk och noggrann med ett högt eget driv. Då vi vill bygga vidare på en väl sammanhållen grupp lägger vi stor vikt vid samarbete, sammanhållning och trivsel, vilket gör att vi ser framför oss en positiv, kommunikativ och prestigelös person som trivs i samarbetet med såväl kollegor som klienter.

Du kommunicerar obehindrat på svenska och engelska i tal och skrift.

På Svalner ser vi ingen motsättning i att arbeta hårt och fokuserat mot uppsatta mål och att samtidigt ha roligt på jobbet, och just därför är varje individs bidrag till en god arbetsmiljö viktigt för oss.

Intervjuer kommer att ske under hösten 2022 för start våren 2023. Du är välkommen med din ansökan redan idag. Vi ber dig bifoga betyg från universitet och gymnasium samt eventuella andra intyg tillsammans med CV och personligt brev. Ditt personliga brev vill vi ska ge en kort summering av din personliga profil och dina framtidsplaner samt en motivering till varför du är intresserad av och passar för Svalner.

Jobb

För frågor om tjänsten kontakta Emelie Malmgren, HR (emelie.malmgren@svalner.se)

Varmt välkommen med din ansökan!


Uppsatspraktik våren 2023

Studerar du juridik och läser fördjupningskurser inom skatt? Är du nyfiken på hur det är att arbeta på Sveriges ledande och oberoende skatte- och transaktionsrådgivningsbyrå?

Svalner erbjuder varje termin uppsatspraktik till 2-4 drivna studenter som är i slutet av sin juristutbildning. Syftet med praktiken är att du ska få praktisk erfarenhet av hur det är att arbeta som skattejurist i en affärsmässig miljö. Du får möjlighet att praktisera inom det skatterättsliga område (mervärdesskatt eller inkomstbeskattning) som passar bäst för ditt uppsatsämne samtidigt som du får lära känna Svalner som byrå och bygga ett kontaktnät inför framtiden. Du kommer under hela praktikperioden jobba nära våra jurister vilket innebär att arbetsuppgifterna skiftar beroende på vilka klientuppdrag vi arbetar med för tillfället.

Många av våra tidigare praktikanter har efter avslutade studier fått anställning på byrån varför vi lägger stor vikt vid att hitta rätt person. Vi söker dig som läser till jurist med ett stort intresse för skatt och som önskar att arbeta med svensk och internationell beskattning med klienten i fokus. Relevant arbetslivserfarenhet, goda studiebetyg, engagemang vid sidan av studierna samt arbete eller studier utomlands anses meriterande.

Tillsättning av praktikplatserna sker löpande.  Din ansökan bör innehålla följande:

 • CV, Personligt brev, betyg och andra relevanta dokument.
 • Vänligen ange vilken period samt vilket skatterättsligt område du är intresserad samt vad du vill skriva uppsats inom.
 • Önskat start- och slutdatum för uppsatspraktiken.

Intervjuer kommer att ske under hösten 2022 för uppsatspraktik våren 2023.

Jobb

För frågor om uppsatspraktik kontakta Emelie Malmgren, HR, emelie.malmgren@svalner.se

Välkommen med din ansökan!


Juristkompaniet i Östersund söker avlönad uppsatspraktikant

Vill du skriva din uppsats inom familjejuridik och få stöd av ett helt team av specialister? Har du kapacitet att jobba parallellt med uppsatsskrivandet? Juristkompaniet i Östersund erbjuder avlönad praktik i samband med ditt uppsatsskrivande under höstterminen 2022!

Om Juristkompaniet

Juristkompaniet är en juristbyrå med fokus på den ekonomiska familjejuridiken. Vi har kontor i Hudiksvall, Sundsvall, Skellefteå och Östersund. Vår USP är att vi kombinerar spetskompetens inom vårt ämne med en enkelhet i kontakten med kund och en hög servicegrad.

Vad vi erbjuder

Vi stöttar dig gärna med uppsatsen och är ditt bollplank i allt från val av ämne till slutkorrektur. Våra jurister har djupa kunskaper inom familjejuridiken och möjlighet att ge dig en inblick även i den praktiska tillämpningen av reglerna.

Parallellt med studierna deltar du i det dagliga arbetet på byrån och får hjälpa våra jurister i olika typer av uppdrag och ärenden. Du kommer att få erfarenhet av att t.ex. upprätta bodelningsavtal, skriva testamenten och förrätta bouppteckningar.

Du anställs på deltid och får lön för den del av tiden som du arbetar hos oss.

Dina kvalifikationer

Du har hög social kompentens, är lösningsorienterad och ser fram emot att jobba nära kund. Självklart är du också ambitiös och noggrann med ett intresse för familjejuridik. Eftersom vår förhoppning är att praktikplatsen kommer att leda till anställning hos oss, kommer vi att prioritera sökande som vill bosätta sig i Östersund.

Ansökan  

Ansök genom att skicka personligt brev, CV och betygskopior från fullgjorda kurser till ostersund@juristkompaniet.com.

Om du har frågor kan du kontakta Anton Olofsson eller Emma Berg, du når båda på

063-13 13 60.


Legal Researcher – Linklaters

Ta chansen och bli Linklaters nästa Legal Researcher på distans under två terminer! Tjänsten riktar sig till dig som läser T2-T5 på juristprogrammet till hösten 2022. Drömjobbet är en unik tjänst som ger dig inblick i arbetet på en internationell affärsjuridisk byrå redan tidigt i din utbildning. Rollen är omväxlande och innebär att du på distans hjälper jurister med rättsutredande arbete. Du har även stor frihet att själv bestämma hur och när du lägger upp ditt arbete vilket gör tjänsten perfekt att kombinera med studier.

Läs mer och ansök på www.dromjobbet-linklaters.se eller mejla oss din ansökan direkt på Stockholmrecruitment@linklaters.com. Vi rekryterar löpande.


Sommarjobb på Upphandlingsmyndighetens Frågeservice

Är du intresserad av den offentliga affären och vill arbeta på Sveriges modernaste myndighet?

Upphandlingsmyndighetens enhet för Frågeservice söker nu två studenter med intresse för upphandling som kan komplettera vårt team under sommaren. 

Enheten för Frågeservice tillhör avdelningen för Hållbara offentliga affärer och har ett särskilt ansvar för att skapa, förmedla och förvalta relationen till kunder samt att ge myndighetens kunder stöd och rådgivning i upphandlingsrelaterade frågor.

Vad ska du arbeta med? 

På enheten för Frågeservice har vi direktkontakt med myndighetens kunder. Du kommer att få möjligheten att genomföra rättsutredningar, förvaltningsarbete och vara en del av det löpande arbetet. Du kommer även att få möjlighet att ge stöd genom att utreda och besvara upphandlingsrelaterade frågor tillsammans med våra upphandlingsjurister och upphandlingsspecialister.

Ett genuint intresse för stöd och service är viktigt, men också förmågan att lyssna och ta egna initiativ. Du kommer att ha en av våra upphandlingsjurister som handledare och får möjlighet att testa på olika typer av arbetsuppgifter inom enhetens verksamhetsområde.

I dina arbetsuppgifter ingår bland annat att: 

 • Hantera frågor om offentlig upphandling från våra kunder.
 • Arbeta med och förvalta den information som vi tagit fram i vår Frågeportal.
 • Ha daglig kontakt med våra externa och interna kunder.
 • Arbeta med juridisk information på vår webbplats
 • Och för övrigt hjälpa till med rättsutredningar, förvaltningsarbete och vara en del av det löpande arbetet.

Erfarenhet och personliga förmågor: 

 • Du studerar juristprogrammet eller annan utbildning som vi bedömer som relevant.
 • Du har ett intresse för offentlig upphandling.
 • Du är öppen och utåtriktad.
 • Du är analytisk, strukturerad, lösningsorienterad och har en förmåga till helhetssyn samt att prioritera.
 • Du är kommunikativ och kan uttrycka dig väl i tal och skrift, både på svenska och engelska.

Meriterande 

 • Du har läst eller läser fördjupningskurs inom offentlig upphandling.
 • Erfarenhet av arbete inom service.

Om dig 

Vi söker dig som vill vara med och testa vardagen i en modern myndighet, har ett stort samhällsintresse och som tror på möjligheterna med offentliga affärer. Du vill utöka dina kunskaper inom offentlig upphandling och förmedla juridisk information på ett enkelt och begripligt sätt.

Du har god samarbetsförmåga, söker samverkan med kollegor och gilla att skapa ett tydligt stöd till myndighetens kunder.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och lämplighet.

Om Upphandlingsmyndigheten 

Upphandlingsmyndigheten är en ung myndighet med uppdrag är att ge stöd till upphandlande organisationer och leverantörer i hela inköpsprocessen genom att utveckla och förmedla kunskap, verktyg och metoder. Vårt uppdrag omfattar även att ge vägledning om statsstödsreglerna till kommuner och regioner. Vår vision är sunda offentliga affärer för en hållbar framtid och blev år 2019 utsedda till Sveriges modernaste myndighet. Läs gärna mer om myndigheten på vår webbplats under fliken Om oss eller kolla in vår vlogg.

Anställningen 

Vi söker två medarbetare för visstidsanställning från mitten av juni till mitten av augusti 2022. Anställningarna är på heltid. Vi sitter i nyrenoverade lokaler i Solna och det finns även möjlighet till distansarbete. Vi anser att olikheter berikar och strävar därför efter en personalsammansättning som speglar samhällets mångfald.

Ansökan 

Tycker du att detta låter intressant? Skicka din ansökan via vårt rekryteringssystem senast söndag den 15 maj. Bifoga CV och personligt brev där du anger vilken utbildning och termin du läser samt beskriver varför du är rätt person för tjänsten.

För mer information, kontakta: 

Erika Hanses, Funktionsansvarig för Frågeservice, 08-586 217 33

Rasmus Lillberg, Upphandlingsjurist, 08-586 217 27

Elke Frölander, Saco-S, 08-586 217 71

Daniel Mott, ST, 08-586 217 70

Välkommen med din ansökan!

Kontaktpersoner


Se affärsjuridiken genom Vinges ögon – sök till Vingeveckan 2022

Tror du, precis som vi på Vinge, att affärsjuridiken kan och ska bidra till att förbättra både näringsliv och samhälle? Då ska du söka till Vingeveckan. Ansökan är öppen för dig som läser juristprogrammet på minst termin 5 vid veckans start.

Vingeveckan är skapad för dig som är juriststudent och nyfiken på vad yrket som affärsjurist innebär. Genom ett fullmatat program under fyra dagar får du god insikt i hur livet som jurist på en ledande advokatbyrå kan se ut. 

 

På agendan finns utvalda case, presentationer och föreläsningar. Du träffar erfarna advokater och yngre medarbetare från Vinge men också andra inbjudna experter som delar med sig av hur de ser på affärsjuristens arbete. Vi varvar allvar med skratt genom att en stor del av agendan består av sociala aktiviteter där du lär känna både oss på Vinge och övriga deltagare från landets olika universitet. Vi vågar lova att du kommer att ha roligt, lära dig massor och knyta kontakter inför din framtida karriär!

Sök till Vingeveckan 2022

https://www.vinge.se/karriar/for-dig-som-ar-student/vingeveckan/

 

I år arrangeras Vingeveckan 30 augusti-2 september i Göteborg. Vinge står för kostnader för logi, transporter och sociala aktiviteter. Ansök senast 9 maj.


Bright Advokat söker nya jurister till sitt team

Bright Advokat är en affärsjuridisk advokatbyrå med fokus på juridisk rådgivning till bolag verksamma inom fastighetsbranschen. Vi arbetar med omfattande och komplexa uppdrag men ger också löpande rådgivning i mindre ärenden kopplade till våra klienters dagliga verksamhet. Vårt mål är att tillhandahålla våra klienter högkvalitativ rådgivning med stort affärs- och branschfokus.

Bright Advokats värdegrund bygger på att vara en långsiktig samarbetspartner för sina klienter och en hållbar, jämställd och attraktiv arbetsgivare för sina medarbetare. Vi är ett prestigelöst team där allas insatser är lika viktiga och där den gemensamma målsättningen är att resultatet av vårt arbete ska innebära ett mervärde i våra klienters verksamhet.

Vi ser en fortsatt hög efterfrågan på våra tjänster och söker nu nya kollegor till vårt team. Vi söker antingen dig som är nyexaminerad eller med tingsmeritering alternativt så har du några års erfarenhet från advokatbyrå eller motsvarande. Det viktigaste för oss är att du har ett stort intresse för de rättsområden som utgör byråns specialistkompetens såsom fastighetsrätt, entreprenadrätt och hyresrätt samt att du är en engagerad person som vill utvecklas tillsammans med oss. Vi ser gärna att du är en lösningsinriktad person som gillar att arbeta tillsammans med andra och att du tar eget ansvar för dina arbetsuppgifter.

Trivsel, delaktighet och frihet under ansvar är ledord i vår verksamhet. Vi värdesätter och arbetar aktivt för en god balans mellan arbete, fritid och familjeliv. Vi sitter i trevliga och ljusa lokaler på Biblioteksgatan i centrala Stockholm. För att läsa mer om oss gå in på vår hemsida www.brightadvokat.se.

Skicka din ansökan med personligt brev, CV och kopior av betyg samt intyg till: rekrytering@brightadvokat.se. Genom att skicka din ansökan godkänner du att dina personuppgifter registreras och behandlas för denna rekrytering enligt Dataskyddsförordningen.

Vid frågor är du välkommen att kontakta:

Johannes Harlevi på telefon 070 350 27 16 eller e-post johannes.harlevi@brightadvokat.se.


Legal Summer Trainee at FirstVet! 

FirstVet has since we started in 2016 been building a digital platform aiming to create a world where every pet can thrive, not just survive – no matter the circumstances.

The role:

The role as Legal Summer Trainee at FirstVet means working with a variety of legal matters that emerge in a start-up environment. You will help our legal department with easier legal assignments such as research, corporate housekeeping, drafting agreements and answering different stakeholders’ legal questions. You will get valuable work experience and a practical insight to the work of a legal counsel. You’ll have a supportive team around you, including a mentor, ready to answer your questions. Teamwork and a multi-jurisdictional mindset will be part of your daily routines.

You will work full-time with us for a fixed-term period of 6 weeks in our offices in Stockholm.

We believe that attitude and mindset is key to success and this is a place where you can learn and thrive! However, we believe that the following criteria can help you in your role:

Requirements:

 • Currently enrolled in Law studies and completed a minimum of four semesters
 • Genuine interest in the work and role of a legal counsel
 • Comfortable working in English and Swedish, both writing and speaking

Apart from the above-mentioned requirements, it goes without saying that an interest in animals is highly desirable. We’re a pet-oriented organization and it’s not unusual to run into our office dogs or for a cat to join our Zoom calls!

Apply [via this link / the application on www.firstvet.teamtailor.com]!


Stahre Persson Advokatbyrå söker uppsatspraktikanter HT22!

Längtar du efter att komma ut i arbetslivet men har uppsatsen kvar? Vill du göra karriär
som försvarsadvokat? Då kan vi erbjuda dig möjligheten till tio veckors uppsatspraktik på
en av Sveriges ledande brottmålsbyråer!

Vi söker efter skickliga och ambitiösa studenter som befinner sig i sluttampen av sina studier
och som är redo för att testa hur det är att arbeta på en brottsmålsbyrå. Du, precis som vi, har
ett starkt intresse för brottmål.
Som uppsatspraktikant på Stahre Persson Advokatbyrå får du under en period om 10 veckor
bland annat hjälpa våra advokater och jurister med rättsutredningar, inlagor till domstolar och
administrativa uppgifter. Du kommer även att få följa med advokaterna och de biträdande
juristerna på domstolsförhandlingar i syfte att öka dina kunskaper i praktisk tillämpning. Vi
erbjuder en prestigelös och icke-hierarkisk arbetsmiljö. Vi hjälper varandra och kämpar mot
ett gemensamt mål: att erbjuda Sveriges bästa försvarsadvokater.
Möjligheten att praktisera parallellt med uppsatsskrivandet är ett unikt tillfälle att som student
få inblick i en advokats vardag. Uppsatspraktiken ger även oss möjligheten att värdera ditt
arbete och dina personliga egenskaper inför en potentiell anställning efter att du erhållit examen.
Så här ansöker du
Din ansökan ska innehålla ett personligt brev, CV och betyg från juristutbildningen. Ange
även under vilken period du är intresserad av att praktisera.
Rekrytering kommer att ske löpande så du är alltid välkommen med din ansökan.
Låter det intressant? Kontakta då Nikola Pejić på pejic@stahrepersson.se
__________________________________________________________________________
P.S. Vill du veta mer om advokaterna Stahre och Persson? Lyssna på podden Skyldig?


BRIGHT ADVOKATS UPPSATSSTIPENDIUM

Bright Advokat vill uppmuntra juriststudenter att intressera sig för juridik som efterfrågas av fastighetsbranschens aktörer såsom fastighetsrätt, entreprenadrätt och kommersiell hyresrätt. Bright Advokat har därför inrättat ett uppsatsstipendium som delades ut för första gången våren 2021. Om du är juriststudent och har skrivit ditt examensarbete inom något av dessa rättsområden eller ett annat rättsområde med anknytning till fastigheter är du välkommen att söka vårt uppsatsstipendium på 10 000 kronor.

Skicka din uppsats till oss på info@brightadvokat.se senast den 31 mars så kan du bli Bright Advokats uppsatsstipendiat 2022. Bifoga även dina kontaktuppgifter; namn, e-postadress och studiesäte.


AG Advokat söker nyutexaminerade jurister med start hösten 2022 och våren 2023

AG Advokat är Sveriges ledande byrå inom entreprenad- och fastighetsbranschen. Deras medarbetare är specialiserade på juridiken inom dessa affärsområden och de har lång erfarenhet av transaktioner, finansiering, byggprojekt, leveransavtal och tvister. AG Advokat är idag cirka 80 medarbetare och sitter i NK-huset mitt i centrala Stockholm. Du kan läsa mer om AG Advokat här.

Är du i slutet av dina studier och nyfiken på en karriär inom entreprenad- och fastighetsbranschen? Vi fortsätter att växa och söker biträdande jurister med start under hösten 2022 och våren 2023.

Våra verksamhetsområden

Transaktion

Inom vår transaktionsverksamhet biträder vi våra klienter i samtliga faser av fastighetstransaktioner och du kommer ha varierande arbetsuppgifter i våra ärenden. Du blir en del av ett växande team med djup kunskap inom transaktioner och övrigt M&A-arbete samt kommersiell hyresrätt, fastighetsrätt, finansiering och bolagsrätt.

Entreprenad – avtal

Inom vår avtalsverksamhet arbetar vi med traditionell entreprenadjuridik med särskild inriktning mot proaktivt arbete där vi granskar, upprättar och förhandlar de avtal som används inom bygg- och fastighetsutveckling (huvudsakligen entreprenad- och konsultavtal). Hos oss kommer du att få arbeta med juridiken i Sveriges mest spännande byggprojekt! Vi följer också pågående entreprenadprojekt med löpande rådgivning och hantering av uppkomna tvister.

Entreprenad – tvist

Inom vårt verksamhetsområde tvist arbetar vi med att driva tvister i domstol eller skiljenämnd, inte sällan avseende större bygg- och anläggningsprojekt med omfattande tvistebelopp. Därutöver agerar vi som juridiskt projektstöd i pågående entreprenader, exempelvis i större infrastrukturprojekt.

Vi söker

Vi söker dig som befinner dig i slutet av din utbildning. Goda studiebetyg, relevant arbetslivserfarenhet och engagemang vid sidan av studierna är meriterande.

För att vara framgångsrik i rollen som biträdande jurist ser vi att du har ett genuint intresse för affärsjuridik. Vi sätter även stort värde på att du drivs av att utveckla både dig själv och din omgivning, för att successivt kunna bidra alltmer i ärenden och arbetsgruppens utveckling. Du tar ansvar för ditt arbete och eftersträvar att leverera med hög kvalitet. Vidare är du nyfiken med en god problemlösningsförmåga. Vi arbetar ofta nära våra klienters verksamhet som ”externa bolagsjurister”, vilket förutsätter att du är serviceinriktad, har ett affärsmässigt fokus och förmåga att skapa goda relationer.

Vi erbjuder

Vi erbjuder en brant inlärningskurva med ständiga möjligheter att utvecklas i det dagliga arbetet. Genom ett nära samarbete med kollegor bistår du våra klienter med kvalificerad rådgivning där du får förutsättningar och verktyg för att utveckla en djup specialistkompetens. Det som utmärker arbetet hos oss är att även juniora biträdande jurister tidigt får klientkontakt och en helhetsbild av de ärenden vi arbetar i. Du får även en handledare som stöttar dig i din utveckling och stärker din kompetens ytterligare genom vårt utbildnings- och utvecklingsprogram.

Vi månar om att vara en arbetsplats med god stämning och stark sammanhållning. Förutom spännande och utvecklande ärenden där du arbetar i team med Sveriges ledande specialister inom fastighet och entreprenad,  erbjuder vi även många roliga personalaktiviteter under året.

Låter detta som något för dig?

Varmt välkommen att skicka in din ansökan innehållande CV, personligt brev och betyg. Urval sker löpande och tillträde sker enligt överenskommelse.

Frågor om tjänsten besvaras av HR-koordinator Caroline Holmqvist på caroline.holmqvist@agadvokat.se. Notera att vi inte tar emot ansökningar via mejl.

Ansök via länken: https://karriar.agadvokat.se/jobs/1612191-nyutexaminerade-jurister-med-start-hosten-2022-och-varen-2023


Sök praktik hos Advokatbolaget

Vi söker nu en juriststudent som vill praktisera på vårt kontor i Umeå. Praktiken är på heltid under 8 veckor under höstterminen 2022 och oavlönad. Vi söker dig som går termin 7 eller 8 på juristprogrammet och väljer praktik som valbar kurs under studieperiod 1 eller 2. Som praktikant kommer du att bistå våra advokater och jurister med diverse juridiska och administrativa ärenden, följa med på förhandlingar, upprätta rättsutredningar, förslag till skrivelser, brev med flera uppgifter. Vi ser gärna att du är på plats på kontoret. För att ansöka om praktik på Advokatbolaget ber vi dig skicka in CV och personligt brev till umea@advokatbolaget.nu, har du frågor är du välkommen att ringa Frida Sandberg på tfn 010 344 52 50.
Vi kommer löpande att gå igenom ansökningarna.

Läs mer om oss på www.advokatbolaget.nu


Ny jobbportal för juriststudenter

Juridicas är en ny plattform som samlar alla deltidsjobb och praktiktjänster för juriststudenter på ett och samma ställe. 
 
Den lanserades av två juriststudenter som tyckte att det var alldeles för krångligt och tidsödande att hitta ett jobb vid sidan av studierna. 
 
Med Juridicas vill vi göra det lättare och snabbare för våra medstudenter att hitta ett jobb under studietiden. Att hitta ett jobb borde inte vara ett arbete i sig. Det skall inte ta mycket tid och energi av er, speciellt när ni har extra mycket i skolan!
 
Gå in på Juridicas.se och sök jobbet som kommer att starta din drömkarriär idag!

Setterwalls advokatbyrå söker biträdande jurister!

Är du Setterwalls nästa kollega? Setterwalls fortsätter att expandera vår verksamhet inom bolagsrätt, aktiemarknadsrätt och M&A och söker därför skickliga jurister som vill vara med på en spännande resa. Vi söker dig som är jurist eller snart är utexaminerad, läs mer och sök tjänsten via denna länk!


Signat delar ut stipendium på 5000 SEK

Dagens studenter är framtidens jurister. D​ärför ger vi på Signat varje år ut ett stipendium på 5000 SEK till en driven och engagerad juriststudent.​ Ä​ven om vi tycker att det är bra att du sköter skolan, så är toppbetyg inte ett kriterium i denna ansökan. Det vi efterfrågar är hjärta istället för hjärna, det vill säga – din alldeles egna berättelse om varför du valde att studera just juridik. Vi tror att det är viktigt att då och då påminna oss själva om varför vi har gjort vissa val i livet.

Sista ansökningsdag är 2​021-06-01​ och stipendiet betalas ut lagom till sommarlovet. Den utvalda studenten kommer att bli informerad i början på juni.

Signat Avtal och Juridik Sverige AB är en digital juristbyrå som är verksamma i hela landet. Vår ambition är att göra juridiken enkel och tillgänglig för alla, oavsett vem du är och var du bor.

Läs mer och ansök på https://www.signat.se/stipendium


I Sustainergies Academy får du lösa aktuella hållbarhetscase tillsammans med andra studenter.

Är du nyfiken på hur företag jobbar med hållbarhet och ansvarstagande?

Sustainergies Academy är en serie interaktiva företagsbesök under våren 2021 som riktar sig till dig som är student. Det är öppet för alla studieinriktningar oavsett vilken termin du befinner dig på i dina studier, och är helt kostnadsfritt. 

 Varje företagsbesök innebär chansen att utöka sin kännedom om hållbarhetsfrågor, diskutera aktuella utmaningar, få praktiska karriärstips av hållbarhetsproffs och lära känna studenter med annan studieinriktning. I år är detta helt på distans, om läget inte ändras senare i vår. Inför företagsbesöken får ni också en praktisk introutbildning av hållbarhetskonsulter från Grant Thornton.

Anmäl dig senast den 17 februari på sustainergies.se/academy

 Sustainergies är en karriärsplattform för studenter med intresse för hållbarhet.


2021 års uppsatsstipendium:
Bostadspolitik och hyresmarknaden

Hyresgästföreningen utlyser under 2021 ett stipendium på högst 25 000 kronor för en kandidat- eller masteruppsats på temat bostadspolitik och hyresmarknaden. Arbetet ska vara skrivet eller publicerat under perioden 1 januari 2021 till 31 juli 2021.

Bostadsmarknaden är stadd i ständig förändring. Det råder omfattande bostadsbrist på samtliga tillväxtorter och särskilt stort är behovet av rimligt prissatta hyresrätter. Internationella investerare etablerar sig på den svenska marknaden, korttidsuthyrning och hotellifiering genom tjänster som Airbnb växer internationellt. Hyresgäster upplever problem vid ombyggnationer och hotas av renovräkning. Hyreslägenheter blir handelsvaror som ombildas eller säljs vidare från hyresvärd till hyresvärd.

Samtidigt är en fungerande bostadsmarknad helt central för att också arbetsmarknaden och hela samhället ska fungera. Om alla dessa frågor, och bostadspolitiken generellt vill vi se en större och bredare diskussion både inom politiken och i akademin.

Mot denna bakgrund belönar Hyresgästföreningen framstående upp- satser inom samhällsvetenskap, ekonomi och juridik på temat bostadspolitik och hyresmarknaden. Temat ska tolkas brett och bedömningen av vilka som kan bli aktuella för stipendiet handlar framförallt om att inom bostadspolitiskt relevanta ämnen uppvisa en kompetent metodbehandling och bidra till en fördjupad förståelse av frågan. Forskningsfrågorna som adresseras kan inkludera, men är inte begränsade till:

 • Hur används investeringskalkyler för att avgöra byggbeslut, och ger olika modeller olika resultat?
 • På vilket sätt kan hållbarhetsfrågor inkluderas i investeringsbeslut på hyresmarknaden?
 • Hur ser kopplingen ut mellan bostadspriser/hyror och byggtakten?
 • Vad finns det för utmaningar i tillämpningen av hyreslagen?
 • Hur tillämpas lagstiftningen kring hyresgästinflytande vid ombyggnationer?
 • Hur fungerar hyresnämndernas prövningar? Går det att se trender i olika frågor, eller utslag?
 • Väljarsympatier och synen på bostadsbyggande
 • Upplåtelseformer och väljarsympatier
 • Hur ser relationen mellan kommuner och region ut i frågor om samhällsplanering och byggande? Vilka utmaningar finns, eller hur har relationen ändrats över tid?
 • Varför har vissa kommuner många fler överklaganden än andra när man planerar nya bostadsområden?
 • Hur arbetar kommuner och företag med medborgardialog vid förtätningar?

Förutsättningar
En förutsättning för stipendium är att arbetet förhåller sig till det övergripande temat. Stipendiet delas ut under hösten 2021. Arbetet ska vara skrivet eller publicerat under perioden 1 januari 2021 till 31 juli 2021. Hyresgästföreningens ambition är att resultaten även ska pub- liceras i en rapport i Hyresgästföreningens regi, men med stipendiaten som huvudförfattare. Andra typer av redovisningar av resultaten kan bli aktuella, till exempel i seminarieform.

För en kandidat- eller masteruppsats utdelas ett stipendium på högst 25 000 kronor.

Uppsatsen kommer att bedömas utifrån relevans och kvalitet av Hyres- gästföreningens experter. Relevansen bedöms utifrån hur väl uppsatsen täcker in temat och adresserar frågor med betydelse för boende och bostadsmarknaden. Kvaliteten bedöms efter originalitet, klarhet i begreppsanvändning samt efter lättillgänglighet och metodologisk stringens. Särskilt meriterande är framtagandet av välfungerande variab- ler och/eller metoder som kan användas i framtida boendepolitisk forsk- ning och verksamhet. Både kvalitativt och kvantitativt orienterade upp- satser välkomnas.

Stipendiesummorna kan eventuellt komma att delas av flera. Hyres- gästföreningen har möjlighet att avsätta medel för flera stipendiater om flera relevanta bidrag inkommer. Uppsatsen skickas i Word- eller PDF- format till:

Martin Hofverberg, chefsekonom
Hyresgästföreningen Riksförbundet
martin.hofverberg@hyresgastforeningen.se

Stefan Runfeldt, utredare
Hyresgästföreningen Riksförbundet
stefan.runfeldt@hyresgastforeningen.se

För mer information, kontakta Hyresgästföreningen på samma adress. Uppsatser ska ha kommit in till Hyresgästföreningen senast den 31 juli 2021.


Riksdagens uppsatstävling för studenter

Från och med 2020 kan högskolestudenter delta i en årlig uppsatstävling om riksdagen. De vinnande bidragen kan skrivas inom valfritt ämne men ska ha en tydlig koppling till riksdagen. Två vinnare kommer att utses varje år.

– Vi vill uppmärksamma akademisk utbildning och forskning som en viktig grund för en både bred och djup förståelse av vårt samhälle och dess styrelseskick. Genom att lyfta fram uppsatser om riksdagen vill vi dessutom uppmuntra mer av forskning om och analys av riksdagens roll och funktion, säger talman Andreas Norlén.

Varje institution nominerar en uppsats

Varje institution får nominera maximalt en uppsats. Uppsatsen som deltar från respektive institution ska ha nominerats av handledaren eller handledarna. Uppsatserna kan vara på kandidat-, magister- eller masternivå. De uppsatser som kan delta i 2021 års tävling är de som examineras under höstterminen 2020 och vårterminen 2021.

Viktiga datum

 • 31 augusti 2021: sista dag att skicka in tävlingsbidrag.
 • Preliminärt i mitten av december 2021: vinnarna meddelas officiellt.

Kontakt

Thomas Larue, sekretariatschef, e-post: thomas.larue@riksdagen.se, telefon: 08-786 66 67.

Läs mer här!


Cederquist söker biträdande jurister

Cederquist är en av de ledande advokatbyråerna på den svenska marknaden och vi erbjuder våra kunder specialistkompetens inom de flesta affärsjuridiska områden. Vi är tillräckligt stora för att ta oss an de största uppdragen, men samtidigt tillräckligt små för att vara flexibla, snabbfotade och lyhörda inför våra kunders behov. Cederquist rankas ständigt som en av Sveriges absolut främsta advokatbyråer och med hjälp av olika digitala lösningar och nya arbetssätt befinner vi oss närmare kunden och ser oss idag som en modern affärspartner snarare än en traditionell rådgivare.

Idag är vi 160 medarbetare, som med utveckling, resultat och glädje i fokus arbetar tillsammans under ett tak på Blasieholmen i Stockholm.

Hos oss blir du snabbt en i laget istället för en i mängden. Du får möjlighet att utvecklas i en högkvalitativ och modern organisation tillsammans med våra topprankade jurister. Vår Cederquistanda uppmuntrar och stimulerar erfarenhetsutbyten, samarbete, personlig utveckling och trivsel. Du kommer att märka att våra kärnvärden, kvalitet, lyhördhet, hållbarhet och passion präglar vår kultur och allt vi gör. 

Våra kunder är både svenska och internationella företag och organisationer och vi arbetar såväl med svenska som internationella ärenden. På en internationell arena blir du en del av vårt inofficiella nätverk, upparbetat med några av världens främsta byråer.

Låter det här som en arbetsplats för dig? Vill du dessutom arbeta med några av Sveriges mest intressanta uppdrag inom affärsjuridik? Våra verksamhetsgrupper rankas ständigt bland de absolut främsta i Sverige och vi letar nu efter fler talanger till våra team.

Nu söker vi biträdande jurister med driv och engagemang till flera av våra verksamhetsgrupper; Bank och Finans, Fastighet, Finansmarknadsreglering samt Tvistlösning. 

Vem söker vi?

För att trivas som biträdande jurist hos oss behöver du ha ett genuint intresse för juridiken såväl som ett affärsmässigt perspektiv. Våra jurister är nyfikna, har analytisk skärpa, en stark drivkraft att åstadkomma resultat och en vilja att ständigt utvecklas. Tycker du dessutom att det är viktigt med trivsel och gemenskap, så kommer du att trivas hos oss!

Vi tror att du snart tar examen eller har något års arbetslivserfarenhet från branschen. Har du suttit ting, läst ekonomi och/eller har kunskap i ytterligare språk ser vi det som en merit, men det är inget krav. Utöver goda formella meriter, analytisk ådra och affärsmässighet värdesätter vi en personlighet som går i linje med våra värderingar.  

Vad erbjuder vi dig? 

Hos oss har alla medarbetare en individuellt utformad utvecklingsplan. Du har också en plats i vårt interna utbildningsprogram CQ Academy med fokus på affärsmannaskap och ledarskap. Det finns även möjlighet att prova på att arbeta hos någon av våra klienter eller hos en internationell vänskapsbyrå. Hos oss får du snabbt eget ansvar och därigenom bidrar du till helheten och hjälper oss att stärka vårt redan starka lag.

Är du vår framtida kollega?  

Klicka på ”skicka ansökan” och följ instruktionerna. Vi ber dig bifoga CV, personligt brev, betyg från universitet och gymnasium samt eventuella andra intyg. Intervjuer sker löpande.

Vid frågor kontakta Talent and People Partner Sofie Bachmannsofie.bachmann@cederquist.se

Vi strävar efter att ha ett arbetsklimat som präglas av en positiv människosyn och ömsesidig respekt vid sidan av arbetsglädje, trivsel och gemenskap. Hos Cederquist finns en tydlig strävan efter att uppnå ett inkluderande arbetsklimat där alla kan bidra fullt ut med sina olika erfarenheter och bakgrunder för att kunna bedriva vår verksamhet effektivt och med god kvalité som resultat.

Välkommen med din ansökan!


Centrum för rättvisa söker sommarnotarie

Vill du prova på strategisk processföring för individens fri- och rättigheter? Centrum för rättvisa söker två drivna juriststudenter för fem veckors sommarnotarietjänst. Ansök senast den 29 januari 2021.

Centrum för rättvisa står upp för individens fri- och rättigheter och rättsstatens principer. Sedan starten år 2002 har vi drivit fler än 250 rättsfall, vunnit i de flesta fallen samt fått 20 prejudicerande vinster i de högsta juridiska instanserna.

Som sommarnotarie hjälper du till i det dagliga arbetet på Centrum för rättvisa. Du får göra rättsutredningar och research, hantera anmälningar om nya fall med mera. En del av tiden ägnas åt ett projektarbete under ledning av Centrum för rättvisas jurister.

Genom sommarnotarietjänsten ges du en unik inblick i några av Sveriges mest intressanta rättsprocesser.

Vi söker dig som:

 • Har läst minst sex terminer på juristprogrammet.
 • Har en god initiativförmåga och är noggrann.
 • Är samhällsintresserad och nyfiken på hur juridiken samspelar med samhällsutvecklingen.

Tjänsten är på heltid under fem veckor och är avlönad. Anställningstiden är den 7 juni 2021 till och med den 16 juli 2021. Centrum för rättvisas kontor ligger i Stockholm men på grund av Coronapandemin kommer arbetet att ske digitalt, vilket innebär att du inte behöver vara på plats i Stockholm under tiden. Våra anställda arbetar på distans sedan mars 2020 och vi har väl utarbetade rutiner för distansarbete.

Sista ansökningsdag för 2021 års sommarnotarietjänster är den 29 januari 2021. Ansökan ska innehålla personligt brev, meritförteckning samt betyg. Frågor om tjänsten samt ansökan skickas till rekrytering@centrumforrattvisa.se.

Vi ser fram emot din ansökan!


Delphi Talent Day 2021

Äntligen är det dags – ansökan till rekryteringsdagen Delphi Talent Day 2021 är öppen! Den 17 februari går årets evenemang av stapeln, denna gång som ett virtuellt event. Nytt för i år är att Advokatfirman Delphi lanserar flera nya traineetjänster och även bjuder in studenter från termin ett till fyra för att delta under delar av dagen. Ytterligare finns det chans att fånga en tjänst som associate i vår transaktionsgrupp! Läs mer via delphi.se/talentday och ansök redan idag.


Studentinformatörer

ST söker utåtriktade studenter med intresse för fackliga frågor på följande lärosäten: Linköping , Örebro , Umeå, Lund, Karlstad.

Din roll
Som studentinformatör jobbar du med att arrangera aktiviteter med fokus på att värva studentmedlemmar till Fackförbundet ST. Du synliggör STs verksamhet och fackliga värderingar genom att göra klassrumspresentationer, arrangera föreläsningar och studiebesök, hålla infobord samt delta vid mässor och arbetsmarknadsdagar. På grund av rådande omständigheter sker ovanstående aktiviteter digitalt.Den fysiska värvningen har tillfälligt ersatts med telefonvärvning gentemot studenter. Detta innebär att en betydande del av arbetsuppgifterna innefattar kontaktsökande verksamhet via telefon.

För att arbeta som studentinformatör måste du vara utåtriktad och trivas i mötet med nya människor. Du är ansvarstagande och har samarbetsförmåga.

Tillsammans med din arbetsgrupp ansvarar ni för att planera arbetstiden och genomföra aktiviteter. I gruppen har ni stor möjlighet att påverka arbetet samt hur och var ni möter studenter. Arbetstiden som studentinformatör är 20 timmar per månad.

Vad kan vi erbjuda dig?

 • Ett meriterande och flexibelt extrajobb där du tillsammans med dina kollegor planerar arbetet.
 • Utbildning i kommunikation, medlemsvärvning och fackliga frågor.
  130 kr i timlön + 12 % semesterersättning, samt en terminsvis löneutveckling.
 • 5 kr per timme i friskvårdsbidrag (skattepliktigt bidrag)

Vilka är vi?
Fackförbundet STs studentverksamhet arbetar med att informera studenter om arbetsmarknaden inom statlig sektor och facklig organisering, samt att värva studentmedlemmar. Vi vill vägleda och inspirera våra studentmedlemmar att hitta deras drömjobb i staten och få en bra start på sitt arbetsliv.

Om oss
Fackförbundet ST är det största fackförbundet inom statlig verksamhet med över 95 000 medlemmar som arbetar inom statliga myndigheter och verk, bolag, universitet, högskolor och statligt finansierade stiftelser. ST har även medlemmar i privata företag med anknytning till statligt uppdrag.

Fackförbundet ST arbetar för ett hållbart arbetsliv och vi vill förbättra medlemmars anställningsvillkor när det gäller lön, utvecklingsmöjligheter, inflytande och delaktighet. Förbundet växer och befinner sig i en spännande period av förändring där många arbetssätt och metoder är under utveckling och där du kan se fram emot ett omväxlande och utvecklande jobb.

Fackförbundet ST är medlem i TCO och partipolitiskt obundet. När vi tar ställning i politiska frågor gör vi det utifrån medlemmars intressen och i syfte att förbättra medlemmars villkor – aldrig utifrån partipolitisk grund. Läs mer om oss på www.st.org. 

Vi söker dig som:

 • Är student vid universitet eller högskola
 • Har arbetat i grupp, antingen som student eller på en arbetsplats.
 • Har kommunikativ förmåga
 • Är självgående
 • Har samarbetsförmåga

Önskvärt:

 • Erfarenhet av ett arbete där du haft i uppgift att jobba med bemötande av  andra människor. Exempelvis inom sälj, service, restaurang etc.
 • Erfarenhet av arbete där du tilldelas arbetsuppgifter du haft eget ansvar över.
 • Du som person är strukturerad

Vi utgår ifrån att du delar fackföreningsrörelsens värderingar, men du behöver inte ha några förkunskaper om Fackförbundet ST eller facket – det får du av oss.

Tjänsten påbörjas inför vårterminen. Urval sker löpande.

Så här söker du tjänsten
Sök tjänsten genom att mejla CV och personligt brev till jobb@st.org. Märk din ansökan med lärosätet du vill söka till i rubrikraden.

Vill du veta mer om tjänsten? Fråga oss!

Oscar Eriksson, Organisationsutvecklare student
072-210 97 14 Oscar.Eriksson@st.org

Marcia Munoz, Organisationsutvecklare student
076-135 56 82 Marcia.Munoz@st.org


Sundsvalls tingsrätt söker praktiserande juriststudent

Sundsvalls tingsrätt söker juriststudent som vill göra praktik hos dem. Kontakta hanna.lundkvist@dom.se med frågor och anmälan.


CENTRUM FÖR RÄTTVISA LEGAL INTENSIVE

Är du juriststudent och nyfiken på hur du kan stärka mänskliga rättigheter i Sverige genom banbrytande rättsprocesser? Ansök till Centrum för rättvisa Legal Intensive – en ny endagskurs i strategisk processföring för fri- och rättigheter!

CENTRUM FÖR RÄTTVISA hjälper enskilda att tillvarata sina grundläggande rättigheter genom att driva principiellt viktiga rättsfall i domstol. I de allra flesta fallen har våra klienter fått rätt och vi har vunnit 20 gånger i de högsta juridiska instanserna, varav tio gånger i Högsta domstolen. Vår första vinst i Högsta domstolen gällde ett fall av diskriminering på juristprogrammet.

GENOM CENTRUM FÖR RÄTTVISA LEGAL INTENSIVE får 15 juriststudenter från hela landet chansen att fördjupa sina kunskaper om den grundläggande rätten till likabehandling och skyddet mot diskriminering. Kursen är uppbyggd kring ett fiktivt diskrimineringsfall, där du som kursdeltagare först får ta del av våra expertföreläsningar i diskrimineringsrätt och därefter möjlighet att omedelbart sätta dina kunskaper på prov genom ett interaktivt rättegångsspel i smågrupper med individuell feedback.

KURSPROGRAMMET INNEHÅLLER:

• Interaktiva föreläsningar om strategisk processföring i mål om fri- och rättigheter samt den grundläggande rätten till likabehandling och skyddet mot diskriminering.

• Frågestund med några av Centrum för rättvisas klienter som drivit fall om likabehandling och diskriminering mot staten.

• Rättegångsspel där du får praktisera dina nya kunskaper under ledning av våra jurister.

KURSEN ÄGER RUM lördagen den 6 februari 2021 kl. 09.30-17.30 via Zoom och riktar sig till juriststudenter som under vårterminen 2021 läser termin 4 eller högre. Din ansökan ska innehålla betygskopia samt ett personligt brev där du berättar varför du är nyfiken på strategisk processföring för mänskliga rättigheter. Ansökan märks med ”Legal Intensive” och mailas till rekrytering@centrumforrattvisa.se senast den 18 december 2020.


Brinner du för folkrätt och mänskliga rättigheter? 

Om oss
ICJ Studentsektion är en nybildad studentorganisation under Svenska Avdelningen av Internationella Juristkommissionen (ICJ-S). Vi är en studentorganisation med ett fokus på folkrätt och främjar folkrättsliga frågor och mänskliga rättigheter.  Vi engagerar studenter och lyfter aktuella folkrättsliga frågor genom att skriva artiklar, arrangera föreläsningar och har en podcast. 

Kommande evenemang
Vi har föreläsning den 26 november med FN:s fd vice Rättschef den 26 november kl 17:00.
Här hittar du föreläsningen: https://www.facebook.com/events/507424466881464 
Vi kommer ha fler föreläsningar som kommer att släppa kommande veckorna!
Vill du börja engagera dig och tycker om att skriva?
Vi välkomnar alla att engagera sig, oavsett om man är Stockholmsbaserad eller inte. Vi söker just nu skribenter till att skriva artiklar om folkrätt och mänskliga rättigheter.
Deadline är 30 november!
Har du frågor eller vill veta mer om oss?
Hör av direkt via vår Facebook-sida eller till vår mail icjstudentsektion@gmail.com 


Gör skillnad som privatlärare inom läxhjälp

Det finns många elever som varje år söker sig till läxhjälp då de behöver hjälp av en studiecoach som kan se till att han eller hon förbättrar sina studieresultat. Nu kan du bli en del av denna grupp och själv se till att motivera och stötta en elev i hans eller hennes skolarbete. Läxhjälpsorganisationen SmartStudies ser till att du matchas med en elev där du kan hjälpa till på bästa sätt. Läs mer här om hur du kan hjälpa till med SmartStudies läxhjälp

Läxhjälp finns i alla ämnen — hjälp till inom ditt ämnesområde
SmartStudies specialiserar sig på matematik och att ge mattehjälp inom SmartStudies. Så är du sugen på att hjälpa till som mattelärare finns det alla möjligheter till det. Men har du mycket goda kunskaper inom ett annat ämnesområde så kan du ge läxhjälp inom det istället. Du hjälper nämligen till som privatlärare inom det ämnet som du själv studerar. Så du kan läsa psykologi, juridik, kemi, teknik, språk etc och ge läxhjälp inom det området. Du kan säga till om du är duktig inom mer än ett område för då kan du hjälpa fler elever om du skulle vilja det.

Flexibla upplägg: ge läxhjälp online eller på plats
Som läxhjälpare har du flera möjligheter. Antingen så ger du läxhjälp i närheten där du bor. Då kommer du att kunna träffa din elev på exempelvis stadsbiblioteket, eller så ses ni hemma hos eleven. Det viktigaste är att ni har en miljö där det finns studiero och där eleven känner sig mest bekväm. Som ett andra alternativ finns det läxhjälp online vilket är ett mycket passande alternativ under den rådande pandemin.

Då kan du ge hjälp inom ett ämne för en elev som kan bo i en helt annan stad. T.ex så finns det läxhjälp Umeå. Du kanske har precis de kunskaperna som en elev i huvudstaden behöver hjälp inom, då kan du ge det digitalt!

Hjälp en eller flera elever med läxhjälp — du väljer
Hur mycket du kan hjälpa till kan bero på hur mycket du själv studerar, men du sätter din egna gräns för hur ofta du kan vara tillgänglig. Som privatlärare så kan du ge studiehjälp till så många elever du vill och får uppdrag för. Du har oftast en elev i taget men du kan ge exempelvis mattehjälp för en eller fler elever samtidigt. Det finns därmed upplägg där du som studiecoach kan t.ex hjälpa upp till tre elever på en lektion.

Är du själv ute efter bra studietips så kan du kolla in denna sidan för läxhjälp. Här kan du själv läsa på om studietekniker som du själv kan använda dig av eller se till att lära ut till andra när du har blivit en studiecoach.
Alltid bra meriter och goda referenser
När du har arbetat som studiecoach och ska gå vidare till andra äventyr så kommer du att få med dig goda referenser och meriter som du med fördel kan lägga till på ditt CV. När du har hjälpt till som läxhjälp så kan du också nämna att du har fått med dig bl.a ledaregenskaper och goda kommunikationsförmågor vilket är attraktiva egenskaper på arbetsmarknaden.


Uppsatspraktik 2021

Vill du prova på strategisk processföring för individens fri- och rättigheter? Centrum för rättvisa tar emot fyra juriststudenter för uppsatspraktik under våren 2021! Ansök senast den 15 november 2020.

Som uppsatspraktikant hjälper du till i det dagliga arbetet på Centrum för rättvisa. Du får göra rättsutredningar och research, hantera anmälningar om nya fall med mera. Genom praktiken ges du en unik inblick i några av Sveriges mest intressanta rättsprocesser.

Eftersom vi vet att examensuppsatsen tar mycket tid i anspråk kan du få ägna dig åt skrivandet i den mån du önskar. Praktikens längd kommer vi överens om gemensamt men vi rekommenderar runt tio veckor.

Ansökan ska innehålla personligt brev, meritförteckning och betyg. Berätta också kort om din uppsats om du redan har bestämt vad du ska skriva om.

Sista ansökningsdag för praktik under våren 2021 är den 15 november 2020. Du skickar din ansökan per e-post till rekrytering@centrumforrattvisa.se.

Centrum för rättvisa är personuppgiftsansvarig för de personuppgifter som du skickar till oss i samband med din ansökan. Mer information om hur vi behandlar dina personuppgifter finns i vår personuppgiftspolicy.

Varmt välkommen med din ansökan!


Praktik på Jämställdhetsmyndigheten med myndighetens jurister

Ref PRSNL 2020/11

Jämställdhetsmyndighetens avdelning för verksamhetsstöd erbjuder en praktikplats för en person med intresse för, och kompetens inom, juridik. Praktiken kommer att inbegripa normalt förekommande arbete på avdelningen, i huvudsak utredningsarbete bestående av kvalificerat juridiskt analysarbete. Därutöver kommer praktiken involvera bl.a. arbete inom områdena upphandling och avtal samt inom myndighetens regeringsuppdrag på jämställdhetsområdet. Visst administrativt arbete som ligger inom avdelningens ansvarsområden kommer också förekomma. Arbetet sker både självständigt och i grupp och ställer krav på god kommunikativ förmåga och mycket god förmåga att uttrycka sig väl i tal och skrift.

Vi söker en engagerad person med starkt driv som är strukturerad, initiativtagande och samhällsintresserad med analytisk blick och förmåga att arbeta både självständigt och tillsammans med andra. Det är meriterande med erfarenhet från annat myndighetsarbete, myndighetsutövning, arbete på affärsjuridisk byrå eller annan likvärdig erfarenhet. Vi ser det som en självklarhet att du är intresserad av och finner myndighetens sakfrågor som viktiga. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet från engagemang i jämställdhetsfrågor, det är dock inte ett krav för att söka.

Som praktikant hjälper du främst myndighetens två jurister, men även andra medarbetare med deras arbetsuppgifter. Dina uppgifter kan bl.a. bestå av att genomföra rättsutredningar, utföra juridiska analyser, skriva avtal, upprätta utkast på remissvar samt att sammanställa information och dokumentation. Då praktikens fokusområde är förvaltningsrätt är det en förutsättning för praktiken att du som söker är intresserad av att prova på arbete inom statlig förvaltning.

Du som söker ska ha genomgått åtminstone fem terminer av juristprogrammet eller förvärvat motsvarande kunskap på annat sätt. Vi ser gärna att du är i slutet av din utbildning.

Välkommen med din ansökan som ska innehålla personligt brev och CV.

Frågor besvaras av Anna Tingbäck, verksjurist, avdelningen för verksamhetsstöd på anna.tingback@jamy.se, 031–3929049.

Sista ansökningsdag är den 1 november 2020. Vi kommer att återkoppla till de som ansökt senast den 11 november 2020 och praktiken är tänkt att påbörjas i slutet av januari 2021 enligt närmare överenskommelse med hänsyn tagen till myndighetens och den framtida praktikantens scheman.

LÄNK till annonsen.


Umeå Universitet söker studentambassadörer!

Mer information och anmälan hittar ni via följande länk: https://www.umu.se/student/mina-studier/studentambassador/

Sista anmälningsdag är torsdag 15 oktober.


PRAKTIK

Advokatfirman Glimstedt är en fullservicebyrå med stort fokus på affärsjuridik. Våra klienter är i allt väsentligt stora och medelstora svenska och internationella bolag, ägarledda bolag samt privatpersoner. Glimstedt är en av Sveriges största advokatbyråer med 14 kontor i Sverige och tre i Baltikum. Samtidigt som vi har en unik geografisk bredd kan vi erbjuda en personlig arbetsplats med stor möjlighet att påverka och många juridiska arbetsområden att välja emellan.

Våra kontor i Stockholm, Göteborg, Växjö, Jönköping, Örebro och Falun erbjuder praktik för dig som vill kombinera dina studier med praktik hos oss. Vi anpassar individuellt för varje student så att vi uppnår en bra balans mellan skrivandet och möjligheten att delta i ärenden på byrån.

UPPSATSPRAKTIK – Ska du skriva examensarbete om 30 hp. kan du kombinera ditt uppsatsskrivande med tio veckors praktik på något av våra kontor i Stockholm, Göteborg, Växjö, Jönköping, Örebro och Falun. Praktikplatserna tillsätts löpande, men vi ser gärna att din ansökan inkommit senast den 15 november (för VT) och den 15 april (för HT). Uppsatspraktiken är oavlönad och ska ingå i din utbildning.

Juridik och praktik, APS, APU & PJU – Läser du Juridik och praktik 15/30 hp., Arbetsplatsanknutna Studier 15 hp., Arbetsplatsanknutet Utredningsarbete 15 hp. eller Praktik med juridiskt utredningsarbete 15/30 hp. så erbjuder vi praktik under 8 – 20 veckor. Sista ansökningsdag och vilka kontor som erbjuder platser är samma som för uppsatspraktik, se ovan.

SOMMARNOTARIE – Vi erbjuder sommarnotarietjänster på våra kontor i Jönköping, Falun och Göteborg. För att vara aktuell som sommarnotarie ska du vara på termin sex eller senare. Sommarnotarietjänster tillsätts löpande, men vi ser gärna att ansökan inkommit senast 28 februari.

TRAINEE – Vårt kontor i Falun erbjuder traineeplats under längre perioder. Traineeplatser tillsätts löpande, men vi ser gärna att din ansökan inkommit senast den 15 november (för VT) och den 15 april (för HT).

UPPGIFTER & ANSÖKAN

Som praktikant hos Glimstedt kommer du att bistå byråns advokater och biträdande jurister med diverse juridiska och administrativa ärenden. Huvudsakliga praktikuppgifter är att upprätta rättsutredningar men också uppgifter som att upprätta förslag till skrivelser, brev och avtal ingår. Samtidigt får du tid att skriva på din uppsats.

Som person bör du vara ansvarsfull, kreativ, noggrann, social och – inte minst – se en framtid som framgångsrik affärsjurist. Vi värdesätter initiativtagande och engagemang, såväl för klienter som för byrån. Vi förutsätter att du har goda betyg och formulerar dig väl i tal och skrift, på både svenska och engelska.

Vi ser gärna att du har någon form av anknytning till den stad eller närliggande region du söker dig till samt ett intresse för de områden som respektive kontor arbetar med. Din ansökan bör innefatta personligt brev, CV med referenser, betyg och promemoria eller motsvarande inlämningsuppgift som du författat under din juristutbildning.

ANSÖK DIGITALT: www.glimstedt.se/karriar

STOCKHOLM
Stockholmskontoret arbetar med företagsöverlåtelser, aktiemarknadsjuridik, fastighetsjuridik och finansieringsfrågor.
Vid frågor ring Jonas Gombrii på 08-566 119 34.

GÖTEBORG
Göteborgskontoret arbetar med affärsjuridik inom fem affärsområden: Fastighet, Corporate Commercial, Kommersiella tvister, Offentliga affärer och Finansiell kris & risk.
Vid frågor ring Sabine Söndergaard på 031-710 40 04.

VÄXJÖ
Växjökontoret arbetar bland annat med affärs- och humanjuridik samt obestånd.
Vid frågor ring Johan Bäckström på 0470-70 02 77 eller Fredrik Sund på 0470-70 02 78.

JÖNKÖPING
Jönköpingskontoret arbetar brett med affärsjuridik.
Vid frågor ring Ambjörn Essén på 036-30 67 34.

ÖREBRO
Örebrokontoret arbetar med såväl affärsjuridik som humanjuridik, men är främst intresserade av att ta emot praktikanter med ett särskilt intresse för affärsjuridik, insolvensrätt eller fastighets- och entreprenadrätt.
Vid frågor ring Janette Stjernström på 019-16 65 87.

FALUN
Falukontoret arbetar brett med affärsjuridik.
Vid frågor ring Marcus Lundell på 023-481 00.

Praktiken har varit till stor hjälp för att förstå hur verksamheten fungerar. Man får en möjlighet till praktisk erfarenhet genom delaktighet i ärenden och ansvar för sitt arbete
Jonathan Andersson, biträdande jurist, tidigare praktikant


Become a student ambassador!

About Tech Academy Nordic:
About 93% of Swedish lawyers believe that law schools are not preparing the next generation of lawyers for the job market they will be entering into. More than 60% believe that the current concept of legal education lacks tech literacy in form of concrete, specifically tailored programs and courses for future lawyers. Tech Academy Nordics main purpose is to improve tech literacy for law students.

Digitalisation is transforming almost every industry and many law students lack the necessary IT skills to stay ahead of the curve. Currently, almost all Nordic law schools does not offer tech-related courses or programs for law students. It is time to take action and bridge the gap between law and technology. To build a solid base of tech-knowledge for lawyers is a fundamental cornerstone in order to create the awareness that is necessary to actively work with technology from a legal perspective; the need for regulations and policy controlling measures is emerging with regard to future technologies.

At this year’s event companies such as iZettle, Microsoft, Nasdaq, Peltarion, ELTA, Telia, PocketLaw, Somebuddy etc will be joining us!

We have launched and opened our applications in our website (https://www.techacademynordic.com/applications). We welcome applications from all students which have interest for legal tech.

About the applications:
The event will be held online and the application for Tech Academy Nordic programme is now open. While the programme is primarily offered to law students around Nordic region, we also welcome other students who are interested to join this year’s online event!

How to apply: by visiting our website – https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScIYXohZrmxyz14a2BvE0mY9iKddsZm85bmlVDXmoo7GIkUlw/viewform, and filling our form there!

Information for student regarding the application:
Tech Academy Nordic was created with the goal to enhance tech literacy for future lawyers. Digitalization makes it inevitable for the companies not to pay attention to emerging technologies and the impact they have in our society. Tech Academy is a unique program designed for law students to get more experience within tech-related subjects in law school in order to bridge the gap between law and technology.

You don’t need any previous experience or skills within tech, we will provide you with a full-day program of exciting tech topics and fika!

Bring your curiosity and passion for technology – and let the journey begin together with Tech Academy Nordic! 🙂

Application deadline: September 15 2020

Please do not hesitate in contacting us for any further questions at info@techacademynordic.com


Midander-Lönnstipendiet 2020

Har du skrivit examensuppsats i juridik om fri- och rättigheter? Ansök om 2020 års Midander-Lönnstipendium senast den 16 oktober 2020!

För att uppmuntra och uppmärksamma studier av fri- och rättigheter delar Centrum för rättvisa varje år ut Midander-Lönnstipendiet till den sökande som har skrivit den bästa examensuppsatsen i juridik om individuella fri- och rättigheter.

Stipendiet uppgår till 25 000 kronor och uppsatsens ämne kan vara processrätt, skadeståndsrätt, EU-rätt, förvaltningsrätt, konstitutionell rätt och så vidare men kärnfrågan måste vara tydligt relaterad till individuella fri- och rättigheter.

Ansökan ska innehålla uppsats och betygskopia. Uppsatsen ska omfatta 30 hp.
Du skickar ansökan per e-post till lisa.andersson@centrumforrattvisa.se senast den 16 oktober 2020. Vill du tipsa om en uppsatsförfattare som borde få stipendiet? Maila författarens namn och lärosäte till lisa.andersson@centrumforrattvisa.se.

Läs mer om stipendiet på http://centrumforrattvisa.se/student

Vi ser fram emot att läsa din uppsats!

Centrum för rättvisa är personuppgiftsansvarig för de personuppgifter som du skickar till oss i samband med din ansökan. Mer information om hur vi behandlar dina personuppgifter finns i vår personuppgiftspolicy: http://centrumforrattvisa.se/personuppgiftspolicy/


Lavendlas stipendier för 2020

Lavendla engagerar sig för framtiden och belönar studenter och forskare som aktivt bidrar med insikter och ideér om branschens och samhällets utveckling till det bättre. Just nu är ansökningarna öppna för två stipendium á 20 000kr.

Läs mer och ansök nedan:

Lavendlas stipendium för hållbarhet

Lavendlas stipendium inom juridik


Sveriges elever behöver dig — gör skillnad som studiecoach online

Just nu har många elever på både grundskolan och gymnasiet det särskilt svårt. Det är inte det enklaste att studera på distans och många tappar motivationen. Vill du göra skillnad? Hjälp elever som studiecoach online hos Allakando! Uppdraget är flexibelt och meriterande, arbeta hemifrån när det passar dig. Läs mer om Allakando & vår läxhjälp här.

Viktigare än någonsin för elever med läxhjälp
Som studiecoach & mentor har du en viktigare roll än någonsin. För eleverna är det nu avgörande att få hjälp med att följa upp skolarbetet, planera, stötta och peppa! Årets kunskapskrav kommer att vara desamma och vi är fast beslutna att hjälpa alla våra elever att nå sina mål.

Det betyder att vi söker dig som vill vara en coach i allmänhet till behövande elever, samtidigt som du ger läxhjälp i ett ämne, i allt från språk & samhällsvetenskap till läxhjälp i matematik & naturvetenskap. Du träffar din elev i vårt digitala studierum, oftast 90-120 minuter en gång i veckan. Läs mer om hur vår läxhjälp online fungerar här.

Mer information om uppdraget som studiecoach — vem söker vi?
Inga förkunskaper krävs för att ge läxhjälp till våra elever. Det viktigaste är att du vill göra skillnad för en ung människa och att du har goda ämneskunskaper. Vi utbildar och coachar dig så att du har rätt verktyg för att undervisa din elev.

Varför ska jag hjälpa till med läxhjälp?
Utöver att det just nu finns många elever som behöver din hjälp, så är det ett väldigt flexibelt och givande uppdrag. Det är perfekt för studenter, som ger en viktig jobbmerit och lär dig pedagogik, retorik & ledarskap. Du väljer själv dina ämnen och om du vill ge läxhjälpen hemma hos eleven, på ett bibliotek eller online. Läs mer och ansök enkelt på https://www.allakando.se/laxhjalp-jobb/.


Praktik eller timanställning juridikstuderande

Om oss
Forma Jurister och Ekonomer är ett konsultföretag som har tre arbetsområden, ekonomi, juridik och bolag. Inom arbetsområdet juridik arbetar vi med främst affärsjuridik, skatterätt och bolagsrättsliga frågor. Våra kunder är allt från små konsultföretag till noterade företag, vi har kontor i Sundsvall och Stockholm. Vi har en ambition att utöka antalet medarbetare inom affärsjuridik och skatt vilket gör att vi söker studenter som planerar en yrkeskarriär inom dessa arbetsområden.

Såväl praktikplats som timanställning innebär att du får biträda en erfaren medarbetare i dennes uppdrag. Beroende på vilket inriktning du har på dina studier så innebär det affärsjuridik eller skatterätt.

Praktik
För dig som har praktik inom utbildningen erbjuder vi praktikplats vid vårt kontor i Sundsvall.

Timanställning
För dig som har möjlighet att arbeta vid vårt kontor i Sundsvall under studietiden erbjuder vi möjlighet att arbeta 8-16 tim per månad.

Ansökan
För mer information sänd en ansökan med personligt brev och CV till info@formagruppen.se

Läs mer på hemsidan.


Stärk Sveriges näringsliv tillsammans med oss som junior Skattekonsult!

Vårt kontor i Umeå söker nu förstärkning till sin skatteavdelning.
Rollen innebär olika typer av arbetsuppgifter, projekt och frågeställningar inom skatteområdet. Du kommer att både självständigt och i team arbeta med rättsutredningar för att lösa skattemässiga problem, författa promemorior och svara på olika skattefrågor.

Vem är du?
Vi söker dig som har en akademisk examen inom juridik alternativt en ekonomiutbildning med skatteinriktning och självklart ett stort intresse för skattefrågor!

Om oss och vår skatteavdelning.
Vi är den ledande skatterådgivaren för ägarledda bolag med helhetslösningar som tillgodoser såväl företagets som ägarens skattesituation.

Vill du arbeta på vårt kontor i Umeå?
Klart du vill!
Ansök via vår hemsida www.grantthornton.se
Skicka in din ansökan med CV och dina universitetsbetyg.

I din ansökan vill vi gärna veta varför du vill arbeta hos oss på Grant Thornton och med just skatt.


HÄSTJURIST

VI VÄXER INOM HÄSTJURISTAVDELNINGEN OCH SÖKER EN DRIVEN OCH ENGAGERAD JURIST

Kom och jobba hos oss! Juridik handlar om människor. Därför söker vi dig som är en hungrig talang som vill förändra och utmana de gamla strukturerna och som vill vara med och bidra till förändring.

Treschow & Partner arbetar med att skapa modern juridik där vi möter kunders unika behov. Genom vår passion, professionalism och personliga prägel erbjuder vi våra kunder resultatrika lösningar på juridiska problem. Vi söker dig som tagit juristexamen och jobbat några år i branschen.

Vi är en modern och nystartad advokatbyrå med sin huvudsakliga inriktning inom affärsjuridik, fastighetsrätt, processrätt och hästjuridik. Vi är verksamma över hela Sverige och har vårt kontor i Göteborg.

Vi erbjuder ett omväxlande och ansvarsfullt arbete med nära kontakter med klienter. Tempot är ofta högt med många möjligheter till sociala kontakter och kunskapsutveckling. Du kommer att arbeta med sedvanliga juristuppgifter. Utöver goda akademiska meriter är din personlighet minst lika viktig för oss.

SKICKA DIN ANSÖKAN TILL
frida@treschowpartner.se

Läs mer om oss och vår tjänst på:
www.treschowpartner.se

Länk till annonsen:
www.treschowpartner.se/lediga-tjanster-hastjurist/


page1image4252951456

Brottsoffermyndigheten söker beredningsjurist till brottsskadeenheten

Brottsoffermyndighetens övergripande mål är att främja brottsoffers rättigheter samt uppmärksamma deras behov och intressen. Uppdraget utförs inom fyra verksamhetsområden; brottsskadeenheten, kunskapscentrum, Brottsofferfonden samt regressenheten. Myndigheten finns i centrala Umeå.

En viktig del i ett brottsoffers upprättelse är rätten till ersättning. Vid myndighetens brottsskadeenhet handläggs varje år cirka 10 000 ärenden om brottsskadeersättning och vi beslutar årligen om ersättning till brottsoffer med cirka 100 miljoner kronor. Handläggningen utförs av beslutsfattare i samarbete med beredningsjurister samt beredningsassistenter.

Din uppgift blir att i nära samarbete med övrig personal ansvara för utredningen av ärenden på myndighetens enhet för brottsskadeersättning. I arbetet ingår även att ge telefonrådgivning i frågor om brottsskadeersättning. Efter en tid kan det även bli aktuellt att fatta egna beslut i enlighet med delegation.

Du har juristexamen och bör ha erfarenhet av administrativt arbete. Erfarenhet av arbete vid myndighet, advokatbyrå eller liknande arbetsplats är meriterande. Du har goda kunskaper i Officepaketet och behärskar svenska språket väl. Telefonvana värdesätts särskilt och kunskap i andra språk är meriterande men inget krav.

Vi söker dig som är positiv och engagerad. Du är duktig på att samarbeta samtidigt som du kan arbeta självständigt och känner ansvar för hela verksamhetens behov. Du har hög arbetskapacitet och är stresstålig. Att arbeta hos Brottsoffermyndigheten innebär frekventa kontakter med människor i kris och vi lägger därför stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Rekryteringen avser en tidsbegränsad anställning 12 månader, heltid. Tillträde snarast. Vi tillämpar individuell lönesättning. Vi eftersträvar mångfald och jämn könsfördelning.

Frågor om arbetet besvaras av enhetschef Åsa Lundmark, 090-70 82 60. För facklig information kontakta Bo Eriksson, SACO, 090-70 82 14.

Välkommen med din ansökan via e-post till registrator@brottsoffermyndigheten.se eller per post till Brottsoffermyndigheten, Box 470, 901 09 Umeå.

Bifoga sedvanliga ansökningshandlingar och ange dina löneanspråk. Märk din ansökan med ref.nr 12271/19


Jobba på Fackförbundet ST

Är du intresserad av att arbeta med frågor som rör arbetsliv och utveckling? Känner du för att hjälpa andra och göra skillnad? Välkommen söka en tjänst på Fackförbundet STs kansli i vilket demokrati, solidaritet, skapa trygghet i förändring är grundvärderingar. Vi är partipolitiskt obundna och förutsätter delade fackliga värderingar.

En arbetsplats med arbetsglädje och engagemang

Som medarbetare på ST erbjuds du ett meningsfullt och utvecklande arbete. Tillsammans utvecklar vi morgondagens arbetsliv inom statliga myndigheter, affärsverk och bolag på statligt uppdrag, universitet, högskolor samt statligt finansierade stiftelser.

Vi är ungefär 110 anställda, nationellt fördelade på sju olika orter. Stockholm är vårt huvudsäte.

Våra ledord är:

Vårt agerande och arbetssätt, både som individ och grupp, internt och externt ska kännetecknas av att vi är

 • Kompetenta
 • Utvecklande
 • Öppna

Läs mer på ST:s hemsida!


Linklaters presenterar: Drömjobbet

Vi erbjuder dig:

En roll som Legal Researcher hos oss på distans under två terminer. Rollen är omväxlande och innebär att du på distans assisterar jurister i juridiskt arbete – en bra merit för framtida anställningar! En av våra jurister kommer att vara din handledare och kommer att delegera juridiska uppgifter till dig, stötta dig i arbetet och det är till din handledare som du ansvarar för att lämna in ditt arbete inom en given tidsram. Du bestämmer när och hur du lägger upp arbetet då det är en timanställning på distans, ca 12h/månaden. När du påbörjar din anställning kommer du att få en introduktion på Stockholmskontoret då du får träffa din handledare. Du är också varmt välkommen till kontoret för att delta på löpande utbildningar och events och vi ser gärna att du medverkar på vårt årliga Londonevent i november. Vi står såklart för rese- och boendekostnader.

Vi tänker att du:

 • studerar juristprogrammet på termin 2-5
 • är duktig på att uttrycka dig professionellt och affärsmässigt på engelska och svenska (facktermer kommer du att lära dig under tiden)
 • det är extra meriterande med tidigare arbetslivserfarenhet
 • trivs i en serviceroll med självständiga och varierande arbetsuppgifter
 • är noggrann, kommunikativ, pålitlig, arbetar med hög känsla för service och gillar att jobba efter deadlines.

Är det du som ska ha drömjobbet?

Ta ett steg närmare drömjobbet och ansök på Linklaters hemsida – vi hörs!

Linklaters Advokatbyrå lämnar juridiska råd till världens ledande företag, finansiella institutioner och organisationer. Med 30 kontor i alla stora affärs- och finanscentra levererar Linklaters en unik service till klienter i hela världen. Linklaters är den enda ledande globala advokatbyrån med lokal närvaro i Norden.

Läs mer om Linklaters på deras hemsida.