Hem » NYHETER » Nyheter » Law student trainee programme

Law student trainee programme

Hannes Snellman är en ledande nordisk advokatbyrå med fokus på stora affärstransaktioner och komplexa tvister. Vi vägleder våra klienter med stort engagemang, hög kvalitet och nyskapande idéer. 

Vad erbjuder vi?

Vi på Hannes Snellman kan som enda byrå i Sverige stolt presentera vårt unika Law Student Trainee-program (LSTP) där du som student erbjuds värdefull arbetslivserfarenhet redan under studietiden. LSTP vänder sig till dig som befinner dig i den senare delen av utbildningen och som har en längtan efter att få prova på livet på en av de mest framstående affärsjuridiska byråerna i Sverige och Norden. Hos oss arbetar du heltid under fyra månader och får en ovärderlig inblick i hur det är att arbeta med oss och ett försprång i din kommande karriär. Engagemang, gemenskap och samarbete är viktigt för oss och vi arrangerar därför många sociala aktiviteter såsom afterworks, jul- och sommarfester. Därtill har vi bland annat en bokklubb, löparklubb, sångkör, yoga, innebandy- och fotbollsträningar.

Under din traineeperiod arbetar du tillsammans med professionella, kompetenta och trevliga kollegor och lär dig hur vi arbetar med våra svenska och internationella klienter. Du arbetar såväl självständigt som i team och får handledare som ger dig praktisk vägledning under tiden tillsammans med oss. Som trainee hos oss kommer du att delta i vårt interna utbildningsprogram, HS Academy, där regelbundna kurser inom relevanta affärsjuridiska områden och Legal English erbjuds. Sammantaget kommer du att få kunskaper, färdigheter och kontakter som kan vara oerhört värdefulla på vägen till att bli en framgångsrik jurist. Traineetjänsten är avlönad med 20 000 kr i månaden.

Vem söker vi?

Vi söker ambitiösa juridikstudenter som vill satsa på sin framtida karriär! Är du engagerad, serviceinriktad, positiv och vill få en ovärderlig inblick i arbetet på en nordisk advokatbyrå? Då tror vi att du passar utmärkt hos oss. Vi välkomnar ansökningar från juridikstudenter som minst har avslutat termin 5 vid programmets start, men ännu inte är klara med sina studier.

Vårens LSTP pågår mellan februari och maj 2018 och vi söker trainees till våra verksamhetsområden transaktioner eller tvister. Transaktionssidan består av privata och publika företagsöverlåtelser, aktiemarknadsrätt, bank och finans, riskkapital, fastighetsförvärv, allmän bolagsrätt och IP & TMT. Inom tvister arbetar vi med processrätt, skiljeförfaranden, offentlig upphandling och konkurrensrätt.

När och hur ansöker du?

Om du är rätt kandidat för oss så skickar du in din ansökan med CV, personligt brev, betyg och relevanta intyg via vår hemsida på www.hannessnellman.com/ careers/vacant-positions. Sista ansökningsdag är 5 november 2017 men urval kommer att ske löpande så vänligen skicka in din ansökan så snart som möjligt. I din ansökan får du gärna specificera vilket affärsjuridiskt område du är mest intresserad av att arbeta inom. För mer information om tjänsten och rekryteringsprocessen vänligen kontakta Ellen Björkstedt, HR Coordinator, på ellen.bjorkstedt@hannessnellman.com eller 0721 724 640.

 

 Välkommen med din ansökan!