PLATSBANK

Advokatfirman Törngren Magnell erbjuder uppsatspraktik HT2019

Törngren Magnell är en affärsjuridisk advokatbyrå med kontor i Stockholm. Vår verksamhet omfattar främst M&A, bank och finans och kapitalmarknad. Vi erbjuder också kompletterande tjänster inom ett antal specialistområden, bl a fastighetsrätt, arbetsrätt och tvistelösning.

Vi erbjuder sammanlagt fyra praktikplatser under höstterminen 2019 (två för del I och två för del II). Praktiken kan antingen göras i samband med uppsatsskrivning eller inom ramen för en fördjupningskurs. Varje praktikperiod uppgår till tio veckor under vilken du får en inblick i advokatyrket och kommer att bistå våra delägare och biträdande jurister med affärsjuridiska spörsmål.

Tillsättning av praktikplatserna sker löpande. Vänligen ange tydligt vilken period du är intresserad av. Du är välkommen med din ansökan via vår karriärsida på hemsidan i form av personligt brev, CV, betyg och övriga relevanta handlingar.

Eventuella frågor besvaras av Sebastian Hellesnes på telefon 08-400 283 17 eller sebastian.hellesnes@torngrenmagnell.com.

www.torngrenmagnell.com


Centrum för Rättsvisa

Centrum för rättvisas fri- och rättighetsinternat är en unik mötesplats för samhällsintresserade juriststudenter. Varje år erbjuds trettio av universitetens skarpaste juriststudenter plats på internatet som har arrangerats varje sommar sedan 2004.

Som internatdeltagare får du träffa några av landets främsta jurister samt delta i spännande diskussioner om rättsstatens principer, hur man driver rättsprocesser för att skydda individens grundläggande fri- och rättigheter, gränsdragningen mellan juridik och politik samt juristens samhällsroll.

Vid sidan av Centrum för rättvisas jurister och klienter får du lyssna till föredrag av bland annat följande personer:

ordföranden i Högsta förvaltningsdomstolen Helena Jäderblom, riksåklagaren Petra Lundh, justitiekansler Mari Heidenborg, justitieråden Thomas Bull och Svante O. Johansson, ordföranden respektive tillträdande generalsekreteraren i advokatsamfundet Christer Danielsson och Mia Edwall Insulander, advokaten Kristoffer Löf, professorerna Christina Ramberg och Joakim Nergelius, historikern Mattias Hessérus samt doktoranden Evelina Lund.

Internatet är kostnadsfritt för dig som deltagare och äger rum den 20–23 augusti 2019 på konferensanläggningen Lovik i Stockholm. Ansökan ska innehålla personligt brev, meritförteckning samt betyg. Internatet riktar sig till juriststudenter som har läst cirka sex terminer.

Ansökan skickas till lisa.andersson@centrumforrattvisa.se.
Sista ansökningsdag för 2019 års internat är den 30 april 2019.

Vi ser fram emot din ansökan!

Vingeveckan!

Vill du få inblick i arbetet som affärsjurist? Och samtidigt ta del av spännande föreläsningar, skarpa caseövningar och högt i tak-middagar? Är du på termin 4 eller senare på juristprogrammet? Sök till Vingeveckan senast 5e maj på vinge.se/vingeveckan


Tax Internship

Within our Tax service practice, we help our clients meet and manage their tax obligations across unique but ever changing tax specialties. We advise clients on their local and overseas tax affairs, while acting as a strategic consultant related to business analysis, managing indirect taxes, dispute resolution, and global enterprise tax solutions.

Our teams help our clients identify and reduce tax risks, meet compliance obligations, implement tax strategies that complement business and operational objectives, resolve disagreements with tax authorities, and manage tax accounting and reporting issues. We are engaged in projects dealing with International tax, mergers and acquisitions, regulatory processes, tax reporting and strategy.

We are now looking for a Tax Intern to join our Umeå office in the fall of 2019.

Read the full article at https://www.pwc.se/sv/karriar/


Stockholms familjerättsadvokat söker praktikant till höstterminen 2019!

Stockholms familjerättsadvokat arbetar inom familjerättens samtliga områden och som biträde i LVU-, LVM och LPT-mål samt som målsägandebiträde och särskild företrädare för barn.

Vi söker dig som är i slutet av din juristutbildning och har ett intresse för familjerätten. Under din praktik hos Stockholms familjerättsadvokat får du en god inblick i hur det är att arbeta på en advokatbyrå. Du kommer få delta i klientmöten och förhandlingar i domstol, föra protokoll, hjälpa oss att upprätta brev och inlagor till domstol, göra rättsutredningar, samt arbeta med sedvanliga administrativa uppgifter.

Läs gärna mer om oss på www.familjerattsadvokat.se. Ansökan tillsammans med CV och önskemål om tid för praktiken skickas till cecilia@familjerattsadvokat.se. Vid frågor kontakta oss på 08-410 24 001.


Advokatfirman Glistedt

Advokatfirman Glimstedt är en av Sveriges största advokatbyråer med 14 kontor i Sverige och tre i Baltikum, tillsammans är vi fler än 250 medarbetare. Samtidigt som vi har en unik geografisk bredd kan vi erbjuda en personlig arbetsplats med stor möjlighet att påverka och många juridiska arbetsområden att välja emellan. Vi är en fullservicebyrå med fokus på affärsjuridik.

Flera av våra kontor erbjuder praktik för dig som vill kombinera studier med praktik. Det finns möjlighet att bli uppsatspraktikant, trainee eller sommarnotarie.

Läs mer HÄR.


Linklaters presenterar: Drömjobbet

Vi erbjuder dig:

En roll som Legal Researcher hos oss på distans under två terminer. Rollen är omväxlande och innebär att du på distans assisterar jurister i juridiskt arbete – en bra merit för framtida anställningar! En av våra jurister kommer att vara din handledare och kommer att delegera juridiska uppgifter till dig, stötta dig i arbetet och det är till din handledare som du ansvarar för att lämna in ditt arbete inom en given tidsram. Du bestämmer när och hur du lägger upp arbetet då det är en timanställning på distans, ca 12h/månaden. När du påbörjar din anställning kommer du att få en introduktion på Stockholmskontoret då du får träffa din handledare. Du är också varmt välkommen till kontoret för att delta på löpande utbildningar och events och vi ser gärna att du medverkar på vårt årliga Londonevent i november. Vi står såklart för rese- och boendekostnader.

Vi tänker att du:

  • studerar juristprogrammet på termin 2-5
  • är duktig på att uttrycka dig professionellt och affärsmässigt på engelska och svenska (facktermer kommer du att lära dig under tiden)
  • det är extra meriterande med tidigare arbetslivserfarenhet
  • trivs i en serviceroll med självständiga och varierande arbetsuppgifter
  • är noggrann, kommunikativ, pålitlig, arbetar med hög känsla för service och gillar att jobba efter deadlines.

Är det du som ska ha drömjobbet?

Ta ett steg närmare drömjobbet och sök på www.dromjobbet-linklaters.se – vi hörs!

Linklaters Advokatbyrå lämnar juridiska råd till världens ledande företag, finansiella institutioner och organisationer. Med 30 kontor i alla stora affärs- och finanscentra levererar Linklaters en unik service till klienter i hela världen. Linklaters är den enda ledande globala advokatbyrån med lokal närvaro i Norden. Läs mer om Linklaters på www.linklaters.com.


Law Student Trainee Programme

Vad erbjuder vi?
Är du juriststudent med en längtan efter att få prova på livet på en av de mest framstående affärsjuridiska byråerna i Sverige och Norden? Vill du arbeta på en modern arbetsplats med bra gemenskap och engagerade kollegor? Vi på Hannes Snellman kan som enda byrå i Sverige stolt presentera vårt unika Law Student Trainee Programme (LSTP) där du som student erbjuds värdefull arbetslivserfarenhet redan under studietiden. Som Law Student Trainee hos oss får du en ovärderlig inblick i det dagliga arbetet på byrån samt ett försprång i din kommande karriär. Under din traineeperiod arbetar du heltid under fyra månader och får lära dig hur vi arbetar med våra svenska, nordiska och internationella klienter. Du arbetar såväl självständigt som i team och har en handledare som ger dig praktisk vägledning och stöd.

Som trainee kommer du även att delta i vårt interna utbildningsprogram, Hannes Academy, som ger dig verktygen att utveckla dig själv och din karriär. Du introduceras för arbetet på en advokatbyrå samt får möjlighet att lära dig mer om våra olika verksamhetsområden. Du får även en inblick i andra aktuella ämnen, exempelvis vad innovationer såsom blockchain innebär i praktiken, vilket ger dig möjlighet att utveckla ytterligare erfarenheter som hjälper dig i ditt arbete.

Gemenskap och samarbete är viktigt för oss och därför sitter vi tillsammans i öppna kontorslandskap vilket bidrar till en härlig stämning. Vi satsar helhjärtat på våra medarbetare och gillar att hitta på roliga saker tillsammans! Vi arrangerar bland annat sportaktiviteter, bokklubb, after work och årliga sommar- och julfester.
Traineetjänsten är avlönad med 20 000 kr i månaden.

Vem söker vi?
Befinner du dig i den senare delen av din juridikutbildning och vill satsa på din framtida karriär? Är du engagerad, serviceinriktad och positiv? Då tror vi att du kommer trivas utmärkt hos oss! Vi välkomnar ansökningar från juriststudenter som minst har avslutat termin 5 vid programmets start, men ännu inte är klara med sina studier.

Höstens Law Student Trainee Programme pågår mellan 2 september och 31 december. Vi söker trainees som vill testa på ett av våra verksamhetsområden. Transaktionssidan består av privata och publika företagsöverlåtelser, aktiemarknadsrätt, bank och finans, riskkapital, arbetsrätt och allmän bolagsrätt. Inom tvister arbetar vi med processrätt, skiljeförfaranden, offentlig upphandling och konkurrensrätt. Utöver detta arbetar vi även med IT- och immaterialrätt. I din ansökan får du gärna specificera vilket affärsjuridiskt område du är mest intresserad av att arbeta inom.

När och hur ansöker du?
Är du rätt för oss och vi för dig? Skicka in din ansökan med CV, personligt brev, betyg och relevanta intyg på deras hemsida redan idag. Sista ansökningsdag är den 14 april men intervjuer och urval sker löpande. Vid eventuella frågor, vänligen kontakta Annie Tillmo, HR Coordinator, tel. 076 000 00 10.
Varmt välkommen med din ansökan!


SOS Barnbyar i Ukraina – en resa
med mening

Mannheimer Swartling har ett mångårigt samarbete med SOS Barnbyar, där vi bidrar med juridisk rådgivning som en del av vårt pro bono-arbete samt med finansiellt stöd till verksamheten. I slutet av januari var fyra av byråns medarbetare på plats i Ukraina för att få insikt i SOS Barnbyars verksamhet och se hur våra bidrag kommer till användning.

Vi bjuder in dig till en kväll där vi delar med oss av våra upplevelser och erfarenheter från besöket i Ukraina. Det bjuds på enklare middag i samband med seminariet.

Malmökontoret, Carlsgatan 3, 19 mars kl. 18.00-19.30
Göteborgskontoret, Östra Hamngatan 16:, 20 mars kl. 18.00-19.30
Stockholmskontoret, Norrlandsgatan 21, 21 mars kl. 18.00-19.30
anmälan

Juriststudenter från samtliga terminer är välkomna. Antalet platser är begränsade och anmälan sker via denna länk . Först till kvarn. Vid frågor, kontakta Josefine Karlsson, josefine.karlsson@msa.se, Talent Acquisition Advisor.

Välkommen!

https://www.mannheimerswartling.se/karriar/


Sök ambassadör för Justitiapriset?

Justitiapriset är advokatbranschens jämställdhetspris och vi arbetar för en mer jämställd advokatbransch. Affärsjuridiska byråer kan anmäla sig och sen koras en vinnare 21 maj 2019.

Som ambassadör är du en del av arbetet med att marknadsföra priset och få byråer att anmäla sig. Exempelvis kan det handla om att stå i en monter vid en juristmässan eller ringa runt till byråer. Som ambassadör är du länken mellan Justitiapriset och studenterna vid ditt lärosäte samt håller kontakt med byråer och andra som kan finnas kring vår verksamhet. Du arbetar ensam eller tillsammans med någon annan student vid ditt lärosäte samt tillsammans med övriga ambassadörer vid lärosäten runt om i Sverige och Justitiaprisets styrelse. 

Du får delta på prisutdelningen i Stockholm den 21 maj, där såväl juryn för Justitiapriset och andra verksamma jurister och advokater närvarar. I juryn sitter bland annat justitiekansler Mari Heidenborg och justitierådet Hans Andersson. Prisutdelningen är alltså en ypperlig chans att mingla och knyta kontakter med några av branschens mest framstående personer och brukar vara en mycket trevlg tillställning. Du får också värdefulla erfarenheter av organisering och kontaktknytande. 

Vill du bli ambassadör eller har du några frågor?

Maila sofia@justitiapriset.se eller läs mer på vår hemsida justitiapriset.se.


Advokatfirman Glimstedt söker praktikanter

STOCKHOLM • GÖTEBORG • FALUN • JÖNKÖPING • VÄXJÖ
ÖREBRO • HELSINGBORG • NORRKÖPING • LINKÖPING

Advokatfirman Glimstedt är en av Sveriges största advokatbyråer med 13 kontor i Sverige och tre i Baltikum, tillsammans är vi fler än 250 medarbetare. Samtidigt som vi har en unik geografisk bredd kan vi erbjuda en personlig arbetsplats med stor möjlighet att påverka och många juridiska arbetsområden att välja emellan. Vi är en fullservicebyrå med fokus på affärsjuridik. Flera av våra kontor erbjuder praktik för dig som vill kombinera studier med praktik. Det finns möjlighet att bli uppsatspraktikant, trainee eller sommarnotarie.

Som praktikant hos Glimstedt kommer du att bistå byråns advokater och biträdande jurister med diverse juridiska ärenden och administrativa uppgifter. Huvudsakliga praktikuppgifter är att upprätta rättsutredningar men också uppgifter som att upprätta förslag till skrivelser, brev och avtal. Samtidigt får du tid att skriva på din uppsats.

Som person bör du vara ansvarsfull, kreativ, noggrann, social och – inte minst – se en framtid som framgångsrik affärsjurist. Vi värdesätter initiativtagande och engagemang, både för klienter såväl som för byrån. Vi förutsätter att du har goda betyg och formulerar dig väl i tal och skrift, på både svenska och engelska.

Vi ser gärna att du har någon form av anknytning till den stad eller närliggande region du söker dig till samt ett intresse för de områden som respektive kontor arbetar med. Din ansökan bör innefatta personligt brev, CV med referenser, betyg och promemoria eller motsvarande inlämningsuppgift som du författat under din juristutbildning.

Uppsatspraktik – Ska du skriva examensarbete om 30 hp. kan du kombinera ditt uppsatsskrivande med tio veckors praktik på något av våra kontor. Praktikplatserna tillsätts löpande, men vi ser gärna att din ansökan inkommit senast den 15 november (för VT) och den 15 april (för HT). Uppsatspraktiken är oavlönad och ska ingå i din utbildning.

APS, APU & PJU – Läser du Arbetsplatsanknutna studier 15 hp., Arbetsplatsanknutet utredningsarbete 15 hp. eller Praktik med juridiskt utredningsarbete 15/30 hp. så erbjuder vi praktik under 8-16 veckor. Samma ansökningsdatum och kontor som för uppsatspraktik.

Trainee och sommarnotarietjänster – Vi erbjuder sommarnotarietjänster i Jönköping, Falun och Göteborg för studenter på termin sex eller senare. Din ansökan ska ha inkommit senast 28 februari. Våra kontor i Stockholm och Falun erbjuder traineeplatser under längre perioder. Traineeplatser tillsätts löpande, men vi ser gärna att din ansökan inkommit senast den 15 november (för VT) och den 15 april (för HT).

INRIKTNING OCH KONTAKTINFORMATION

STOCKHOLM

Stockholmskontoret arbetar med företagsöverlåtelser, aktiemarknadsjuridik, fastighetsjuridik och finansieringsfrågor.

Skicka dina ansökningshandlingar till Jonas Gombrii, jonas.gombrii@glimstedt.se, eller Andreas Höhling, andreas.hohling@glimstedt.se. Vid frågor ring Jonas på 08-566 119 34 eller Andreas på 08-566 119 13.

GÖTEBORG

Göteborgskontoret arbetar brett med affärsjuridik, inom områdena affärer och ägande, kommersiella tvister, rekonstruktioner och obestånd, fastigheter och transaktioner.

Skicka dina ansökningshandlingar till Carina Svanlund, carina.svanlund@glimstedt.se. Vid frågor ring Jakob Nortoft på 031-710 40 29 eller Anna Gustafsson på 031- 710 40 46.

VÄXJÖ

Växjökontoret arbetar bl.a. med affärs- och humanjuridik samt obestånd.

Skicka dina ansökningshandlingar till Johan Bäckström, johan.backstrom@glimstedt.se, eller Fredrik Sund, fredrik.sund@glimstedt.se. Vid frågor ring Johan på 0470-70 02 77 eller Fredrik på 0470-70 02 78. 

HELSINGBORG

Helsingborgskontoret arbetar med svensk och internationell affärsjuridik och har specialistkompetens inom bl.a. konkurrensrätt (inklusive upphandlingsrätt), tvistelösning, hyres- och fastighetsrätt, entreprenadrätt och associationsrätt, samt skiljeförfaranden.

Skicka dina ansökningshandlingar till Carin Lettius, carin.lettius@glimstedt.se. Vid frågor ring Carin på 042-26 99 50.

JÖNKÖPING

Jönköpingskontoret arbetar brett med affärsjuridik.

Skicka dina ansökningshandlingar till Ambjörn  Essén, ambjorn.essen@glimstedt.se. Vid frågor ring Ambjörn på 036-30 67 34.

ÖREBRO

Örebrokontoret arbetar med såväl affärsjuridik som humanjuridik, men är främst intresserade av att ta emot praktikanter med ett särskilt intresse för insolvensrätt, arbetsrätt eller fastighets- och entreprenadrätt.

Skicka dina ansökningshandlingar till Janette Stjernström,

janette.stjernstrom@glimstedt.se. Vid frågor ring   Janette på 019-16 65 87. 

NORRKÖPING & LINKÖPING

Kontoren i Norrköping och Linköping arbetar med affärsjuridik och i huvudsak med transaktioner, fastighets- och entreprenadrätt, obestånd samt tvistelösning.

Vi har även specialister inom ekonomisk familjerätt.

Skicka dina ansökningshandlingar till Birgitta Andersson, birgitta.andersson@glimstedt.se. Vid frågor ring Pernilla Tilly Nors på 011-12 92 00.

FALUN & LUDVIKA

Falukontoret arbetar brett med affärsjuridik.

Skicka dina ansökningshandlingar till Marcus Lundell, marcus.lundell@glimstedt.se. Vid frågor ring Marcus på 023-481 00.


Advokatbyrån Nywa i Umeå söker en praktikant

Som praktikant får du inblick i Advokatbyråns verksamhet genom praktiskt arbete samt möjlighet att få följa advokaterna. Praktikperioden är åtta (8) veckor under vår- eller höstterminen 2019. Vårterminen 2019 börjar 21 januari. Praktiken är med fördel en del av kursen Arbetsplatsanknutna studier (15 hp).

Allmän information om Advokatbyrån finner du på vår hemsida www.nywa.nu. Vid frågor, kontakta Frida Sandberg som är anträffbar på telefonnummer 090-13 69 99.

Vänligen sänd din ansökan till Frida Sandberg på frida@nywa.nu.

Märk din ansökan med ”Praktikant 2019”. Urval sker löpande.