Välkommen till juristprogrammet!

Grattis till din antagning!

Vad roligt att du ska börja plugga hos oss! För att välkomna alla nya studenter och för att den nya klassen ska lära känna varandra bättre, håller Juridiska föreningen en årlig inspark. Insparken börjar den 24:e augusti och alla nya studenter är välkomna. Vi är så taggade på att lära känna er alla!


Vad är Juridiska föreningen vid Umeå universitet?

Juridiska föreningen vid Umeå universitet (JF) är juriststudenternas sektion i Umeå Studentkår. JF bevakar bland annat planeringen av utbildningen som ges vid lärosätet och studiesociala frågor, för att garantera bäst trivsel för våra medlemmar. Detta gör vi bland annat genom att sköta kontakten med den Juridiska institutionen (lärarkåren) å medlemmarnas vägnar.

JF ägnar även stor energi åt att anordna events för sina medlemmar, ofta i form av pub- och festverksamhet men även idrottsaktiviteter, studentmedia och insparken för nya studenter.

Styrelsen väljs årligen av medlemmarna och består av juriststudenter.


Insparken

Den 24 augusti kl 14.00 utanför Lindellhallen på campus välkomnar vi er till juristinsparken vid Umeå universitet 2020!!

Då drar vi igång några oförglömliga veckor, proppfyllda med roliga aktiviteter, tävlingart och utmaningar där det kommer erbjudas något för alla! Detta är den perfekta möjligheten att lära känna era blivande kursare och skaffa nya vänner inför kursstarten den sista augusti. Ni kommer också få bekanta er med Umeå om ni inte redan gjort det!

Årets inspark kommer naturligtvis anpassas efter den rådande situationen med Covid-19. Tillsammans kommer vi kunna lösa en inspark som blir fantastiskt rolig, oförglömlig och samtidigt säker!

Vi kommer från mitten av juli att börja kontakta er som blivit antagna via telefon och sms för att ge er mer information. Kontakta oss om du inte har blivit inbjuden till insparkens facebookgrupp!

Så ha en fortsatt fantastisk sommar och se till att peppa igång! Vi är sååå taggade på att träffa er!

PS. Här ligger Lindellhallen, samlingsplatsen där vi ska ses första dagen och antagligen fler gånger också under insparken!

Läs mer om föreningens insparksutskott, eller generaler, som är ansvariga för insparken.

Du kan läsa igenom föreningens styrdokument, som alkohol- och narkotikapolicyn samt insparkskontrakten som alla faddrar skriver under.


Länkar för mer information

Juristprogrammet Umeå – Gemensam facebookgrupp för alla juriststudenter på UmU

Infosida – Om er första kurs T1:1

Schema

Kursplan – där bland annat kurslitteraturlista finns (TIPS: köp inte nya böcker, köp av oss äldre studenter!!!)

Få tag på bostad:

Bostaden
Heimstaden
Svenska studenthus
Blocket
Campusliving
Balticgruppen
Lerstenen
Rikshem
Umeå Tipsgrupp


Annan viktig information

JF har en anonym klagofunktion som heter JF-klaga. Alla medlemmar är välkommna och uppmuntras till att använda den för att uttrycka samtliga åsikter som styrelsen bör känna till, oavsett om problemet är utbildningen, klasskompisar eller det studiesociala.

Glöm inte att du kan köpa kårmedlemskap av styrelsen! Kårmedlemskap innebär, förutom medlemskap i föreningen, rätt att delta i föreningens evenemang, studentrabatter samt möjlighet att gå in i studentpubarna på campus. Det kan du göra varje vardag när JF-rummet har lunchöppet mellan 12-13! Välkommen in på en kaffe och hugg tag i en styrelsemedlem, så ska vi se till att lösa det.

Glöm inte att uppdatera din adress hos kåren, så du inte missar de Facto, föreningens tidning! Terminens första upplaga skickas ut tätt inpå slutet av insparken, så se till att det är rätt adress! Mejla de Factos chefredaktör (defacto@jf-umea.se) om du har några frågor eller är intresserad av att engagera dig i tidningen, alla studenter är välkomna att delta! Kolla igenom de Facto arkivet med äldre upplagor av tidningen.

Vill du hålla koll på vad föreningen annordnar och kommande events? Prenumerera på nyhetsbrevet som kommer varje vecka.

Är du sportintresserad eller vill lära känna kursare över en match fotboll? Kolla in sportmästarens facebook för kommande träningar och turneringar som annordnas. Har du någon rolig idé som sportmästaren borde höra? Mejla .


Kontakt

Har du några frågor om insparken kan du mejla generalerna: general@jf-umea.se

Har du frågor om föreningen eller styrdokumenten kan du mejla ordförande: ordf@jf-umea.se.

Du är självklart varmt välkommen att mejla samtliga styrelsemedlemmar, oavsett om det är för att stilla nerverna innan skolstart eller för att fråga om vädret i Umeå. Styrelsens mejladresser och ansvarsområden hittar du HÄR.

Har du en allmän fråga kan du använda JFs kontaktformulär.